internette web sitelerinde gördüğüm "kablosuz görüntü ve ses aktarıcı" cihazlar var yaklaşık 100-150 YTL fiyatlara. Bu tarz bir cihaz kullanan var mı? Bu tip bir cihazı ben laptop'tan LCD tv'ye görüntü aktarmak için kullanmayı düşünüyorum. Ama görüntü kalitesi nasıl olur bilemiyorum. Eğer kullanıp ta marka/model tavsiye edebilecek olan varsa çok memnun olurum. Özellikle 42' bir LCD de görüntü aktarım kalitesi, tv'de ekran çözünürlüğü vb hakkında yorum rica ediyorum
bence verim alamassın. çözünürlük kalitesini düşürür bance, ben uydu için kullanıyorum diğer odadaki tüplü tv ye aktarıyorum.masaüsütü bilgisayarın olsa tamam taşımak aleti problem ama laptopunu direk tv ye bağlayıp o paraya kablosuz mouse klavye alsan daha iyi bir çözüm olabilir.
Bu konuda dünyada ilk çalışmayı(Ticari olarak)Sharp başlattı ve yeni çıkacak süper serisi olan XS1 lerde bu sistem kullanılacaktır!(araba parasına satılacka olan TV leri )
Dünyanın Wireless konusunda en başarılı ve büyük firmalarında "AMIMON" un Patentli bir ürünüdür bu kullanılan "Chipset"
----- Sharp ayrıca bu firma ile işbiliğinede giderek sistemi geliştirmiştir(LCD ye uyumlu)
"Wireless HD Interface" teknolojisi iki ana üniteden oluşmaktadır;
-Transmiter unit -W-HDI Modem receive unit
---Transmiter unit>>>sistemdeki bütün uyumlu cihazları buna bağlıyorsunuz(bir başka odada,gizlenmiş v.s durumunda) yaklaşık 30metrelik sağlıklı sinyal aktarımı vardır(duvarlardan geçiyor!!!)
---Receive unit>>>>bu modem ise TV nin içine monte ediliyor
-------------------------- Ama burada en önemli ve ilginç olan bir başka sistemin(kullanım durumu) daha olmasıdır şöyleki>>>TV ye bağlayacağınız örneğin PC/PS3/çeşitli konsollar/BR/HDDVD v.s gibi cihalarda bu chipseti takarak tüm sistemteki cihazlar "Wireless" olabiliyor Ortada kablo filan kalmıyor!!!
Ancak diğer cihazları kumanda edebilmek için yine TV nin bulunduğu bir bölgede olması gerekiyor!tabi burada işin esprisi vede en önemli olanı bir dünya kablonun hem estetik olarak verdiği çirkinlikten kurtuluyorsunuz hemde chipset ile bütün sistem irtibatlanmış bulunuyor!!! ----------------------------
Sinyal iletimi çok güçlü>>(5Gb) Ayrıca Chipsetler 2 ayrı yapıda>>Dahili kullanılanlar(cihazların içine monte edilen chipset ler) Harici olanlar ise>>>çok daha uzak mesafelerden Antenli sistemle iletişimi sağlamak! AMIMON da kullanılan "IC ler(Entegre)kendi Patentli ürünleridir.
Not;Fiyat ve Satış durumu henüz belli değildir(Ticari olarak)
Selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 9 Ekim 2008; 16:31:41 >