merhaba arkadaşlar dün anakart ve ram aldım değişimı bugun yaptım format attım pc güzel çalışıyordu bıostan oc yapcaktım asusun bıosunu tam bılmedıgım için herhalde yanlış işlem yaptım voltaj konusunda falan şimdi göruntu gelmıyor.ilk acıldıgında ıkı kere reset atıyor sonra pc çalişyor ama göruntu yok
sistemım vista ultımate 64 bit hıgh power 650 watt ocz 2*2 ddr 800 mhz ram 500 gb hdd gtx 260 ekran kartı q 6600 işlemcı asus p5q se anakart
Sistemin açamayacağı bi değer girdiysen açılmaz sistem, cmos clear tuşu varsa anakartta bi bak ona basarsan bios eski haline gelir ama o modelde yoktur galiba o yüzden bios pilini sök 1 dk felan bekle tekrar tak bios default ayara gelir
Sistemin açamayacağı bi değer girdiysen açılmaz sistem, cmos clear tuşu varsa anakartta bi bak ona basarsan bios eski haline gelir ama o modelde yoktur galiba o yüzden bios pilini sök 1 dk felan bekle tekrar tak bios default ayara gelir
bıos pılı nerde
oc ile uğraşıyorsun, üst seviye sistem topluyorsun bios pilini bilmiyorsun
iyide makinaya görüntü gelmemesi ile bios pilinin ne alakası var anladıgım kadarı ile makinaya görüntü gelmiyor calışıyor ama... ozaman bi parcada sorun oluştu dostum anakartı bozmus olabilirsin aynı sey basıma geldi... eger devamlı reset atıyo ise baslangıcta ozaman bios pilini cıkarıp biosu resetliceksin tabi pili cıkarınca 2dk beklemen lazım yada ramleri tamamen sok ramsiz calıştır sonra tekrar ramleri tak calışacaktır pc resetlesin kendini
intel6420@3.6ghz(1.424v)/Zalman 9700NT/2gb team extreem 800mhz@1128mhz(5-5-5-15)/gigabyte p35 ds4/sparkle8800gts 320mb(621/1620/2106)/be quiet! BQT Straight Power E5-700W/2x250 GB Seagate...410AS/feel hurricane 1
bıos pılı nerde
oc ile uğraşıyorsun, üst seviye sistem topluyorsun bios pilini bilmiyorsun
iyide makinaya görüntü gelmemesi ile bios pilinin ne alakası var anladıgım kadarı ile makinaya görüntü gelmiyor calışıyor ama... ozaman bi parcada sorun oluştu dostum anakartı bozmus olabilirsin aynı sey basıma geldi... eger devamlı reset atıyo ise baslangıcta ozaman bios pilini cıkarıp biosu resetliceksin tabi pili cıkarınca 2dk beklemen lazım yada ramleri tamamen sok ramsiz calıştır sonra tekrar ramleri tak calışacaktır pc resetlesin kendini
alakası ne yazıkki var
sistem çalışır ama biosa düşmez bunun tek çözümü clearcmos veya pili çıkartıp yuva diplerine metal bişey temas ettirmekdir