Merhaba arkadaşlar bir iş için Gaziantep'ten Kayseri'ye taşınmıştım orada internet bağlattım, geri Gaziantep'e döndüğümde (ki döneli 4-5 ay oldu) internetimin sürekli gittiğini gördüm. Düzelmesi için yaptıklarımı sayarsam 1-) Modemi resetleyip baştan ayarlamak. 2-) Başka bir ethernet kartı takmak. 3-) Bilgisayara format atmak. 4-) Splittersiz denemek. 5-) Başka modemle denemek. (Bu arada modemimin markası us.robotics 9110) 6-) Smile hizmet hattını arayıp modem ayarlarını beraber yapmak. 7-) Smile hizmet hattını arayıp durumu bildirmek. (türk telekom görevlisi 2 kere geldi 2sindede hattınız sağlam bizle alakası yoktur dedi ve gitti Sonuç? sorun hala devam ediyor flaugh.gif benim gözden kaçırdığım birşey olduğunu düşünüyorsanız, paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler Not: Gelip gidiyor derken modemdeki pwr ledi sürekli yanıyor ancak adsl ve dolayısıyla internet ledi gidiyor.
Arkadasım bence 2 secenegın var eve gelen telefon hattınla beraber modemınıde kalıtelı bı modemle degıstırebılırsın.Aynı sorunu bende yasadım lınk ısıgı gıdıp gelıyordu en sonunda kızdım hem eve gelen telefon kablosunu hemde modemı degıstırdım sorun duzeldı..
başka modemle denedim üstte belirttiğim gibi benim modemim kaliteli bir modem olan us. robotics, öbür denediğim model zoom x5; kabloyu değiştirmemiştim birde onu deneyeyim :) cevaplar için saolun.
1-) Modemi resetleyip baştan ayarlamak. 2-) Başka bir ethernet kartı takmak. 3-) Bilgisayara format atmak. 4-) Splittersiz denemek. 5-) Başka modemle denemek. (Bu arada modemimin markası us.robotics 9110) 6-) Smile hizmet hattını arayıp modem ayarlarını beraber yapmak. 7-) Smile hizmet hattını arayıp durumu bildirmek.
2 haricinde hepsini bende denemistim + elektrikkci cagirip binanin telefon tesisatini kontrol ettirmistim ama sorunuma cozum bulamamistim
Sonuc : ttnet görevlielri 2 gün icerisinde 3 kez geldi ( hattı kullanamadığım icin kapattırmak istedigimi soyleyince ) kablolari kontrol ettiler ve ankestrede oksitlenme olduğunu ve oksitlenmeden dolayi arada kesilme yaptigini soylediler ( kesilmeler uzun aralıklı ve duzensiz zamanlarda oluyordu ). Bunu bir elektrikçi cagrip kontrol ettirebilirsin