Q6600 işlemci kullanıyorum gigabyte g33l-s2l anakartım var işlemcimi soğutmak için hangisini önerirsiniz ve hangisi anakartım ile uyumlu olur? Soğutma için bütçem 100ytl mATX kasa kullanıyorum, eğer sizin başka tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşın
vendettanın incelemesinde zalmanın bir modeliyle karşılaştırması var aslında özet olarak vendetta 2 nal toplatıyor zalmana veddetta 1 ise zalmanla yakın değerler izliyor bu yakınlık ses ve performasn alanında fakat vendetta 2 sesde ciddi bir fark atıyor sebebi yaprak sayısının fazla olması ve fan'da daha düşük devir tercih etmesi eğer daha kuvvetli bir fan kullanırsanız veddetta 2 çok daha iyi soğutma yapacaktır fakat bu durumda ses artacaktır öte yandan 27 derece gibi bir sonuç zaten yeterli gibi
yani vendetta 2 keisnlikle en iyisi(zaten siparişi de verdim gelio ilk izlenimlerimi yazarım 1-2 gün içinde)
kesinlikle ben orj bozmamak için daha hızlı bi fan takmıyorum bile taksam sıcaklık 25 lere kadar falan düşecek bide gerçekten ses sorunu yok ya sanki rüzgar fısıltısı anca kafamı içine sokarsam kasanın
quote:
Orjinalden alıntı: orcnd
vendettanın incelemesinde zalmanın bir modeliyle karşılaştırması var aslında özet olarak vendetta 2 nal toplatıyor zalmana veddetta 1 ise zalmanla yakın değerler izliyor bu yakınlık ses ve performasn alanında fakat vendetta 2 sesde ciddi bir fark atıyor sebebi yaprak sayısının fazla olması ve fan'da daha düşük devir tercih etmesi eğer daha kuvvetli bir fan kullanırsanız veddetta 2 çok daha iyi soğutma yapacaktır fakat bu durumda ses artacaktır öte yandan 27 derece gibi bir sonuç zaten yeterli gibi
yani vendetta 2 keisnlikle en iyisi(zaten siparişi de verdim gelio ilk izlenimlerimi yazarım 1-2 gün içinde)
vandetta2 geldi sonunda hemen taktım kasam küçük olduğu için birkaç küçük çizik ve biraz ter ile hallettim ilk dikkatimi çeken gigabyte ile gelen icool fan kontrolü yazılımının fana ihtiyaç olmadığına karar vermesi basit işlemler yaparken (oyun dışındaki herşey: surf yaparken müzik dinlemek msn ve antivirüsün açıkm olması ...) 27 C yi gördü fanda kapalıydı o anda. 100% CPU Kullanımında 43 C'yi aşmadı. gayet başarılı fakat kasama sığmadı yan kapağı kapatamadım anlaşılan beni modding'e zorluyor
işte donanım ve donanım destek parçası seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerin en önemli olanını unutmuş bir arkadaş. artık kasa yenilemenin zamanı gelmiş demek.
kullandığım kasa 4 yıllık fakat yenilemeyi düşünmedim hiç şimdilik plexi yan kapağım çıkıntılı bir sistem yaptım pe hoş durduğu söylenemez fakat 50X50 plexi aldım tasarım üzerinde çalışıyorum
bu ürünü kullananlara fan kontrol programı öneriyorum (Speedfan,iCool vb..) sistem boştayken düşük olan ısı sebebiyle fanın boşa çalışmasını engelliyor fanı kısıyor veya kapatıyor buda ses açısından gayet olumlu.
gerçi üzerinde gelen fan oldukça sessiz fakat benim gibi ışıklı fan takanlar açısından bu gereklilik (:))