Şimdi Ara

[fw2.1] Carrier Bundle guncellemesi. Turkcell icin 2.71 (unofficial)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

biraz ugrastim ama sonunda cihazin orjinal ozelligini koruyarak sistemimde ufak bir kendi istegime gore guncelleme yaptim.
    oncelikle sunu belirtmeliyim ki bu calismami sizlerle de paylasacagim. fakat sadece su an icin turkcell icin bunu yaptim.

yaptigim guncellemeler soyle;

* operator logosunu guncelleme (bunun icin niffob'un sitesindeki operator logolarini kullandim)
    * voicemail 7532 deyken 7565 (KimAramis) numarasina cevirdim
    * kimaramis numarasini Turkcell Services menusune ekledim
    * ayrica 2.70 olan carrier surumunu 2.71 ye cekmis bulunmaktayim (!)

(!) bu surum guncellemeyi mecburen yapmak zorundaydim cunku (yada degildim ama bu sekilde mantikli geldi bana) 2.70 olan turkcell guncellemesi 2.70 olarak tekrardan guncellemeyecekti. bu yuzden 2.71 yapmak zorundaydim. bunun ilerde offiical olarak bir sikinti yaratacagini sanmiyorum ama tabii bu bir ihtimal.

resimler ektedir!!!

not: bu arada 3.resimde ufak bir hata yapmisim 7532 yazagima 7253 yazmisim, bu yaniltma icin ozur dilerim !!!

saygilarimla
    mcff

quote:

Orjinalden alıntı: mcff

Tekrar selamlar,

Bu yapmış olduğum araştırmayı telefonunuza ekleyebilmek için bilgisayarımızı ve iTunes programını küçük bir hile ile aldatmaya çalışacağız.

Şöyle ki;

Öncelikle biliyorsunuz ki internet dünyası çok kompleks sistem oluşturmaya başladığı dönemlerden itibaren geliştirilmiş olan domain metodu ile insanlar kendilerine kolaylık sağlamışlardır.

“127.0.0.1 = localhost” örneğinde olduğu gibi siz aslında domain adresini “google.com” yadawww.google.com olarak yazdığınızda aslında sistem otomatikman tanımlamalara göre “208.69.34.231” adresindeki cihaza yönlendiriliyor ve oradaki bilgileri çekip browser, ftp yada herhangi bir program size görüntülemeye çalışıyor. Tabi bu ilişkileri arada yapan router, dns, proxy vs… gibi programlar aracılığı ile sistem kendisi otomatik hallediyor, siz sadece adresi girip yapmak istediğiniz işlemi yapıyorsunuz.

Biliyorsunuz ki iTunes programı da herhangi güncelleme, settings, appstore vb… işlemler için apple.com adresine yönleniyor. İşte bir bu arada küçük bir oyun yaparak bilgisayarımızın ve iTunes programımızın bu tarz işlemleri için küçük bir hileye başvurucaz. (Bu işlemler için bilgisayarımda kurulu bulunan Windows Vista işletim sistemini kullandım.)

Windows Vista’nın (Daha doğrusu zaten geçmişten günümüze gelen klasik Windows sürümlerinin hemen hemen birçoğunda) domain yönlendirme (yada mini-DNS de denilebilir) uygulaması mevcuttur. Öncelikle Windows sistemi internete bağlanmadan önce her işlemden önce bu kendi bünyesinde bulunan domain yönlendirme dosyasını okur. Girmiş olunan domain için kendi bünyesinde herhangi bir yönlendirme mevcut değilse ikincil olarak Servis Sağlayıcıdan bilgilerini alarak işlemi gerçekleştirir.

Bizim ilgilendiğimiz kısım bu noktada sistemimizde yüklü olan herhangi bir Notepad programı ile yada Windows’un kendi Notepad programını kullanarak küçük bir ekleme yapacağız.

Bizim Notepad ile ekleme yapmamız gereken dosya ise Windows klasörü altında System32 klasörü altında bulunur. Tam yolu ise şöyle;

C:\Windows\System32\Drivers\etc

Klasorü altında bulunan “hosts” dosyası.

Buraya ufak bir ekleme yapmak zorundayız. Bu da az önce belirttiğim gibi yönlendirmede ufak bir hile yapmamız gerektiği için. (Daha sonra işlemlerimiz bittiğinde en son olarak bu eklediğimiz satırları geri silmemiz gerekiyor ki, iTunes programı tekrar apple.com sitesinde sağlıklı bir şekilde bağlanabilsin.)

Notepad aracalığı ile “C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts” dosyasını açıyoruz.

“127.0.0.1 localhost”

satırı altına

“127.0.0.1 ax.phobos.apple.com.edgesuite.net”
    “127.0.0.1 appldnld.apple.com.edgesuite.net “

Sonra bu dosyayı kaydedip çıkıyoruz. Burada unutulmaması gereken bir detay var Windows Vista da güvenlik seviyelerinden kaynaklanan bir durumdan dolayı aynı klasör altında bulunan dosyanın üstüne yazamayabilirsiniz. Bu gibi durumda aynı dosya adında yani “hosts” (ext uzantısının olmadıgına dikkat etmelisiniz.) dosyası adında masaüstünüze kaydedip daha sonra bahsi geçen klasör altına kopyalamanız gerekmektedir.

Bu işlemi yaptıktan sonra bir deneme yapalım ve Internet Explorer yada Firefox yada herhangi bir web browser da olabilir yukarıda bahsi geçen adresleri girip bakalım. Doğal olarak burada bize gelecek olan sonuç eğer bilgisayarımızda herhangi bir web sunucusu yok ise “sayfa bulunamadı” ibaresi ile yani Hata404 sonucu almalısınız.

Şimdi yapmamız gereken işlem ise, bir web sunucusu kurmamız gerekecek. Bunun amacı ise iTunes programının istemiş oldugu adresleri kendi bilgisayarımız üstünde sunum yapmak. Eğer bilgisayarınızda kullandığınız herhangi bir web sunucusu var ise o sunucu üzerinden de bu adımları yapabilirsiniz. Ben bunun için az sıkıntı yaratacak (hatta hiç sıkıntı yaratmıyor) Apache HTTP Server programını kullandım. Zaten Apple firmasının da kullandığı sunucu Apache HTTP Server programıdır. Gerçi bizimle alakalı değil biz kendimiz için hangi program kolayımıza geliyorsa onu kullanabiliriz.

Apache Server programını internetten indirdikten sonra kurulumunu yapıyoruz. Ve Apache HTTPd nin çalışıyor oldugundan emin oluyoruz.Boylelikle yukarıda bahsi gecen iTunes programının ihtiyaç duyduğu domain adresleri için bir kök Web Sunucu açılmış oluyor.

Şimdi****’e upload etmiş olduğum WinRAR dosyasını apache web sunucusu klasöründe web sunucunun kök klasörü olan “htdocs” klasörüne açıyoruz.

http://rapid$hare.com/files/152170413/htdocs_edgedisable.rar.html (EDGE Kapalı sürüm) - Sadece Turkcell 2.71
    http://rapid$hare.com/files/154022205/htdocs.rar.html (EDGE Acik Turkcell veVodafone 2.71)

(Not: EDGE kapatıldığı taktirde tekrar açabilmeniz için bir üst sürümünün hazırlanması gerekir. Bu yüzden öncelikle iyice düşünmenizi öneririm. Daha sonra EDGE işime yarardı keşke kapatmasaydım gibi düşüncelere kapılmamak için oturup 2kez düşünmekte fayda var.)

WinRAR dosyasını açma işlemini tamamladıktan sonra klasör düzeni şöyle olmalı;

htdocs\content.info.apple.com\…
    htdocs\ WebObjects\...

Şimdi iTunes programının istemiş olduğu dosyalar yerlerine yerleştirilmiş bulunuyor.

Yapmamız gereken tekşey ise iTunes programını açıp, “Check for Update” butonuna basarak Carrier Settings ayarlarımızı güncellemek.

Daha sonrasında yapmamız gereken şey ise en başta dediğim gibi iTunes programının sağlıklı bir şekilde çalışmasına devam etmesi için “hosts” dosyasını yeniden eklemiş olduğumuz satırları çıkararak eski haline getirmek.

En son söylemek istediğim şey ise yukarıda hazırlamış olduğum dosyalar Turkcell operatörler içindir.

Not:
    1.Bahsi geçen bilgiler çerçevesinde herhangi bir deneme sözkonusu olduğunda sorumluluk tarafınıza aittir. Herhangi sorumluluk dökümanı ve/veya bilgileri payalaşan arkadaş tarafından (yani ben) kabul edilmemektedir.
    2. umarım yazmıs oldugum dokumanda kendimi anlatma, ifade edebilme şeklimi ukalalık olarak algılamazsınız, bu yüzden yanlış anlaşılma oldugu taktirde tekrar tekrar özürdilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcff -- 14 Ekim 2008; 22:35:33 >

• quote:

selam arkadaslar

biraz ugrastim ama sonunda cihazin orjinal ozelligini koruyarak sistemimde ufak bir kendi istegime gore guncelleme yaptim.
    oncelikle sunu belirtmeliyim ki bu calismami sizlerle de paylasacagim. fakat sadece su an icin turkcell icin bunu yaptim.

yaptigim guncellemeler soyle;

* operator logosunu guncelleme (bunun icin niffob'un sitesindeki operator logolarini kullandim)
    * voicemail 7532 deyken 7565 (KimAramis) numarasina cevirdim
    * kimaramis numarasini Turkcell Services menusune ekledim
    * ayrica 2.71 olan carrier surumunu 2.72 ye cekmis bulunmaktayim (!)

(!) bu surum guncellemeyi mecburen yapmak zorundaydim cunku (yada degildim ama bu sekilde mantikli geldi bana) 2.71 olan turkcell guncellemesi 2.71 olarak tekrardan guncellemeyecekti. bu yuzden 2.72 yapmak zorundaydim. bunun ilerde offiical olarak bir sikinti yaratacagini sanmiyorum ama tabii bu bir ihtimal.

resimler ektedir!!!

not: bu arada 3.resimde ufak bir hata yapmisim 7532 yazagima 7253 yazmisim, bu yaniltma icin ozur dilerim !!!

saygilarimla
    mcff

Başka mesajlarda cihazınızı JB yapmadığınızı söylemişsiniz... JB yapmadan Open SSH kullanmadan bütün bunlar nasıl oldu... Açıklayabilir misiniz ? Teşekkürler...
    Edit: İmla hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 8 Ekim 2008; 8:14:32 >

• yontemi ve dosyayi zaten dh forumda paylasicam o zaman yontemi okuyarak ogrenebilirsiniz, zaten biraz bilgisayari ve itunes kandirma mantigi ile cok mantikli bir sekilde bu islemi gerceklestirdim.

tekrarliyorum bunlari yaparken cihazim hala

orjinal aktivasyonlu halde, jailbreaksiz.

bu yontemi 2G de jailbreak olmadan da yapabilirler yine fakat zaten 2G leri bende dahil jailbreak ve unlock halde kullandigimiz için gerek kalmiyor

simdilik is yerinde oldugumdan uzun uzuna yazamicam, o yuzden aksam evden yazarim. kusurbakmayin

edit: bu arada cep teelefonlarinda edge i kullanmak istemeyen arkadaslarima da aksama hazirlayacagim dosya ile kapatabilirler.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcff -- 8 Ekim 2008; 9:06:13 >
  • Merakla bekliyoruz.. Teşekkürer..
  • başarını merakla bekliyorum şimdiden tşkler ^^
  • bana turkcell ve vodafone da servis eksikligi bu mesaj altından bilgi olarak verirseniz gerekli duzenlemeleri yapar gonderirim.

mesela vodafone icin diyorum ozellikle (turkcell icinde olabilir) "keske su vodafone servislerine su servisi de ekleselerdi, yada keske voicemail su sekilde olsaydi, vs..." gibisinden bilgi verirseniz ona gore inceleme yaparım. bu arada vodafone ile ilgili edge/gprs girislerinde apn kullanicisi olarak ozellikler username iphone olarak belirtilmis.
  • hocam bende ıphone turkcell den aldım sımdı konuyu acınca dıkkatımı cektı normal sartlarda zaten o logonun cıkması lazım degılmı neden cıkmıyorda bukadar ugrasıyoruz ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oficial yayınlanan logoda kullanıyorsanız zaten gormussunuzdur resimli vs... degil daha estetik oldugundan bunu tercih ettim. tamamen kendi tercihimdir.

quote:

Orjinalden alıntı: Biggamerx

hocam bende ıphone turkcell den aldım sımdı konuyu acınca dıkkatımı cektı normal sartlarda zaten o logonun cıkması lazım degılmı neden cıkmıyorda bukadar ugrasıyoruz ???
  • ben de logo yok.turkcellden aldım.nasıl çıkartılıyor ki? ve diğer yaptıklarınız?
    akşamı bekleyeceğiz sanırım.
  • walla dostum işte dedigim gibi aksama ancak işyerindeyim, kusura bakmayın...

quote:

Orjinalden alıntı: ekremus

ben de logo yok.turkcellden aldım.nasıl çıkartılıyor ki? ve diğer yaptıklarınız?
    akşamı bekleyeceğiz sanırım.
  • Bu mesajdaki bilgiler en ust mesaja taşınmıştır !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcff -- 9 Ekim 2008; 11:09:44 >
  • Hocam tebrik ederim gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş....
  • tesekkurler dostum...

quote:

Orjinalden alıntı: tanbodyguard

Hocam tebrik ederim gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş....
  • merhaba mcff

bu uygulamayı carrier 2.6 dan 2.71 e direk update için yapabilirmiyiz, eğer yaparsak orjinal firmware yüklenmiş akadaşları da bu update edememe sorunundan kurtarmış olursun
  • o konuda hicbir fikrim yok update edememe sorunu baska bir sorun olabilir o yuzden o konuda tam garanti veremicem.
    zaten hazırdaki dosyalar orjinal firmware (yani no jailbreak nu unlock) tum cihazlarda calısır durumda. kesinlikle cihazın kendi orjinalligini bozmuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: meo@pro

merhaba mcff

bu uygulamayı carrier 2.6 dan 2.71 e direk update için yapabilirmiyiz, eğer yaparsak orjinal firmware yüklenmiş akadaşları da bu update edememe sorunundan kurtarmış olursun

• Merhaba, apache yi kurdum yönerleri yaptım, ancak itunes update ettiğimde malesef, sanal sunucuya yönlendiremedim.

"C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs" dizini içersindeki index.html içerisndeki komut satırına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bilmediğimden burada takıldım kaldım. index.html in içerisindeki komut satırları nasıl olacak ?
  • Apache klasoru içerisinde bulunan htdocs klasoru web sunucusu için root klasor olarak adlandırılır.

sizin yapmanız gereken sey ise,

quote:

htdocs\ WebObjects\...

htdocs klasoru altında bu sekilde 2 klasor ve o 2klasor altında da klasorlerin olması gerekmektedir.

zaten klasorlerden birisinin içerisinde index.html bulunmaktadır ve iTunes programının ihtiyacı oldugu bilgiler o index.html nin içindedir.

quote:

Orjinalden alıntı: iron_maden

Merhaba, apache yi kurdum yönerleri yaptım, ancak itunes update ettiğimde malesef, sanal sunucuya yönlendiremedim.

"C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs" dizini içersindeki index.html içerisndeki komut satırına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bilmediğimden burada takıldım kaldım. index.html in içerisindeki komut satırları nasıl olacak ?

• Aslında aynı şekilde yaptım. Zira exlorer dan 127.0.0.1 girdiğimde htdocs a gidiyorum. İlgili dosyalarıda görüyorum. Fakat itunes da update dediğimde meret görmüyo bunları.
    Direk versiyonun 2.1 diyo. Hocam bi fikrin varsa ve yardımcı olursan sevinirim. Zira zaten yeterince uğraşmışsın, bu haliyle bile çok güzel bir iş yapmışsın, bide yormuyayım seni, bi şekilde halletmeye çalışırım.

Yinede emeğin için çok teşekkür ederim.

quote:

Apache klasoru içerisinde bulunan htdocs klasoru web sunucusu için root klasor olarak adlandırılır.

sizin yapmanız gereken sey ise,

quote:

htdocs\ WebObjects\...

htdocs klasoru altında bu sekilde 2 klasor ve o 2klasor altında da klasorlerin olması gerekmektedir.

zaten klasorlerden birisinin içerisinde index.html bulunmaktadır ve iTunes programının ihtiyacı oldugu bilgiler o index.html nin içindedir.

quote:

Orjinalden alıntı: iron_maden

Merhaba, apache yi kurdum yönerleri yaptım, ancak itunes update ettiğimde malesef, sanal sunucuya yönlendiremedim.

• hayır anlamadıgım bir durum var simdi benim, carrier settings yuklemesi gerekiyor, fw indirip kurmayacak ki...

klasor icindeki dosyalari incele birisinde index.html olacak digerinde ise turkcell dosyasi
  • hocam ben bu ougulamanın ne ıse yaradıgını spra bılırımıyım hoc bırsey anlamadım yardımcı olurmusunuz ??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.