Arkadaşlar bende 2gb dual ocz tıtanıum 1066mhz ıntel optımızed ram var anakartım x38 dq6. bende bır tanede kıngston 1gb 800 mhz ram var ben bu 2 dual ram ıle kngston ı bır arada taksam bıostanda carpanı 800 850 ne kadar cıkarsa ayarlayıp ve zamanlamalarıda 5.5.5.15 ayarlasam ( 5.5.5.15 ocz lerın gecıkme suresı kngstondan bılgım yok ) bır sorun yaratırmı yoksa 3 ramde sorunsz calısırmı bırde 1066 mhz ıle 800 mhz arasında performans farkı ben goremedm varmı cok bır fark ?
biostan ayar yapılacağı için çalışır ancak 3 ram takılı olacağı için dual çalışmaz belki 1 gb olan 2*512 şeklinde olsaydı dual çalıştırabilirdin ama çok fazla performans artışı sağlamaz bence 3 ram ddual olmadıktan sonra
1- Öncelikle 3 ram slotu dolu olacağından hepsi single çalışacak ve performansları düşecek. 2- En düşük olanın hızında çalışacaklarından (800mhz) yine performansları düşecek.
Bence gerek yok.
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..
hmm pekı yapmıcagım ozmn tesekkur ederım bırde benım carpanlarım 9*340 bıostan ram carpanında b c d harflerı var bunlardan hangılerını yapmam lazım. aynı rakamların farklı harflerı var ornegın 2.60b 2.60c falan
Ramleri de 340 *2=680, 340*2,5=850, 340*3=1020 hızlarında kullanabilirisiniz.
Çoğu anakartta ram oranları 2 - 2,5 - 3 diye gider. Buna müdahale edemezsiniz.
Yanlış yaparsanız bişey olmaz. Ya bios default ayarlara döner ya da mavi ekran alırsınız.
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..