Arkadaşlar asıl istediğim güzel ses veren, müzik dinleme işini ezyetten çıkarıp keyfe dönüştürebilecek ve şarj süresi konusunda tatminkar bir telefon istiyorum.
Evet arkadaşlar önerilerinize açığım.
Kafamdaki telefonlar; Nokia 6300 , SE W610 ve W810.
-Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter. Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole, Türkçe kelimeler değildir, bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle diye yazılır. -Türkçede w, q, x harfleri yoktur, dolayısıyla we denmez, ve denir. Klavyeniz İngilizce olmadığı sürece ı ve i ayrı harflerdir, birbirlerinin yerine kullanılmazlar. -Soru ekleri sözcükten ayrı yazılır. “oldumu” denmez, “oldu mu?” denir. Bende denmez, “dahi” anlamında de ayrı yazılır, “ben de” denir. Dilimize sahip çıkalım, düzgün konuşalım ve yazalım.
Peki şarj süresi konusunda sıkıntı yaşar mıyım sizce W610i ile? Her gün şarj etmek zorunda kalır mıyım yoksa 1-2 gün idare eder mi?(normal kullanımdan bahsediyorum abartmadan)
Ayrıca, uygun fiyatlı olarak sizce nerden almalı? Sirkeci, Teknosa veya internet?
-Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter. Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole, Türkçe kelimeler değildir, bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle diye yazılır. -Türkçede w, q, x harfleri yoktur, dolayısıyla we denmez, ve denir. Klavyeniz İngilizce olmadığı sürece ı ve i ayrı harflerdir, birbirlerinin yerine kullanılmazlar. -Soru ekleri sözcükten ayrı yazılır. “oldumu” denmez, “oldu mu?” denir. Bende denmez, “dahi” anlamında de ayrı yazılır, “ben de” denir. Dilimize sahip çıkalım, düzgün konuşalım ve yazalım.
w610i 350saat bekleme süresi w810i 400saat bekleme süresine sahip (kâğıt üzerinde yazanlar bunlar)
400 saat demek telefonu seyrek kullanarak sarjının neredeyese 1 hafta gitmesi demek
benim şuan 15 aylık k750i'im (çok sık kullanarak ve müzük dinleyerek) en az 3 gün dayanıyor. w810i'nin de fazla farkedeceğini sanmıyorum.
AMA sonunç olarak w610i öneriyorum
w810i'ye göre artıları : - iki kat hızlı işlemci - A2DP - Walkman 2.0 - flash menü desteği - incelik - bi parça daha geniş ekran - M2 hafıza kartı (+ olarak sayılır mı tam bilemiyorum ) - 64MB dahili hafıza
w810i'nin + ları : - orjinal sürücü ile daha iyi foto çekimi (benim gözlemlediğim) - bi parça daha düşük SAR değeri
varsa yanlışlarımı bildirin, inş yardım edebilmişimdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:c:E:E:E:m:. -- 9 Ekim 2008; 20:08:11 >
Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
En baştada dediğim gibi telefondan beklentim, iyi bir mp3 çalar özelliği olsun ve şarjı mümkünse çok kısa süre de bitmesin.
Ufak çaplı ve sizlerinde katkısıyla yaptığım bu araştırmam sonucunda, fiyatının da makul olması sebebiyle F/P olarak bana W610i mantıklı gelmeye başladı.
Bu sitede fiyatı 245-YTL civarı. W810i ise yine aynı sitede 364-YTL. Arada 100-YTL'nin üzerinde fark var. W910 i ise 589-YTL.Nokia 5310 Xpress Music'te aşağı yukarı 400-YTL civarı
Sadece müzik kalitesi benim için önemli. Eğer arada gerçekten çok ciddi farklar varsa -müzik kalitesi açısından- daha üst modelleri düşünürüm. Ancak hemen hemen aynı müzik kalitesine sahip olup da başkaca özellikleri var ve o yüzden fiyatları pahalıysa benim için önemli değil. İhtiyacım olan sadece müzik kalitesi.
Bu konuda ne diyorsunuz dostlar?