Arkadaşlar, 2 hafta süreyle işlerim nedeniyle yurtdışında bulunucağım. Bu süre zarfında yani yurtdışındayken arayan kişilere yurtdısında olduguma dair ve mesaj bırakabilceklerine dair sesli yanıtla cvp vermem gerekiyor.
Turkcell kullanıyorum, bunu yapmam için hangi servisi önerirsiniz, ve daha önce kullanan var ise deneyimlerini aktarabilir mi
ayrıca yurtdışındayken kolaylık sağlayan başka servis önerileriniz de varsa dinlemek isterim
Turkcell in telesekreter servisi 3 gün saklıyor, o yüzden sanırım senin açından çok kullanışlı olmaz.
İlk aklıma gelen eğer Symbian işletim sistemine sahipr bir telefonun varsa Private Call&Sms Guard For S60 3rd tarsı bir programla bunu yapabilirsin. Yapacağın işlem bir liste oluşturmak liste tüm herkesi kapsayacak gelen tüm çağrıları telefon açıp senin kaydettiğin mesajı dinledikten sonra mesaj bırakabilecekler. 2 hafta uzun bir süre telefonu şarjda bırakman pililinin bitmesinede engelleyecektir, burda tavsiyem orjinal pil kullan yan sanayi piller de zaman zaman duyuyoruz patlamlar vb oluyor.
Anladım, bende Turkcell in sayfasına baktım orada yazıyor, sıkça sorulanlarda yazıyor yurt dışındanda arayabiliyorsun ama ücretsiz oalcağını sanmam, yada bi Turkcell Müşteri Hizmetlerine sorabilirsin.
Bunun haricinde birde Özel sekreterim hizmeti varmış ama çok detay yazmıyor, ama en azında yurtdışında olduğunu belirten birmesaj bırakabilirsin, dediğine göre
quote:
"Ceplere özel sekreter, Telefonunuza cevap veremediğinizde, arayanların özel bir mesajla karşılanması için Özel Sekreterim'i kullanabilirsiniz. Kendi mesajınızı hazırlayabilir ya da Özel Sekreterim'in karşılama mesajlarından birini seçebilirsiniz."
yine bununda detayları içi Turkcell Müşteri Hizmetleriyle görüşmeni öneririm.