Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
OCZ Vendetta vs Zalman

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> OCZ Vendetta vs Zalman Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
g00ch

8 Ekim 2008; 2:06:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Q6600 işlemci kullanıyorum gigabyte g33l-s2l anakartım var işlemcimi soğutmak için hangisini önerirsiniz ve hangisi anakartım ile uyumlu olur?
Soğutma için bütçem 100ytl mATX kasa kullanıyorum, eğer sizin başka tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşın

ZALMAN
OCZ

benim kafama ocz daha çok yatıyor gibi geliyor ama kararsız kaldım..

YASAL UYARI: Sağlığa zararlıdır.

Intel Q6600 @ 2925mhz (Stok Fan) | Gigabyte GA-G33M-S2L | HD4850 512Mb 256Bit | Akasa Vortexx | Kingston 2x1 800Mhz Hyperx CL4 RAM | Seagate 500GB 32MB Sata2 7200Rpm NCQ | Samsung SH-S202J 20X ± Double Layer | Creative Sound Blaster Audigy 7.1 | FSP 12cm fan 400W | Logitech X540 70W 5.1 | Logitech G1 Gaming | A4 Tech G600UP Gamer Keyboard | Steelseries QcK + Mousepad XXL
g00ch

8 Ekim 2008; 14:53:20 

yok mu bi fikri olan?

YASAL UYARI: Sağlığa zararlıdır.

Intel Q6600 @ 2925mhz (Stok Fan) | Gigabyte GA-G33M-S2L | HD4850 512Mb 256Bit | Akasa Vortexx | Kingston 2x1 800Mhz Hyperx CL4 RAM | Seagate 500GB 32MB Sata2 7200Rpm NCQ | Samsung SH-S202J 20X ± Double Layer | Creative Sound Blaster Audigy 7.1 | FSP 12cm fan 400W | Logitech X540 70W 5.1 | Logitech G1 Gaming | A4 Tech G600UP Gamer Keyboard | Steelseries QcK + Mousepad XXL
cenkyyy

9 Ekim 2008; 13:36:34 

ocz vendetta 2 kardeş işlemcim 27 derecelere kadar düşüyor boşta

orcnd

10 Ekim 2008; 2:18:13 

vendettanın incelemesinde zalmanın bir modeliyle karşılaştırması var aslında
özet olarak vendetta 2 nal toplatıyor zalmana veddetta 1 ise zalmanla yakın değerler izliyor
bu yakınlık ses ve performasn alanında
fakat vendetta 2 sesde ciddi bir fark atıyor sebebi yaprak sayısının fazla olması ve fan'da daha düşük devir tercih etmesi
eğer daha kuvvetli bir fan kullanırsanız veddetta 2 çok daha iyi soğutma yapacaktır fakat bu durumda ses artacaktır öte yandan
27 derece gibi bir sonuç zaten yeterli gibi

yani vendetta 2 keisnlikle en iyisi(zaten siparişi de verdim gelio ilk izlenimlerimi yazarım 1-2 gün içinde)

coding simplified
cenkyyy

10 Ekim 2008; 2:55:23 

kesinlikle ben orj bozmamak için daha hızlı bi fan takmıyorum bile taksam sıcaklık 25 lere kadar falan düşecek bide gerçekten ses sorunu yok ya sanki rüzgar fısıltısı anca kafamı içine sokarsam kasanın
quote:

Orjinalden alıntı: orcnd

vendettanın incelemesinde zalmanın bir modeliyle karşılaştırması var aslında
özet olarak vendetta 2 nal toplatıyor zalmana veddetta 1 ise zalmanla yakın değerler izliyor
bu yakınlık ses ve performasn alanında
fakat vendetta 2 sesde ciddi bir fark atıyor sebebi yaprak sayısının fazla olması ve fan'da daha düşük devir tercih etmesi
eğer daha kuvvetli bir fan kullanırsanız veddetta 2 çok daha iyi soğutma yapacaktır fakat bu durumda ses artacaktır öte yandan
27 derece gibi bir sonuç zaten yeterli gibi

yani vendetta 2 keisnlikle en iyisi(zaten siparişi de verdim gelio ilk izlenimlerimi yazarım 1-2 gün içinde)

tokato

16 Ekim 2008; 23:37:13 

quote:

Orjinalden alıntı: cenkyyy

ocz vendetta 2 kardeş işlemcim 27 derecelere kadar düşüyor boşta

bu 6750 leri hiç bir listeye sokmamak lazım buzdolabı gibi işlemci.

Ben 45-50 dereceye duacıyım boşta e6300.
3.3ghz tabi.

Elrohir AMANDİL
3.43Ghz e6300-Cooler Master Hyper 212(Centaur Fan)-Reaper Hpc Pc2 8500-980Mhz-5-5-5-15-His4850 İceQ5TurboXYZ,700Gpu Yük Altında 50derece-Seagate 500,7200.11,320AS - Logitech Mx3200 Lazer(Medya)-A4 XL-740K(Oyun)-Feel MeshCool XLed Mod
orcnd

21 Ekim 2008; 2:15:00 

vandetta2 geldi sonunda hemen taktım kasam küçük olduğu için birkaç küçük çizik ve biraz ter ile hallettim
ilk dikkatimi çeken gigabyte ile gelen icool fan kontrolü yazılımının fana ihtiyaç olmadığına karar vermesi
basit işlemler yaparken (oyun dışındaki herşey: surf yaparken müzik dinlemek msn ve antivirüsün açıkm olması ...)
27 C yi gördü fanda kapalıydı o anda.
100% CPU Kullanımında 43 C'yi aşmadı.
gayet başarılı fakat kasama sığmadı yan kapağı kapatamadım
anlaşılan beni modding'e zorluyor

coding simplified
C-TİMİ

29 Ekim 2008; 12:36:20 

işte donanım ve donanım destek parçası seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerin en önemli olanını unutmuş bir arkadaş.
artık kasa yenilemenin zamanı gelmiş demek.

''İlmi az olanın filmi uzun olur''
orcnd

29 Ekim 2008; 13:38:50 

kullandığım kasa 4 yıllık fakat yenilemeyi düşünmedim hiç
şimdilik plexi yan kapağım çıkıntılı bir sistem yaptım pe hoş durduğu söylenemez fakat 50X50 plexi aldım tasarım üzerinde çalışıyorum

bu ürünü kullananlara fan kontrol programı öneriyorum (Speedfan,iCool vb..) sistem boştayken düşük olan ısı sebebiyle fanın boşa çalışmasını engelliyor fanı kısıyor veya kapatıyor buda ses açısından gayet olumlu.

gerçi üzerinde gelen fan oldukça sessiz fakat benim gibi ışıklı fan takanlar açısından bu gereklilik (:))

coding simplified
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> OCZ Vendetta vs Zalman Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
FIFA 09 (Playstation 3, Xbox 360)
Sıkı bir futbol simülasyonuna hazır mısınız?
Cebit 2008: KASIRGA
CPU Turkey yarışması kapsamında TOBB üniversitesi tarafından geliştirilen KASIRGA kod adlı işlemci

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar