İlişkilerde bekaretin önemi nedir sizce? önemli veya önemsiz olmasının nedenleri nelerdir sizce?
Toplumumuzun ciddi çelişki yaşadığı bu konuyu irdelemek istiyorum. Toplumun önemli bir kesimi Türkiye'de cinselliğe karşı olan baskıdan şikayet ederken ve ilişkilerin daha özgürleşmesi sertbestleşmesi gerektiğini savunurken, yine aynı kesimin erkekleri, evlenirken bekaret ön koşulunu ortaya atabilmekte bu da aslında büyük bir çelişkiyi doğurmakta.
Peki doğrusu nedir? bekaret ne derece de önemli kabul edilmelidir? Erkekleri bu arayışa girmesinin başlıca nedenleri nedir? kendilerine olan güvensizlik mi? değilse neler? Karşımızdaki insanın kişiliği, karakteri, duruşu, tamamen önemsiz mi kalmakta bu konu karşısında?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 8 Ekim 2008; 19:11:56 >
bu isteğin birçok sebebi var aslında.dinsel,kültürel,bencillik...gider de gider.benim düşüncei sorarsan dinsel ve kişisel diyebilirim.benim düşünceme göre herşeyin bir zamanı ve sırası olmalıki her çağın tadına varılmalı.bazı şeylerde evlilik kapısının arkasında olmalıki evliliğin farkı olsun.
Aslında çok saçma konu yani konuyu açman saçma değil halkımız içersinde bu kadar uzaması... Bekaret sadece kadınlara özgü bir şey midir? Bekaretin anlamı akan 3-5 damla kan mıdır? Erkekler daha 15 yaşındayken genel eve götürüldüğünde onların bekareti bozulmuş olmuyor mu? Nasıl bir mantıktır bu anlamadım. Bu demek değilki onla yatsın bunla kalksın benim için önemsiz, ama isteyerek yaptıktan sonra napayım yani zincirlere mi vurayım. Aramızda yapmıyan erkek mi var? Onlar neden kendilerini eşlerine saklamıyor? Erkeklerin yapması doğalken kızların yapması niye garip kaçıyor? Kaldıki bu tek başına yapılan bir şey değil...
Thy every look and every grace so charm whenever I view thee, Until death overtake me in the chase still will my hopes pursue thee Then when my tedious hours have past, be this my last blessing given Low at thy feet to breathe my last and die in sight of heaven.
Aslında çok saçma konu yani konuyu açman saçma değil halkımız içersinde bu kadar uzaması... Bekaret sadece kadınlara özgü bir şey midir? Bekaretin anlamı akan 3-5 damla kan mıdır? Erkekler daha 15 yaşındayken genel eve götürüldüğünde onların bekareti bozulmuş olmuyor mu? Nasıl bir mantıktır bu anlamadım. Bu demek değilki onla yatsın bunla kalksın benim için önemsiz, ama isteyerek yaptıktan sonra napayım yani zincirlere mi vurayım. Aramızda yapmıyan erkek mi var? Onlar neden kendilerini eşlerine saklamıyor? Erkeklerin yapması doğalken kızların yapması niye garip kaçıyor? Kaldıki bu tek başına yapılan bir şey değil...
Siz her erkeği evlenemeden önce mutlaka cinsel ilişkiye girdiğini sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz ne yazık ki... Kabullenmek lazım ki cinsel ilişki yaşı, özellikle erkeklerde çok düştü ancak bu tüm erkeklerin aynı şeyi yapacağı anlamına gelmez. Erkek eğer bekâr eş istiyorsa, kendisinin de bekâr olmasından yanayım. Zira hayatta hiçbirşey tek taraflı değildir. Ben her türlü haltı yiyeyim, bir sürü kadınla düşüp kalkayım ancak karım kimseyle birlikte olmasın. Yok öyle yağma.
Yıl 1921. İşgal altında bir vatan. Yoksul bir halk. Bir avuç kahraman. Dünyanın en haklı savaşı. Kurtuluş savaşının son kahramanları. Gerçek bir kahramanlık öyküsü. Bir vefa öyküsü. Bir kardeşlik öyküsü. Bir veda öyküsü; Nışansı er Ömer , Sıhhiye Onbaşı Veysel , Süvari Çavuş Yakup... Kurtuluş savaşı kahramanlarından son tarihi buluşma. gelecek kuşaklara kalacak tarihi belge.
Siz her erkeği evlenemeden önce mutlaka cinsel ilişkiye girdiğini sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz ne yazık ki... Kabullenmek lazım ki cinsel ilişki yaşı, özellikle erkeklerde çok düştü ancak bu tüm erkeklerin aynı şeyi yapacağı anlamına gelmez. Erkek eğer bekâr eş istiyorsa, kendisinin de bekâr olmasından yanayım. Zira hayatta hiçbirşey tek taraflı değildir. Ben her türlü haltı yiyeyim, bir sürü kadınla düşüp kalkayım ancak karım kimseyle birlikte olmasın. Yok öyle yağma.
Peki siz bakir olmanıza rağmen, tanıştığınız ve sevdiğiniz kişi bakire değilse?
O lafı derken herkesin yaptığını göz önüne almadım ama büyük bir çoğunluğun yaptığını ve yapmıyanların da yarısının yapmayı istediğini biliyorum.
Thy every look and every grace so charm whenever I view thee, Until death overtake me in the chase still will my hopes pursue thee Then when my tedious hours have past, be this my last blessing given Low at thy feet to breathe my last and die in sight of heaven.
Aksine ben evleneceğim insanın bakire olmamasını tercih ederim. kafasında "başkası ile nasıl olurdu" sorusu ile yaşayacağına "en iyisini seçtim" demesini tercih derim..Evliik he anlamda tam uyum gerektirir, herşey çok uyumlu iken evlendiğinizde cinsellikten tad almazsanız aldatmanız veya aldatılmanız kaçınılmaz olur..
Beni benden öncesi ilgilendirmez benimleyken SADECE BENİM olsun yeter..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EngineerInDefenceInd -- 8 Ekim 2008; 20:49:21 >
Aksine ben evleneceğim insanın bakire olmamasını tercih ederim. kafasında "başkası ile nasıl olurdu" sorusu ile yaşayacağına "en iyisini seçtim" demesini tercih derim..Evliik he anlamda tam uyum gerektirir, herşey çok uyumlu iken evlendiğinizde cinsellikten tad almazsanız aldatmanız veya aldatılmanız kaçınılmaz olur..
Farklı ve güzel bir yaklaşım olmuş, peki böyle bir durumda siz başklarıyla neler yaşadı, nasıl olmuştu diye hiç aklınızdan geçirmez misiniz, hiç rahatsızlık duymaz mısınız?
Farklı ve güzel bir yaklaşım olmuş, peki böyle bir durumda siz başklarıyla neler yaşadı, nasıl olmuştu diye hiç aklınızdan geçirmez misiniz, hiç rahatsızlık duymaz mısınız?
neden duyayım ki ?? Erkeklerin bakire eş takıntısı genel olarak kendilerine olan güvensizliklerinden kaynaklıdır. Benden önce birisi ile beraber olduysa beni onlarla karşılaştırır ve onları özler korkusunun eseridir..Ego tatmini açısından söylüyor gibi görüneceğim ama şimdiye kadar beraber olduğumda mutlu olmayan birsevgilim olmadığı için kendime güvenim sonsuz. Tek beklentim olabilir evleneceğim kadından bir zenci ile braber oldu ise bile üzerinden 5 sene geçmiş olmasını talep ederim ...
Espri bir yana..komplexlerden arınmış birisinin eş diyeceği kişinin geçmiş cinsel yaşamından daha çok ilişkiye saygısı ile ilgilenmesi gerekir..
hele hele seviyorum diyen bir adamın sevglisini bakire olmadığını öğrendikten sonra terketmesi kadar aşağılık bir davranış olamaz..O hanım önceki ilişkilerinden birisinde "doğru" adamı bulduğunu hissetmiş ve cinselliği onunla yaşamış olduğu için kimsenin cezalandırmasını haketmez..
Ancak bekaret gene de önemlidir öyle herkese verilmemeli tabi ki yani bir parça özel bir şeyler olmalı her şey sırf sexten ibaret değil eğer öyle olsaydı basit bir kimyasal olay olurdu iki tarafta sıvı akıtır biterdi işin içine biraz hissiyat girmeli
aman bakire olduğu için namuslu kız alıyorum diye aldatılmayın da her bir haltı yiyip ondan sonra size gelince bakire olmasın. siz erkeklerin bu tavırları yüzünden kızlar onunla bununla "hayır ama ben ... şey.. yapamam...yeter ki onu yapma" diyor...
gelin bunlara karşı gelmekten vazgeçin, namusun beyinde bittiğini kabul edin. yoksa kızlar patlak zarlarını diktirmeye ve üstüne bir de yalanlarla süslemeye devam edecekler...
Peki siz bakir olmanıza rağmen, tanıştığınız ve sevdiğiniz kişi bakire değilse?
Benim de kendime göre bazı kurallarım var. Evlenmem. Kimseyle de evlenmeyebilirim, önemli değil.
@EngineerInDefenceInd, ''erkeklerin bakirelik takıntısı kendine güvensizlikleri sonucudur.'' demişsiniz. Benim bazı kurallarım vardır. Nasıl ki bir lastiği patlak bir arabaya binmek istememek kendine güvensizliğin sonucu değilse, bakire olmayan biriyle evlenmekte değildir.
@casilo, ''aman bakire olduğu için namuslu kız alıyorum diye aldatılmayın da'' demişsiniz, evleneceğim bayanı iyi tartarım, ukâlâlık yapmak istemem ancak insanları çabuk çözerim. Eğer evlenmeye karar vermişsem, aldatılma gibi bir durumu da düşünmüşümdür zaten.
Velhasıl, bu durum kişiden kişiye değişir. Bunun şahsım adına bir sebebi de dini inancımdır. Zira inancım evlilik dışı ilişkileri yasaklamıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykagan -- 8 Ekim 2008; 22:17:03 >
Yıl 1921. İşgal altında bir vatan. Yoksul bir halk. Bir avuç kahraman. Dünyanın en haklı savaşı. Kurtuluş savaşının son kahramanları. Gerçek bir kahramanlık öyküsü. Bir vefa öyküsü. Bir kardeşlik öyküsü. Bir veda öyküsü; Nışansı er Ömer , Sıhhiye Onbaşı Veysel , Süvari Çavuş Yakup... Kurtuluş savaşı kahramanlarından son tarihi buluşma. gelecek kuşaklara kalacak tarihi belge.