merhaba arkadaşlar ben ASUS P5KPL anakart Intel e6750 2.66 işlemci kullanıyorum
ve yakın zamanda iyi bir psu alıp sistemimi o\c yapıcam ama anakartım (ASUS P5KPL) o\c desteklimi değilmi bilmiyorum. yani işlemcimin fsp hızını arttırıp - voltaj arttırıp o\c yapabilirmiyim bu anakart da ? ona göre psu alıcam... yani bildim bios a girince yukar da AI Tweaker menusu olması lazım ama bnm anakartta yok acaba başka bi yerden mi o\c yapılıo yoksa hiç bios güncellemesi yapmadım içinmi...
Bende p5gc-mx var belki bioslar benzerdir.Neyse bende JumperFree Configuration diye bir yer var ordan yapıyorum.AI overclocking kısmını auto dan manual e getirince birkaç ayar açılıyor.Birde eğer o/c yapacaksan biosu güncelle.
merhaba arkadaşlar ben ASUS P5KPL anakart Intel e6750 2.66 işlemci kullanıyorum
ve yakın zamanda iyi bir psu alıp sistemimi o\c yapıcam ama anakartım (ASUS P5KPL) o\c desteklimi değilmi bilmiyorum. yani işlemcimin fsp hızını arttırıp - voltaj arttırıp o\c yapabilirmiyim bu anakart da ? ona göre psu alıcam... yani bildim bios a girince yukar da AI Tweaker menusu olması lazım ama bnm anakartta yok acaba başka bi yerden mi o\c yapılıo yoksa hiç bios güncellemesi yapmadım içinmi...
eternetin çalşmamasına hazırla kendini 400x8 çarpanıyla rahat 3.2 yi görürsün ancak voltaj veremediğinden yukarısı biraz zor bendeki p5kpl-c