Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: İlişkilerde bekaretin önemi..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Kültür ve Bilim >> Cevap: İlişkilerde bekaretin önemi.. Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ozas

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

10 Ekim 2008; 13:36:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

biyolojik olarak neden kadında böyle bir engel varda erkekte yok bende bunu merak ediyorum.. bilim bu konuda bişey dedimi bilen varmı ?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
berat23
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 4 günü kaldı.

10 Ekim 2008; 14:40:26 

quote:

Orjinalden alıntı: Orochinagi

Kadın ve erkek eşitliği diye bir şey mi var?

Anatomik olarak bir kadın ile erkek arasında eşitlik söz konusu mudur? Yaşadığımız coğrafyada sosyal statü açısından var mı böyle bir eşitlik? Çok uzakta değil, sınır komşumuz olan malum ülkede saçını örtmedi diye taşlanarak öldürülme cezası veriliyor kadınlara.

Aynı zamanda kadın erkek gözetmeksizin, hırsızlık yapanların da elleri kesiliyor. Daha yakın bir zamanda, islami bir çocuk kanalındaki bir programda bu konuya değinilmesi haber olmuştu, havuç çalan tavşanın eli kesiliyordu. Yani daha çocukken zihinlerine kazılıyor bu "kural"lar.

Ve evet, önceki mesajımın arkasındayım, doğru veya yanlış diye yorum yapmamıştım ki; "erkek için namussuzluk harama el uzatmak, kadın için de kocası dışında birisiyle cinsel ilişkiye girmektir diye özetlenebilir Türk ahlak kanunlarında, hatta bütün islam ülkelerinde de böyledir".

kuran aslında zinaya yaklaşmayın der.yani bekareti (zinayı) sadece malum eyleme bağlamaz.
mustafa666

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

10 Ekim 2008; 19:08:47 

berat 23 kurandan kopyala yapıştır yapıyorsan biraz kendi düşüncelerini fikirlerini ifade etsen her konuda böylesin biraz düşünmeye davet ediyorum

Eğer biri sana parmağıyla güneşi gösterir ve sen de parmağa bakarsan aptalsın demektir. Eğer güneşe bakarsan daha da aptalsındır, çünkü güneş gözlerini kör eder. Senin bakman gereken parmakla güneş arasında uçan kuştur... Subcomandante marcos
Brooklyn

10 Ekim 2008; 20:26:29 

Avrupa çapında Google'a "sex" kelimesini en çok giren toplum olupta bekaret konusunda en tutucu toplum olmamız toplumsal cehaletimizi gösteriyor zaten. Bana göre bu toplumun ikiyüzlülüğüdür ayrı konu.
Namusu iki bacak arasında aramak yerine insan ruhunda aramak gerekir.

'Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır.
Yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanırlar. '

harina

10 Ekim 2008; 20:38:49 

Kadın ve erkeğin aldatmaya ve bekarete bakışını anlayabilmek için onun cinsel ihtiyaçların kaynağını ve bunu nasıl giderdiklerini anlamak lazım.
''İnsanlar oligammıdır yoksa poligammı?'' konusunda da bu konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm bir kaç şey yazmıştım. Erkek cinsellik konusunda kadına göre daha özgürdür neden çünkü üremesi için kadın kadar çabaya ihtiyaç duymaz ama burda durup düşünmek lazım gerçektende erkek üreme konusunda kadın kadar özverili değilmidir. İlk aşama olan birleşme sonrasında kadın hamile kalacaktır. Hamilelik sonrası kadında yaşanan değişimler onun yeteneklerini kısıtlayacak (beslenmesi yada diğer yırtıcılardan korunmasında bir zayıflık yaratacak) ve çocuğun genetik babasının özverisine ihtiyaç duyacaktır. Burada çocuğun genetik babasının da çıkarına olan davranış anneyi kollamaktır eğer bunu yapmaz ise annenin ve yavrusunun hayatı tehlikeye gireceği açıktır. Sanırım erkeğin bu davranışı kadını sahiplenmesine yol açıyor. Birde şunuda görmeliyiz kadın için çocuğun babası bellidir sonuçta doğuracağı babası kim olursa olsun kendi çocuğudur ama erkek için kadının aldatması çok vahim olur eğer kadın aldatmışsa erkek ölene kadar başkasının çocuğunu kendi çocuğu sanabilir.
Bu yazdıklarımdan lütfen kadının aldatması erkeğin aldatmasından daha vahimdir sonucu çıkarılmasın yazılanlar sadece olaya bir yaklaşımdır.

Evren, sadece bilebildiğimizden büyük değil, gelecekte herhangi bir zamanda bilebileceğimizden de daha büyüktür.
John D.Barrow
Szopen

10 Ekim 2008; 20:51:43 

Burda yazdığım mesaj silinmiş, şahsa hakaret diyo. Demekki alınanlar olmuş.. daha iyi, laf gitmesi gereken yere gitmiş demekki. Bekareti savunanlar 30-35 yaşınıza geldiğinizde, evlenmediyseniz ve evlenirken beraket arasanız size popolarıyla gülerler. Ha belki o yaşta bakire bulursunuz, artık terzimi dikmiş olur, doktormu dikmiştir kimbilir

ACT Garage'ım:
http://www.autoclubturkey.com/garage_view.php?garageid=2051
http://www.autoclubturkey.com/garage_view.php?garageid=2704
casilo

10 Ekim 2008; 22:14:40 

quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Burda yazdığım mesaj silinmiş, şahsa hakaret diyo. Demekki alınanlar olmuş.. daha iyi, laf gitmesi gereken yere gitmiş demekki. Bekareti savunanlar 30-35 yaşınıza geldiğinizde, evlenmediyseniz ve evlenirken beraket arasanız size popolarıyla gülerler. Ha belki o yaşta bakire bulursunuz, artık terzimi dikmiş olur, doktormu dikmiştir kimbilir

kesinlikle katılıyorum

@orochinagi
kadın ve erkek eşittir eşit değildir tartışmasına girip de konuyu dağıtmak istemiyorum. ama eğer böyle bir eşitsizlik varsa bir haksızlık doğurduğuna hiç şüphem yok. yukarıda ozas arkadaşımız güzel bir soru sormuş. peki biyolojik farklılıklarımızın olması bu konuda da eşitsiz olmamızı mı gerektiriyor?

neden erkek için namussuzluk harama el uzatmak oluyor da kadın için kocası dışında başka biriyl beraber olmak oluyor? mantığı nedir bunun? erkeğin eşi dışında biriyle beraber olması çok namuslu bir davranış mı???

"DÜNYADA HER MİLLET İCRAATINA TAHAMMÜL ETTİĞİ HÜKÜMETİN, MESULİYETİNE ORTAK SAYILIR." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
berat23
Uzaklaştırılmış

10 Ekim 2008; 22:58:50 

quote:

Orjinalden alıntı: casilo

quote:

kesinlikle katılıyorum

@orochinagi
kadın ve erkek eşittir eşit değildir tartışmasına girip de konuyu dağıtmak istemiyorum. ama eğer böyle bir eşitsizlik varsa bir haksızlık doğurduğuna hiç şüphem yok. yukarıda ozas arkadaşımız güzel bir soru sormuş. peki biyolojik farklılıklarımızın olması bu konuda da eşitsiz olmamızı mı gerektiriyor?

neden erkek için namussuzluk harama el uzatmak oluyor da kadın için kocası dışında başka biriyl beraber olmak oluyor? mantığı nedir bunun? erkeğin eşi dışında biriyle beraber olması çok namuslu bir davranış mı???

bakın 3.kez söylüyorum .hoş anlamama ısrarınızıda anlıyorum.

islama göre kadın için namussuzluk neyse erkeğe görede odur.lütfen hurafelerinizi dinimize mal etmeyin!
3RS!N

10 Ekim 2008; 23:05:10 

Herşey karşılıklı olmalı yani kısasa kısas. Sen bekaret konusunda "Tertemiz" bir kız istiyorsan seninde temiz kalmış olman önemli. 30una kadar her türlü fındığı kır :"tamam yaşayacağımı yaşadım artık çoluğa çocuğa karışmam lazım , kız da bakire olmalı" dersen yanlış olan bu olur.

casilo

10 Ekim 2008; 23:10:08 

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Orjinalden alıntı: casilo

quote:

kesinlikle katılıyorum

@orochinagi

bakın 3.kez söylüyorum .hoş anlamama ısrarınızıda anlıyorum.

islama göre kadın için namussuzluk neyse erkeğe görede odur.lütfen hurafelerinizi dinimize mal etmeyin!

sayın berat23 neden tartışma yaratmaya çalışıyorsunuz? ben size bir şey söylemedim. ikincisi dinle ilgili bir şey de söylemedim... bana bunları söyleyen arkadaşa cevap verdim. eğer ortada bir hata varsa düzeltilecek, üzgünüm hatalı taraf ben değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casilo -- 10 Ekim 2008; 23:07:45 >

"DÜNYADA HER MİLLET İCRAATINA TAHAMMÜL ETTİĞİ HÜKÜMETİN, MESULİYETİNE ORTAK SAYILIR." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
berat23
Uzaklaştırılmış

10 Ekim 2008; 23:21:30 

casilo

tartışma yaratmaya çalışmıyorum.haram ne demek acaba?ya yazdıklarınızı görmüyorsunuz yada yazdığınızı bilmiyorsunuz.3. ihtimali düşünmek istemiyorum.

şimdi bu cümleyi benmi söledim...
"neden erkek için namussuzluk harama el uzatmak oluyor da kadın için kocası dışında başka biriyl beraber olmak oluyor? mantığı nedir bunun? erkeğin eşi dışında biriyle beraber olması çok namuslu bir davranış mı??? "
casilo

10 Ekim 2008; 23:25:59 

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

casilo

tartışma yaratmaya çalışmıyorum.haram ne demek acaba?ya yazdıklarınızı görmüyorsunuz yada yazdığınızı bilmiyorsunuz.3. ihtimali düşünmek istemiyorum.

şimdi bu cümleyi benmi söledim...
"neden erkek için namussuzluk harama el uzatmak oluyor da kadın için kocası dışında başka biriyl beraber olmak oluyor? mantığı nedir bunun? erkeğin eşi dışında biriyle beraber olması çok namuslu bir davranış mı??? "

iyi de arkadaşın kastettiği haram sizin bahsettiğiniz haram değil kii..

o zaman cümleyi şöyle kurması gerekirdi "kadının da erkeğin de harama el uzatması namussuzluktur" ya da şöyle "erkeğin de kadının da eşi dışında biriyle olması namussuzluktur"

berat23
Uzaklaştırılmış

10 Ekim 2008; 23:32:31 

buyrun lafınızı eyin .belki sizi kendi nazarınızda aklar.haram kelimesi ne anlama gelir ,yan ,mecaz anlamları varmıdır bunu ilkokul çocukları bile bilir.hataya karşılık özür dilemenin erdem olduğunu ne zaman öğreneceksiniz?

lütfen 1 kere dürüst olun abuk tartışmalara girmeyelim....
casilo

10 Ekim 2008; 23:39:18 

sayın berat23.. evet ben haramı başka kadına el uzatmak anlamındna soyutlayarak yazdım cevabımı. bu konuda savunduğumun doğru olmadığını biliyorum. bir yanlış anlaşılmaya neden olduysam da özür dilerim (sanırım bunu isteediniz)

neden öyle bir cevap yazdığıma gelince, bu sizin bildiğiniz bir şeyi size kanıtlamak için değil, arkadaşımızın haram içine o anlamı katmadan ve ikisinin farklı şeyler olduğunu düşünerek yazmasındandır. ilginçtir ki bu konuda sizle ben aynı şekilde düşünüyoruz fakat kaçınılmaz demek ki aynı şeyi düşünsek de tartışıyoruz

Giray Han

11 Ekim 2008; 6:17:21 

kendi görüşüm ; evleneceğim bayanın bakire olması.

ama ben herşeyi teraziye koyup tartan bir kişiliğe sahibim , yani bide tam yukarıdan bir bana ve evleneceğim kıza bakmak lazım...

diyelim ben o kadar ilişki yaşamışım , o kadar çok karşı cinsle beraber olmuşum...fakat evlenecekte karşı tarafın bakire ve tertemiz olmasını istiyorum...işte burada takılıp kalıyorum...

yani kızında hakkı değilmi bu durumda bakir bir erkek istemek ?

Ve biz erkeklerde biyolojik bir metabolizma yok bizim bakir olduğumuzu gösterecek yada ıspatlayacak...

Bir erkek , evlenecekte bakire bayan istiyorsa bence önce kendisinin bakir olması gerekir.

fakat ne yazıkki şu devirde bakire kız bulmak altın bulmak gibi birşey...

son sözüm ; Sevgi herşeyden önce gelir , evleneceğim kadın eğer bakire olmayıpta her ne kadar ileride aklımı kurcalayacak olsada.

Çünkü ileride iktidarsızlığa yol açabilir bu tür düşünceler , bunuda belirtiyeyim =)

Glyph

11 Ekim 2008; 23:35:25 

Bu forumda bir bakın bir ton kızla birlikte olduğunu söyleyen, sonra bekaret ile ilgili konularda " bakire kız kalmadı " diye hayıflanan ne kadar çok insan var. Ama sanırım toplum yapımız da buna sebep oluyor ... Oğlunun kızlarla birlikte olmasından gurur duyan, "aferin oğlum" diyen anne gerdek gecesi sonrası hemen "kız bakire değil mi? " diye oğluna soruyor mesela.
Ben kendin nasılsan, karşındakini de öyle istemek erdemliliktir diyorum.