samsung 2232 bw veya 2232 gw öneririm tasarım ve kalite olarak 223bw ve viewsonic eski monitörler vede fiyatları yüksek 2si arasında seçim yap dersen ben daha önceden viewsonicin anı monitörünün 20 inchini kullandım.multimedia lcd(hopoörleri mevcut) olması itibari ile viewsonici tavsiye ederim.ama daha ucuza bulabilirsen hepsiburada fiyatı çok yüksek o monitör için. 450 ytl civarına şu anda 2232 gw almak mümkünken başka monitör arama bence git 2232gw al
Samsunğu herkez çok önermiş vewsonic den konusan fazla insan göremedim bende monitör alacagimdan bu aralar araştırma içersindeyim ben samsunga baya bi ısındım bana başka monitör önermeyin demişsin ben seçimini samsungdan kullanirim tabi son karar senin
Bu iki monitorden hangisi dersen SAMSUNG 2232BW almalısın neden dersen fiyat/performans oranı olarak Viewsonic biraz pahalı.
Ben 2232BW kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım gayet şık ve belittiği özellikleri veriyor.
2232GW BW 'un üst modeli değildir sadece magic bright fonksiyonları eklenmiş ve Parlak olarak dizayn edilmiş bir paneldir(G) Glare den gelmektedir.
Birçok forumda ikisi arasında teknik olarak bir fark olmadığını sadece ekran parlaklığı farkı ve magic bright ile contrast ta biraz daha müdahale edebilmen olabilir.
2232BW eksileri şu şekilde arkasından bir zamanlar ses geliyor denirdi (Bu bende yaşanmadı hiç) GW da düzeltildi diye duydum.
Samsung genel eksileri 3 farklı panel kullanıyor du bir zamanlar sanırım hala da öyle belli bölge ve koda göre aynı modelin farklı performansları ortaya çıkabiliyor ve yanıltıcı olabiliyor.
2232BW bence bir eksiside ayak konfigürasyonu montajı bir dert , dert olma sebebi 22 sıfır monitor alınca ani ve sert hareketler yapmağa korkuyorsun ama bir süre sonra takıp çıkarman gerekirse (benim 2 kez oldu) artık daha sert davranmaktan çekinmediğin için kolay oluyor.
Bu monitoru alırsan korkmadan cekinmeden tak ayakları :)) birşey olmuyor
Ama yinede 2232 BW ayak problemi açıyı elinle değiştiriyorsun misal yukarı aşağı haydaa monitor sola 2-3 mm boynunu büküyor düzenle ayarla derken monitorun açısını değil kendi açını değiştirmenin daha kolay olduğunu anlıyorsun :))
Dediğim 2232 BW monitor olarak bence oldukça tatminkar tüm isteklerime cevap veriyor görüntü kaliteli filmlerde ve oyunlarda renk veya başka hiçbir problemim yok.
Ama yukarıda belirttiğim eksilere dikkat et --Panel hikayesi-- Ayak takma ve hep bir tam oturmamışlık hissi-- açıyı değiştirince denge sorunu-- Ben panel ile ilgili bir eksi ile karşılaşmadım.
Alırken GW da vardı ben öncelikle onu glare ekran olduğu için elemiştim zaten (Bu tamamen kişisel görüş ve zevk meselesi)
226BW efsane idi o zamanlar ama fiyatlı idi.(Bu tartışmasız daha iyi 2232BW dan ama yine panel hikayesine dikkat)
Şu an bu beni tatmin etmiyor olsa ve para harcayak olursam ya Full hd 24" civarı bir monitor yada onlara ulaşamıyorsam BENQ X2200W alırım.
Eğer view sonic 'e verecek kadar paran var ise teknolojik olrak güzel üstünlükleri olan ve renk gamutu samsunglardan daha iyi olan BENQ yu düşünme al derim ben bu monitoru bilmiyordum 2232 yi alırken HDMI girişli ve spec olarak da oldukça başarılı.
Birde ben tüm bu tecrübeleri yaklaşık 4-6 ay önce elde ettim şu an yeni çıkan monitorler ve piyasaları pek takip edemedim.
Viewsonic aslen çok iyi bir marka ama türkiyeye top modellerini getirmiyorlar yada gelsede erişilmez fiyatlarda oluyorlar.
Özelliklde grafik tasarımcıları için çok iyi renk gamutları olduğu biliyorum.
Ben 2232 gw aldım sebilbilgisayardan ankarada.Tavsiye ederim.Ama parlak ekran istemem dersen ikisi arasından 2232BW al derim.http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3754 burada daha ucuz bi bak istersen. Ayrıca necropotance ın verdigi bilgilere katılıyorum.Ayaklıgını monte ederken aynı seyi yaşadım.1 ay araştırdım monitörü almadan önce ve forumlarda 2232 bw hakkında parlaklıgı %45 in altına düsürdügünde baslıyomus o cızırtı ama onunda çözümünü bulmuşlardı forumda aratırsan ulaşabilirsin.226 nın aksine 2232 de panel farkı sorununu ortadan kaldırdı deniyordu samsung icin.Bir de 2232 nin 2 ms olması bir avantaj.