arkadaşlar cpu z programını kurdum biosdan değerlerler oynadım volt vermeden e 4600 3 ghz yaptım. anlamadığım şey işlemci cpu z veya başka programda core Speed şeçeneği 1500 ve 3000 de gidip gelip duruyor. Multipiler şeçeneğide 6 12 değerlerinde işlemcimi bozuk ya da bu normal mi
speed step açık arkadaşım, yani güç tasarrufu için işlemci kullanılmadığı zaman çarpanı düşürülür ve gereksiz yere işlemci zorlanmamış olur. Bu bozukluk değil intelin güzel bir teknolojisidir
kardeş ben acemiyim bu konuda çarpan değerini 250 x 12 direk verdim voltla filan oynamadım. 3ghz çıktı kendisi otomatik voltajı ayarladıysa bilemiyorum. Rahat rahat çalıştı elixir ram 533 mhz vardı. Bende şaşırdım. Yarın kingston ramlarle 667mhz lik deneyeceğim stok fanıda değiştirecem. Öyle ne kadar çıkabileceğim bakacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdm -- 9 Ekim 2008; 0:06:11 >
Bende de aynı işlemci varda bir soru sorucam.Ekran kartım hd 2600pro,mesela warhead de ekran kartı hızlarını 600-800 den 824-1000 e çektiğimde yaklaşık 12fps artış oluyor.İşlemciyi 3ghz da çalıştırıyorum normalde,ama o/c yi iptal ettiğim zaman pek fps düşüşü olmuyor.%25 o/c yapıyoruz sonuçta en az 4-5 fps artışı olması gerekmez mi?Ramleri de sabitleyemiyorum,667mhz lik kingston lar 833 te çalışıyor.Orthosta her testi 40dk yaptım hiç hata vermedi.İşlemci bu kadar önemsiz mi oldu oyunlarda yahu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otobar -- 11 Ekim 2008; 13:10:42 >
Bende de aynı işlemci varda bir soru sorucam.Ekran kartım hd 2600pro,mesela warhead de ekran kartı hızlarını 600-800 den 824-1000 e çektiğimde yaklaşık 12fps artış oluyor.İşlemciyi 3ghz da çalıştırıyorum normalde,ama o/c yi iptal ettiğim zaman pek fps düşüşü olmuyor.%25 o/c yapıyoruz sonuçta en az 4-5 fps artışı olması gerekmez mi?Ramleri de sabitleyemiyorum,667mhz lik kingston lar 833 te çalışıyor.Orthosta her testi 40dk yaptım hiç hata vermedi.İşlemci bu kadar önemsiz mi oldu oyunlarda yahu?
ekran kartın iyi olsaydı busefer işlemci yetmeyecekti işlemciye önemsiz diyemezsin, grafikleri kısıp aynı oc denemesini işlemciye yaparsan demek istediğimi daha rahat anlarsın.. yani ekran kartının yetmediği yerde işlemcinin önemi yok gibi
ekran kartın iyi olsaydı busefer işlemci yetmeyecekti işlemciye önemsiz diyemezsin, grafikleri kısıp aynı oc denemesini işlemciye yaparsan demek istediğimi daha rahat anlarsın.. yani ekran kartının yetmediği yerde işlemcinin önemi yok gibi