|
|
9 Ekim 2008; 15:29:37
|
|
|
Taşınabilirlik için SR60 yerine iGrado'yu düşünebilirsin. iGrado zaten SR60'ın sürücülerine sahip, tek farkı dizaynı. Grado iGrado'yu MP3 playerlar için çıkarttı. Enseden takılan bir model. Ben de kullanıyorum. Yalnız bana özel olabilir, çok sıktığından kulaklarımı eziyordu ve tizler de bundan olumsuz etkileniyordu. Tiz sorunu ayrıca kulaklığın süngerinin biraz kalın olmasından da kaynaklanıyor. Ben bunun için plastik kısmını kaynar suda biraz açtım, süngerini de daha ince olan Sennheiser PX100 süngeriyle değiştirdim. Şimdi çok rahat, tizler de yerinde sayılır. Mükemmel bir sesi var, tavsiye ederim. Açık tip kulaklık olduğundan dışarı ses vermesi ve dışarıdan ses alması doğru, ancak yine de ses kalitesi önemliyse açık kulaklıklar her zaman tavsiye edilir, doğal ses vermeleri açısından. Sennheiser PX100 ve Koss Portapro piyasadaki diğer muadilleri (ve rakipleri). Onlar da oldukça iyi aslında, ancak aynı iGrado gibi açık tip kulaklıklardır. Bana göre üçünün sıralaması 1. iGrado, 2. Koss Portapro, 3. Sennheiser PX 100.