Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
USB Çoklayıcılar Hakkında

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Diğer harici bileşenler >> USB Çoklayıcılar Hakkında Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hasan_hzl

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 10:16:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar anakartımın yetrli USB çıkışı olmasına rağman hepsini kullanamıyorum. Birkaç USB çıkışına daha ihtiyacım var. Bu işlem için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konularda fazla bilgim yok ama google'da şöyle alternatifler buldum:

1. PCI yuvasına takılan USB Çoklayıcı: http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=12165016 Bu adresteki ürün.

2. USB Çıkışlı USB Çoklayıcı: http://www.koysepete.com/en+ucuz+minton+mhb-06v+usb+coklayici+87920.aspx Bu linkteki ürün. Gerçi Bunu kullanırsam bir USB yuvasını kaybetmiş olacağım.

Bunlardan başka çeşit USB çoklayıcal var mı acaba? [Anakrt üzerine takılan diye bir çeşit duydum ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Mutemel ki PCI yuvasına takılan.] Ve siz hangisini önerirsiniz? Gerçi PCI çıkışlı daha kullanışlı duruyor.

Şimdi benim aklıma takılan diğer bir soru da şu: Acaba bunları kullanınca USB hızında bir düşme yani hız bölünmesi olur mu?

Sorduğum karmaşık sorulara sıkılmadan cevap verirseniz sevinirim.

Geri sayım sen doğduğunda başladı !
Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden !
Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana.
En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini !
Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile.
Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak.
spidey99

Sisteme Gözat

11 Ekim 2008; 0:23:27 

her iki seçeneği de kullanabilirsin, 2. seçenek daha ucuza mal olacaktır...

anakrta takılan dediğiniz de, anakart üzerinde usb slotu bulunuyor ise, bir kablo yardımıyla bu çıkışlara usb bağlantısını yapabilirsiniz...

Resistance Is Futile
hasan_hzl

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ekim 2008; 19:24:34 

quote:

Orjinalden alıntı: spidey99

her iki seçeneği de kullanabilirsin, 2. seçenek daha ucuza mal olacaktır...

anakrta takılan dediğiniz de, anakart üzerinde usb slotu bulunuyor ise, bir kablo yardımıyla bu çıkışlara usb bağlantısını yapabilirsiniz...

Deneme amaçlı birinci seçenekte olandan aldım. Yabancı bir siteden 5 YTL civarına mal oldu. Bakalım bekliyorum gelmesini.

En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini !
fahrettinkart

11 Ekim 2008; 21:05:40 

quote:

Orjinalden alıntı: hasan_hzl

Arkadaşlar anakartımın yetrli USB çıkışı olmasına rağman hepsini kullanamıyorum. Birkaç USB çıkışına daha ihtiyacım var. Bu işlem için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konularda fazla bilgim yok ama google'da şöyle alternatifler buldum:

1. PCI yuvasına takılan USB Çoklayıcı: http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=12165016 Bu adresteki ürün.

Peh. Bu ürün usb çoklayıcı değil ki. Usb portunun ta kendisi. Lütfen dikkat edelim. uafatih06 isimli satıcı da yanlış yazmış. Usb yi çoklamak ile usb nin kendisi bir olmaz elbet. Ama pci usb daha pahalı olacaktır.

fahrettinkart

11 Ekim 2008; 21:12:59 

quote:

Ama pci usb daha pahalı olacaktır.

Yanıldım 13 lira makulmüş bunu lmanı şiddetle tavisye ederim. Performans açısından tabii. Ama öteki gibi pratik olmayacak.

quote:

Şimdi benim aklıma takılan diğer bir soru da şu: Acaba bunları kullanınca USB hızında bir düşme yani hız bölünmesi olur mu?

2. seçenekte 4 ünü aynı anda tam kapasite kullanırssan olur elbet. Hatta güç azalması da olabilir ( Usb harddisk gibi çok güç isteyen cihaz için).

Ama 1. sinde bu performans sorunları olmaz.

hasan_hzl

Sisteme Gözat

12 Ekim 2008; 10:23:16 

quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Peh. Bu ürün usb çoklayıcı değil ki. Usb portunun ta kendisi. Lütfen dikkat edelim.

Bilseydim yanlış yazmazdım herhalde Bilmediğim için soruyorum. Biraz sakin olalım.

quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

quote:

Ama pci usb daha pahalı olacaktır.

Yanıldım 13 lira makulmüş bunu lmanı şiddetle tavisye ederim. Performans açısından tabii. Ama öteki gibi pratik olmayacak.

5 YTL'ye aldım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 12 Ekim 2008; 11:06:35 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Diğer harici bileşenler >> USB Çoklayıcılar Hakkında Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Dead Space (PC,Playstation 3, Xbox 360)
Uzayın sonsuz karanlığında yaşanan korku dolu bir macera.
NBA 2K9(PC, Playstation 3, Xbox 360)
NBA heyecanını doyasıya yaşamak isteyenlerin oyunu.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar