Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Yeni HDD sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Yeni HDD sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Maçanga

8 Ekim 2008; 19:07:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

sata destekli anakartımda şu an 1 IDE 1 Sata2 (1.5Gb/s) disk kullanmaktaydım ve hiç bir sorun olmadı ancak yeni bir sata disk aldım ve bağladıktan sonra sorunlarla karşılaştım biraz araştırma yaptım her ne kadar benzeyen sorunlarla ilgili yazılar okusamda tam örtüşen birşey bulamadıgım için burda sormak istedim. ilk taktıgımda diski hiç görmedi ve windowsu açtı daha sonra sata girişini değiştirdim bazen açılışta daha diskleri tararken restart atıyor bazen hiç görmüyor. hiç görmediği zaman BIOS tan girip taramasını sağlayabildim ancak o zamanda bilgisayar açıldıktan sonra işlemci kullanımı %100 oluyor ve bilgisayar kullanılamaz duruma geliyor nerdeyse.

anakartım : MSI K8N Neo2 Platinium - http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=587&maincat_no=1
şu an kullandıgım diskler : WDC WD1600JB-00GVC0 (160GB IDE) ve ST3160815AS (160gb sata2 Barracuda 7200.10)
yeni disk: ST3500320AS (500GB sata2 Barracuda 7200.11)

Maçanga

9 Ekim 2008; 4:08:53 

güçle ilgili bir sorun olabilir mi? bunu düşünmemin sebebi ilk önce bütün diskler takılıyken biostan tarama ile tanıtarak açtıgımda disk yönetiminde yeni diskin üzerinde kırmızı hata işareti gibi birşey vardı diski başlat dediğimde ise diskten sanki motor durması gibi bir ses gelip sonra hata veriyordu. Daha sonra eski sata diskimi çıkardım ve yeni diskin sata slotunu değiştirdim o zaman yeni diskimi otomatik tanyarak açıldı bilgisayar ve disk yönetiminde diski başlat deyip formatladım yeni diski. Ancak bu kezde bir dosya kopyalamaya çalıştıgımda diske 30 sn sonra falan kopyalarken başlat çubuğunda popup gibi görünen veri yazma hatası gibi hata verip yine aynı sesten sonra bilgisayarın kilitlendi. En son olarak diskin sata güç kablosunu değiştirdim kasamda 1 adet dogrudan güç kaynağından çıkan sata kablosu onu yeni diske bağladım diğer sata diskime ise diğer parçalarla ortak güç kablosu üzerinden ek kablo ile eklenmiş sata güç kablosunu bağladım bu kez 3 diskle normal bir şekilde açıldı ve daha önce kopyalayamadgım dosyayı düzgün bir şekilde kopyaladı.

Piêr Dé Sans

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 10:52:32 

Düşündüğünüz gibi bir güç yetmezliği olabilir. Diski tek başına bağladığınızda o şekilde bir uyarı veriyorsa büyük ihtimal güç yetmiyordur. Eğer psu nuz 300 watt civarı birşey ise daha güçlü ve kaliteli bir psu ile deneyin ondan sonra karar verin derim.
Maçanga

10 Ekim 2008; 16:45:50 

son olarak eski ide diskimle yeni diski kullanıyordum ancak yeni diske kopyaladıgım bir klasörün içeriği kayboldu. GetDataBack ile taratınca içindeki dosyalar görünüyor ve kurtarabiliyorum ancak bir süre sonra diske erişilemiyor ve I/O hatası vermeye başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlattıgımda okuma sırasında hata vermiş oldugu dosyayı sorunsuz kurtarıyor ancak bir süre yine I/O hatası veriyor.

Maçanga

11 Ekim 2008; 8:50:50 

yeni diskte HD Tune da test edemiyorum sanırım geri götüreceğim diski değiştirmeleri için.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Yeni HDD sorunu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
PES 2009 Lansmanı Röportajı
Merakla beklenen PES 2009 hakkında, bilmek isteyeceğiniz herşey bu röportajda.
Sapphire HD4870 X2
2 adet HD4870nin gücü tek kart üzerinde!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar