Arkadaşlar merhaba Narec HD 66 ile ilgili konular biraz dağınık olduğu için buraya toplayalım istedim. Sanırım benimle birlikte forumda bu cihazı kullanan 3-4 kişi var. Cihazımı Cumartesi günü aldım 800 YTL ye. Neden bu cihazı tercih ettiğimi sorarsanız kesinlikle cevabım lamba ömrü ve fiyatı!!!!!!! IVO vardı bir aralar el yapımı projeksiyonların seri fabrika üretimi olanlar, onuda düşünmüştüm ancak bu cihazı aldıktan sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Bir kere herşeyden önce yukarda dediğim gibi lamba çok önemli, haftada 10 tane kadar DVD film alırım, Media Center bir pc kullandığım için Dijital ve Analog yayınlardan tutunda, Blue-Ray ve HD-DVD filmlerden oyunlara kadar herşeyi bu bilgisayarımda yapıyorum. Yani anlayacağınız günde en az 5 saat kullanıyorum, hergün hiç aksatmadan kullanıyorum belki ayda 2-3 gün atlıyorumdur. Bu durumda bir yılda 1800 saat projeksiyon kullanmış olurum ve buda = 1 Lamba demek Yani normal bir projeksiyon alsaydım 800 YTL ödeyip neredeyse bir o kadarda lamba parası verecektim bir yıl sonra. Bunun yerine gözümü karartıp Narec HD 66 aldım, ithalatçısı olan Cem ağabey kırmadı ve cihazı cumartesi günü elden teslim etti. Cihazı almaya giderken IVO nun boyutlarını bildiğimden ötürü korkarak gittim. Bilmeyenler için söyleyeyim IVO normal 4 tane 5,25 sürücülü bir ATX kasa boyutunda ve 13 kg. olması lazım. Neyse konuya döneyim, cihazı almaya gittim ve gördüklerime inanamadım cihaz en ve boy olarak bir 14,1" notebook kadar hatta az biraz daha bile ufak (yani 1-2 yıl önceki projeksiyonların boyutunda) yükseklik olarakta 10-12 cm civarı. Ağırlık ise 3-4 kg Bu sebeple taşımam çok rahat oldu, derken eve getirdim cihazı açtım (tabi öncesinde sabırsızlıktan eminonun den kadıköye geçerken vapurdada açmıştım ) kurdum ve çalıştırdım. Fan sesleri standart gibi (ama yinede ürünü en çok IVO ile kıyasladığımdan yine o şekilde karşılaştıracağım) ses 2 standart işlemci fanı kadar çıkıyor. IVO ise aşırı abartılı bir fan sesine sahipti. Aslında IVO ile kıyaslamakta yanlış çünkü cidden Narec ile IVO arasında işçilikten boyuta dünya kadar fark var. Narec daha profesyonelce, iyi işçilik ve kaliteli malzemeler ile üretilmiş standart bir projeksiyon, IVO ise el yapımı projeksiyonun fabrikada seri üretimi, el yapımı kadar büyük bir cihaz. Ayrıca içindeki malzemelerde kaliteli değil, en basit olarak IVO larda kullanılan LCD paneller biraz kötü olduğundan çoğu kişide ölü piksel sorunu çıktı. Ancak Narec için böyle birşey söz konusu değil. Narec 'den standart olarak 1 Euro AV Kablosu (Beyaz,Kırmızı,Sarı), 1 Monitör Kablosu, 1 Power Kablosu, 1 Lens Koruyucu Kapak, 1 Kullanım Klavuzu (Ingilizce), 1 Kumanda ve 2 Adet Kumanda için pil çıkıyor. Cihaz boyutları ile 800 YTL lik rakiplerine lambası ve kalitesi ile kesinlikle fark atıyor. Aranızdan bazı arkadaşlar zaten 800 liraya markalı projeksiyon bulunabilirken neden aynı paraya bu çin malı cihazı tercih ettiğimi merak edebilirler, cevabı yineliyorum kesinlikle lamba fiyatı Ben bir film izlerken lambada bitmek üzere diye düşünüp asabımı bozmak istemediğimden bu cihazı tercih ettim ilk sebep buydu, ikinci sebep ise çoklu bağlantı desteğiydi çünkü cihazdaki çıkışlar çok zengin.. 1 DVB-T Dijital Karasal TV Girişi, 1 Analog TV Girişi, 1 Scart Girişi, 1 Composite Girişi, 1 Euro AV Girişi, 1 Monitör Girişi , 1 HDMI Girişi bulunuyor, ayrıca 2 adet ses çıkışı ve USB girişi ile SD/MMC kart girişide standart olarak geliyor. Unutmadan belirteyim cihazdaki DVB-T ve Analog yayın girişleri aynı, yani tek giriş ile 2 farklı dalgadan sinyal alabiliyorsunuz. Görüntünün duvara yansımasına gelince şunu belirteyim bilgisyar çözünürlüğü 800*600 (daha doğrusu vga den gelen çözünürlük) ama ben 1280 * 1024 olarak bile görüntü alabildim fakat, görüntü rahatsız ediyor, yazılar tam seçilemiyor vs. Bu yüzden 800 * 600 en sağlıklı çözünürlük. Projeksiyondan alacağım görüntü ile internetde surf yapmayacağım veya word de çalışmayacağım için bu çözünürlük gayet yeterli. Yinede şunu söylüyorum çözünürlükte kısıtlama yok ekran kartınız kaça çıkabilirse o çözünürlüğü alıyorsunuz cihazdan. Ekran boyutuna gelince Cem ağabey bana 3 mt. den 180 * 180 önerdi fakat ben abartıp 2mt (boy) 3 mt (en) ile ayarladım yaklaşık mesafem 3,70 mt. civarı bu mesafeden çok net ve güzel 200*300 cm görüntü alabiliyorum. Projeksiyonda izlenen filmlerin ise tadı damağımda kalıyor. Cihaz ile birlikte bir tanede askı aparatı aldım tavan için, daha henüz montajını yapmadım ama şunu söyleyebilirimki cihaz rahatlıkla tavanada monte edilebiliyor çünkü cidden normal boyutlu bir alet. IVO kullanan arkadaşlar belki kızacaklar ama şimdi bomba geliyor :) Perdeye 370 cm uzaklıktan 200 * 300 çok net boyut alıyorum ve BOMBA cihaz yerden sadece 65-70 cm kadar yüksekte, perdedeki görüntüde yerden yaklaşık 70-80 cm kadar yüksekte. IVO da ütü masasını koyup üstüne sandalye koyanıda, masanın üstüne sehpa atıp kuranıda, yerden 1,60 mt. yükseklikte ayak yaptıranıda gördükten sonra bu cihaz kesinlikle 1 numara . Görüntü kalitesine biraz daha değinmek istiyorum gece çok şık, keskin ve güzel bir görüntü alıyorum (abartma değil, firmadan rüşvetde almadım görüntü süper valla), bilgisayarımda optik olarak LG HL-20 var Blue-Ray ve HD-DVD okuyabiliyor, hem hd filmleri hemde Blue-Ray filmleri izledim Full HD tv den kötü, normal projeksiyondan iyi, normal tv ve LCD monitörden çok ama çok iyi bir görüntü aldım. Kısaca bu cihazın HD desteği ile çok abspekülasyon var fakat ben gördüğümü söyleyeyim Full HD 106cm ve üzeri bir cihazınız veya Full HD bir projeksiyonunuz yoksa veya onlarda HD video izlemediyseniz bu cihaz sizi çok memnun ediyor. Ayrıca bağlantımı DVI üstünden HDMI ile yaptım bununda etkisi var sanırım. Geze görüntüsü çok güzelken gündüz malesef nerdeyse birşey anlaşılmıyor perde açıkken, perdeyi kapatınca biraz seçiliyor yinede gece görüntüsünün yerini birşey tutmuyor. Cihazımı kullantıkdan sonra pazar günü evime çok yakın olan VIA Port Electro World e gittim, Epson,Sony,Acer,Toshiba markaları ile kıyasladım kesinlikle bir fark yok. Benim cihazın nasıl görüntü veriyorsa o cihazlardanda bendekinden iyi bir görüntü çıkmıyor, hatta kötü bile çıkan oldu (acer ve epson daki görüntü hiç iyi değildi) bu sebeple Narec kesinlikle markalı ve piyasayı tekel haline getirmiş cihazlara kafa tutabiliyor. Sonuca gelecek olursam ben aldım, kullanıyorum çokta memnunum. Eğerki paranız varsa 2000 lira ve yılda 600 lira lamba parası öderim kardeşim diyorsanız bu cihazı almayın, çok söylenirsiniz. Çünkü o rakamları gözden çıkaran biri (özellikle yılda 600 lira lamba parası vermeyi) bu cihazı alırsa çok söylenir ve cihaz onu memnun etmez. Ama benim gibi DVD izlemek, tv izlemek için evinizde kendinize bir eğlence yaratmak istiyorsanız bu cihaz sizler için biçilmiş kaftan. Bilmeyenler için söyleyeyim lamba ömrü 6000 saat olarak geçiyor ama 2000 saat bile olsa günde 6 saat kullansanız yılda bir 50 ytl lamba parası verirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızı eve toplayıp hep birlikte sinema tadında film izlemekte çok zevkli oluyor. Benim şimdi hedefim cihazı salona kurmak çünkü salon çok geniş, neden oraya kuracaks derseniz cevabı çok basit. Duvardan biraz daha uzaklaştırmak ve görüntüyü 200 * 300 ün üzerine çıkarmak :) Cihazdan almak isteyenler 1e1al'dan alabilirler. Yine forumumuzun üyesi olan Cem abide çok yardımcı oluyor bilgiler konusunda. Kesinlikle alınası bir cihaz ve tavsiye ediyorum.
Asus M51SN250DV + LG BlueRay/DVD RW + Sony 19" LCD + Logitech MX Revolotion Mouse + Logitech G15 Keyboard + Samsung i 900 (Omnia) + Samsung i780 + Samsung Bang & Olufsen Serene + Samsung F700V + Samsung i300
İlk önce hayırlı olsun yeni cihazınız,güle güle kullanın.Narec HD 66 bende kullanıyorum ve oldukça memnunun.Cihazın yukarıda bahsettiğiniz özelliklerini ilk etapta benide oldukça şaşırtmıştı.Bunu forumda paylaştım ama bazı arkadaşlar anlamak istemedi.Çin malı diye çok ön yargılı davranıldı hatta bir kaç arkadaş 2000-3000 YTL Panasonic Projeksiyon cihazları ile kıyaslama gaftelinde bulundular.Hiç görmedikleri ve kullanmadıkları makına hakkında ahgam kestiler.Bende makınamdan çok memnunum tekrar hayırlı olsun
İlk önce hayırlı olsun yeni cihazınız,güle güle kullanın.Narec HD 66 bende kullanıyorum ve oldukça memnunun.Cihazın yukarıda bahsettiğiniz özelliklerini ilk etapta benide oldukça şaşırtmıştı.Bunu forumda paylaştım ama bazı arkadaşlar anlamak istemedi.Çin malı diye çok ön yargılı davranıldı hatta bir kaç arkadaş 2000-3000 YTL Panasonic Projeksiyon cihazları ile kıyaslama gaftelinde bulundular.Hiç görmedikleri ve kullanmadıkları makına hakkında ahgam kestiler.Bende makınamdan çok memnunum tekrar hayırlı olsun
Zaten senin incelemen ve resimlerin çok yardımcı oldu ben Narec alırken bunu asla es geçemem, birde dediğim gibi eğer hergün oturup Full HD tv veya projeksiyonda HD görüntü izlenmiyorsa bu cihazın 800-1500 YTL ye satılan Epson,Acer,Sony,Toshiba vb. markalardan kesinlikle adi olduğunu ve kötü olduğunu kimse iddia edemez. Edende zaten kalkıp 3000 liralık HD projeksiyonlarla kıyaslama yapıyor ki, bu çok ama çok yanlış çünkü bu cihazın amacı düşük maliyetle herkese projeksiyon keyfi yaşatmak. Ben çok güzel dijital uydu yayını ve dvd film izliyorum cidden memnun ediyor beni. Annem çok kızdı aldığımda paranı niye veriyorsun yazık falan diye çarşamba akşamı odaya çağırdım Yaprak Dökümünü açtım gitmedi benim odamdan ben avrupa yakası izleyecektim ama izletmedi çok hoşuna gitti o büyüklükte izlemek Şimdi dediğim gibi hafta sonunu bekliyorum yeni projem salona kurarak daha uzağa çekebilmek ve daha büyük görüntü almak bunu yapabilirsem salonda tavana monte edip gerçek ev eğlencisinin keyfine orada varacağım, ve yineliyorum herkese tavsiye ederim. Bu arada kurun yükselmesine rağmen cihazın fiyatı hala 800 YTL bunu kaçırmayın aksi halde kafanızı bu arkadaş gibi dağa,taşa, duvara ve eski tüplü televizyonunuza vurabilirsiniz
Asus M51SN250DV + LG BlueRay/DVD RW + Sony 19" LCD + Logitech MX Revolotion Mouse + Logitech G15 Keyboard + Samsung i 900 (Omnia) + Samsung i780 + Samsung Bang & Olufsen Serene + Samsung F700V + Samsung i300
Merhaba Arkadaşlar, unutmadan bu mesajımıda eklemek istedim Bende bu cihazdan alma arifesindeyim ancak, bu zamana kadar koyulacağı söylenmesine rağmen hiç kimse tarafından ne maç görünüsü içeren fotoğraf neden video kaydı koyulmadı. Eğer elinizde böyle görüntüler varsa ve paylaşırsanız çok memnun olacağım ve birçok arkadaşda memnun olacaktır kannımca
AMD Althon(tm)� 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.81GHZ - Kingston 2 x 1 GB DDR2 660Mhz - 200GB Serial ATA2 HDD - LG DVD+RW-DL Multi - HİS IceQ4 HD4850 512MB 256bit Ekran Kartı - Bluetooth® - Ladox LD-2624 Wireles ADSL2+ Modem - Epson X2350 Yazıcı Tarayıcı - Frisby Kablosuz Klavye+Mause - Corsair Flash Voyeger 4GB USB - Casper 5mp webcam - Samsung SyncMaster 223BW LCD Monitör - Microsoft Vista Home Premium ......!!!!!!!!!
Teşekkürler. Almayı düşünen varsa dolar ve euro nun tavan yaptığı şu günlerde fiyatı hala sabit 800 YTL (kurun normal olduğu zamanda gelen mal olduğu için böyle, yeni parti gelince sanırım fiyat artacak) bence kaçırılmaması gereken bir cihaz ve daha öncede söylediğim gibi cihaz normal bir projeksiyon boyutunda kesinlikle El Yapımı cihazlar ile kıyaslamayın. Bunu kıyaslayacaksanız fiyatı 800-1000 lira arası (ki kurdan dolayıda o cihazlar artık 1000-1250 arasına satılıyor) benq acer toshiba vb. cihazlar ile kıyaslayın. Lamba ömrü ve fiyatı sebebiyle onları ezip geçtiğinden ötürü Narec kesinlikle tavsiye edilir bir alet....
Merhaba arkadaşlar. Ben bu cihazı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Özellikle Futbol maçı ve Film seyretmek için aldım. Filimde fena değil fakat maç görümtüleri hiç iyi değil hatta maçlarda kullanmıyorum. Bir diğer bendeki sorun ise Cihazda YUV girişi mevcut ve bende o girişin olması sebebiyle yeni bir YUV çıkışlı uydu cihazı aldı(Next 2000 Super plus CIS). YUV bağlantısından görüntü mükemmel. Fakat görüntüde sürekli kesilmeler oluyor. Sorunun Narec HD66'danmı yoksa başka bir sebeptenmi olduğunu anlayamadım. Umarım ürünü alacak kişilere biraz fikir vermişimdir.......
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur_fat -- 6 Kasım 2008; 11:43:13 >
Merhaba, işte benim içinde gerçek sorun bu, tamam Fim seyretmek için alıyorum ama maçlarıda aynı keyifle izleyebilmek terciğim, o konuda hiç görüntü yok acaba görüntü maçlarda nasıl onu öğrenebilsem gözüm kapalı alacağı cihazı bu konuda elinde foto veya video görüntüsü olan varsa ekleyebilirse memnun oluurum
wooxym cem beyin yeri nerede telefon haricinde ulaşmak mümkün mü?
AMD Althon(tm)� 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.81GHZ - Kingston 2 x 1 GB DDR2 660Mhz - 200GB Serial ATA2 HDD - LG DVD+RW-DL Multi - HİS IceQ4 HD4850 512MB 256bit Ekran Kartı - Bluetooth® - Ladox LD-2624 Wireles ADSL2+ Modem - Epson X2350 Yazıcı Tarayıcı - Frisby Kablosuz Klavye+Mause - Corsair Flash Voyeger 4GB USB - Casper 5mp webcam - Samsung SyncMaster 223BW LCD Monitör - Microsoft Vista Home Premium ......!!!!!!!!!
Valla serkan_bjk sana nasıl görüntü vereyim. Verilecek görüntü sabit donuk görüntü olacak. Maçtaki problem görüntünün çok hızlı olması. Zaten problemde orda çıkıyor.