Şimdi Ara

İso Dosyasını İkiye Bölmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
37.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Benim İnternetten indirdigim bir dvd sıgmıyacak boyuttaki iso dosyalarını yazmaktan yana sıkıntım var.Biliyorsunuz iso dosyasında normalda dvd yi direk yükler bende öyle olmasını istiyorum.Yani demek istedigim 1 dvd ye sıgmayacak boyuttaki dosyaları bölüp 2 dvd halinde daha sonra onu yazdırıp ,işte 1 dvd si filan yükleme bitince ikinci dvd yi istiyen şekilde.

Daha Önce power iso programını denedim 2 ye böldüm baktım daa dosyası yapmış netten araştırıdm daa to iso diye magic iso çıktı karşıma.Neyse onlarda başladı çevirmeye ilk başlarda gayet güzeldi aam hep %27 lik bir miktarda kaldım.daha sonra bu özellik power isoda da mevcutmuş fakat onla denedigimde ise iki dosyası birleştiyior öyle iso yapyor yani hiç bir şey degişmiyor

• adamım niye uğraşıyon sıkıştırsana iso dosyasını
  • aaa evet ya bende öğrenmek istiyorum aynı dert bendede var!!
    nasıl sıkıştırıyoruz pekii demesi kolay bari çözümüde söyleseydin:D
    ama kalite bozulur dimi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: tmert0

aaa evet ya bende öğrenmek istiyorum aynı dert bendede var!!

Winrar bu iş için idealdir.İSO dosyasının üzerine sağ tıklayın arşiv ekle(Add to Archive) deyin,Eğer sıkıştırma yapacasanız sıkışıtırma yöntemini en iyi (best) deyin ve kaç parya ayırmak istiyorsanız misal ben 700M yapıyorum.Ek olarak katı arşiveleme özelliğini de kullanabilirsiniz ki ben kullamadım hiç.Misal ben 5.8 gb'lık oyunu .İSO yani en iyi arşivleme ile 3.8 gb yaptım.Yani 2 gb avanta yanlız baya uzun sürer en az 3 saat tabiki bu boyuta ve sisteme göre değişir.Buradaki amaç 2 dvd ye bölmek ise arşivleme kısmını depolama yani Storage kısmını seçmektir yani sıkıştırma yapmadan iso dosyasını rar olarak kısımlara böler ve kısa zamanda yapar çünkü sadece depolama yaptığı için yani.Kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: marseltalon

quote:

Orjinalden alıntı: tmert0

aaa evet ya bende öğrenmek istiyorum aynı dert bendede var!!

Winrar bu iş için idealdir.İSO dosyasının üzerine sağ tıklayın arşiv ekle(Add to Archive) deyin,Eğer sıkıştırma yapacasanız sıkışıtırma yöntemini en iyi (best) deyin ve kaç parya ayırmak istiyorsanız misal ben 700M yapıyorum.Ek olarak katı arşiveleme özelliğini de kullanabilirsiniz ki ben kullamadım hiç.Misal ben 5.8 gb'lık oyunu .İSO yani en iyi arşivleme ile 3.8 gb yaptım.Yani 2 gb avanta yanlız baya uzun sürer en az 3 saat tabiki bu boyuta ve sisteme göre değişir.Buradaki amaç 2 dvd ye bölmek ise arşivleme kısmını depolama yani Storage kısmını seçmektir yani sıkıştırma yapmadan iso dosyasını rar olarak kısımlara böler ve kısa zamanda yapar çünkü sadece depolama yaptığı için yani.Kolay gelsin..

Bu işlem sonucunda birinci DVD yükleme işlemini bitince sizden ikinci DVDyi takın yüklemeye oradan devam edilecek diye bir işlem yapmanız beklenemez. Arkadaş sorusunda orjinal tek DVDyi nasıl yüklüyorsan o şekilde yüklensin demiş.[Benim anladığım] Yani öyle winrarla falan bu işler olmaz. winrarla böl, DVDye çek, sonra tekrar yüklemek istediğinde DVDdeki dosyaları bir yere çıkar, sonra rardan çıkar falan uğraş dur. Bölmeye çalıştığınız dosya sanırım bir oyun dosyası. Eğer ismini söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Aslında bu işlemler için açılmış bir konu vardı ama nedense silinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 9 Ekim 2008; 15:57:46 >

• hasan_hzl o mükemmel konuyu silmişler.sanırım 5 sayfayı bulmuştu konu.bende ilk 4 sayfası mevcut web arşivi formatında.tekrar konuyu açacaksan yardımcı olabilirimdirek kopyala yapıştır yaparsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

hasan_hzl o mükemmel konuyu silmişler.sanırım 5 sayfayı bulmuştu konu.bende ilk 4 sayfası mevcut web arşivi formatında.tekrar konuyu açacaksan yardımcı olabilirimdirek kopyala yapıştır yaparsın.

Neden silindiği konusunda yönetime bir mesaj atmayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAT32'ye 9GB'lık Dosya Atma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Magic ISO, CD imajlarıyla istediğiniz gibi oynamanızı sağlayan güzel bir program
  • Hocam Bölmeye Çalıştıgım Oyun Fifa09 ve Brothers in Arms - Hell's Highway İso Dosyası Tek Dosya.İkiye Böldüm Power iso ile daa olarak böldü onu magic iso ileisyo yapyıım deidm %27 de kaldı

Frost_Nova Hocam Bana Yollarsan Sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 10 Ekim 2008; 22:07:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: £mre

Hocam Bölmeye Çalıştıgım Oyun Fifa09 İso Dosyası Tek Dosya.İkiye Böldüm Power iso ile daa olarak böldü onu magic iso ileisyo yapyıım deidm %27 de kaldı

Frost_Nova Hocam Bana Yollarsan Sevinirim

buyrun.fakat 4 sayfa değilmiş 3 sayfaymış yanılmışım

http://rapidshare.com/files/152712110/__e__itli_d__k__manlar.rar.html
  • Yukarı.
  • Yukarı
  • Son Bir Yukarı
  • WİNRAR bunu hep söylerim hiç bir şekilde dosyalarına bozulma vs. zarar bişi gelmez güvenlidir ;)
  • büyük boyutlu dosyaları bölmek için HJ split kullanıyorum İso için denemedım ama winrar'dan daha hızlı tavsiye ederim
  • İso dosysına müdahele etmek mümkün mü?
    Dosaynın içinde bir dosya var onu silip yerine başka bir dosya koymam gerek...
  • arkadaşımızın yolladığı rapid link inde gayet güzel açıklıyor. fakat bu işlemler hem çok uzun hemde çok karmaşık geldi bana. tüm bu işlemleri yapan kullanışlı basit bir program yok mu? tek dvd ye sığmayan oyun dosyalarını 1den fazla dvd ye bölerek kurulum esnasında bizden 2. 3. 4.. dvd yi isteyecek şekilde. yani winrar gibi programlarla dvd lere bölüp sonra onları kurmak için tekrardan hdd ye açarak kurulum değilde direk dvd den kurulum istiyorum. indirdiğim oyunların sayıları giderek artmaya başladı boyutlarıda :s şimdiden teşekkürler..
  • tek dvd ye sığmayan oyun doslarını tek dvd ye yazabilmeniz içinwww.cd-2-dvd.com adresi incelemenizi tavsiye ederim (zaten yukarıda arkadaşlar yazmışlardı). ücretsiz üye olunuyor ve birçok oyun için değişik yöntemler sunuyorlar. biraz ingilizceniz varsa aşamaları uygulamak çok kolay. fifa2009 için deneme yaptım ve şuan sorunsuz olarak tek dvd de kullanıyorum. kolay gelsin..
  • arkadaşım bu yol kesin oluyor ben denedim kendim buldum

İLK OLARAK POWER İSO DOSYASINI VE SERİALİNİ İNTERNETTEN İNDİRİP.BİLGİSAYARINIZA KURUP SERİAL İLE ETKİNLEŞTİRİN.
    DAHA SONRA POWER İSO PROGRAMI İLE İSO DOSYASINI AÇIN VE HERHANGİ BİR YERE ÇIKARTIN.
    ÇIKARTTIĞINIZ DOSYALARI 1 DVD ŞEKİNDE AYARLAYIN.DOSYA ŞEKLİ FARKETMEZ YETERKİ DVD YE SIĞACAK BOYUTTA OLSUN.

ÖNEMLİ NOT:SETUP DOSYASININ DVD 1 DE OLMASINA DİKKAT EDİN YOKSA SORUN ÇIKABİLİR.

BUNUDA YAPTIKTAN SONRA 1 DVDYİ DVD 1 DİYE KLASÖR OLUŞTURUP İÇİNE ATIN.DVD2 YİDE AYNI ŞEKİLDE OLUŞTURUN DVD3 FİLAN VARSA ONLARIDA AYNI ŞEKİLDE YAPIN...
    DAHA SONRA DVD 1 KLASÖRÜNÜN İÇİNDEKİ KLASÖRLERİ DOSYALARI POWER İSO İLE İSO ŞEKLİNDE HERHANGİ BİR YERE KAYDEDİN.
    DVD 2 FELAN DA AYNI ŞEKİLDE YAPTIKTAN SONRA WİNDOWS 7 CD YE YAZDIRMA ARACI İLE YAPTIĞINIZ BU İSO DOSYALARINI DVD YE YAZDIRIN YAZDIRMA İŞLEMLERİ BİTTİKTEN SONRA YÜKLEME YAPABİLİRSİNİZ.
    SETUPTA BİR PENCERE ÇIKAR DVD 1 ÇIKARIP.DVD2 TAKIN.EĞER DVD 2 DEN FAZLAYSA DVD 2 Yİ TAKTIĞINIZ HALDE KABUL ETMİYOSA DİĞER DVD Yİ TAKIN.DVD 2 TANE İSE DVD 2 TAKTIKTAN SONRA YİNE AYNI PENCERE ÇIKARSA DVD 1 TAKIN.
    SIK SIK DVD DEĞİŞTİRMENİZ GEREKEBİLİR.
    YAPAMADIĞINIZ TAKILDIĞINIZ YADA SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİŞEY OLURSA SORABİLİRSİNİZ.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.