Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Philips 160gb Harici Diskimi Çalıştıramıyorum! Lütfen bir göz atın arkadaşlar...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Philips 160gb Harici Diskimi Çalıştıramıyorum! Lütfen bir göz atın arkadaşlar... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
posteriti

8 Ekim 2008; 1:04:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaslar merhaba.

Gecenlerde Philips 160gb 2,5 inc Harici HDD aldim. İsletim sistemim Windows XP'ydi. Normalde tak kullan aygit oldugu icin hemen bir usb portuna taktim. Ama nedense isigi yanmasina ragmen icinden ses geliyordu ve windows gormedi. Neyse dedim oteki usb slotlara takim. Hepsine denedim yine olmadi:(

İnternet uzerinden biraz arastirdiktan sonra sorunun Mass Storage denetleyicisinden kaynaklandigini sandim. Anakartin (Asus P5LD2) chipsetinin en son surumunu indirdim. İcindeki herseyi kurdum. Sıra mass storage manager'in kurulumuna gelince hata verdi kuramadi.

Dedim heralde isletim sistemiyle ilgili bir durum. Arkadasimin lisansli Vista Ultimate sistemini kuralim dedik. Onu da kurdum yine ayni sekilde oldu:(

Herhangi bir fikriniz varmi?

Yalniz soyle bir durum var aldigim harddiskte bir sorun kesinlikle yok cunku arkadasta denedik calisiyor. Sorun benim pcden kaynaklaniyor bu kesin.

Bilgilendirmeleriniz icin simdiden tesekkur ederim...

Asus P5LD2 Anakart, Intel Pentium D 930 3.0 GHZ İşlemci, 2GB Twinmos DDR2 DUAL 667 MHZ Ram, Powercolor X800GT 256MB 256Bit Ekran Kartı, Samsung Sata2 80GB + Seagate Sata 80GB Harddisk, Samsung 226bw 22" LCD Monitör, Skystar 2 Digital Uydu TV Kartı, Philips Lightscribe 16x DVD Yazıcı, Feel Hurricane 550 Kasa...
br@yn

8 Ekim 2008; 10:00:10 

Bilgisayarım sağ tıkla yönetten disk yönetimine gel burada diskini muhtemelen göreceksin. Diğer disk harfleri ile karışıyordur diskinin harfi. Disk harfini ve yolunu değiştir seçeneği var sağ tıklayınca değiştir. Muhtemelen sorun düzelecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: posteriti

Arkadaslar merhaba.

Gecenlerde Philips 160gb 2,5 inc Harici HDD aldim. İsletim sistemim Windows XP'ydi. Normalde tak kullan aygit oldugu icin hemen bir usb portuna taktim. Ama nedense isigi yanmasina ragmen icinden ses geliyordu ve windows gormedi. Neyse dedim oteki usb slotlara takim. Hepsine denedim yine olmadi:(

İnternet uzerinden biraz arastirdiktan sonra sorunun Mass Storage denetleyicisinden kaynaklandigini sandim. Anakartin (Asus P5LD2) chipsetinin en son surumunu indirdim. İcindeki herseyi kurdum. Sıra mass storage manager'in kurulumuna gelince hata verdi kuramadi.

Dedim heralde isletim sistemiyle ilgili bir durum. Arkadasimin lisansli Vista Ultimate sistemini kuralim dedik. Onu da kurdum yine ayni sekilde oldu:(

Herhangi bir fikriniz varmi?

Yalniz soyle bir durum var aldigim harddiskte bir sorun kesinlikle yok cunku arkadasta denedik calisiyor. Sorun benim pcden kaynaklaniyor bu kesin.

Bilgilendirmeleriniz icin simdiden tesekkur ederim...

~ PANASONIC LUMIX® TOPLULUĞU ~ LUMIX Fz20 & FS3
posteriti

8 Ekim 2008; 13:39:29 

Arkadasim keske dedigin gibi bir cozum yolu olsaydi:( Diskten birbirni tekrarlayan tık tık tık seklinde sinir bozucu bir ses geliyo ve disk yonetiminde de gorunmuyor:( Su ana kadar 3 isletim sistemi oldu (xp32bit, xp64bit, vista ultimate 64bit) denedigim ama hala sonuc alabilmis degilim:( Diski aldigim gibi halen masanin ustunde bekliyor. Ana kartimla uyumsuz falan desem sacma olur. Cunku bu anakart varken yegenimin Philips 160 gblik uzerine kablo sarilabilen (modeli aklima gelmiyor) harici diskini calistirmisti.

Asus P5LD2 Anakart, Intel Pentium D 930 3.0 GHZ İşlemci, 2GB Twinmos DDR2 DUAL 667 MHZ Ram, Powercolor X800GT 256MB 256Bit Ekran Kartı, Samsung Sata2 80GB + Seagate Sata 80GB Harddisk, Samsung 226bw 22" LCD Monitör, Skystar 2 Digital Uydu TV Kartı, Philips Lightscribe 16x DVD Yazıcı, Feel Hurricane 550 Kasa...
br@yn

8 Ekim 2008; 14:07:11 

gELEN SESTEN ANLAŞILDIĞI KADARIYLA GÜÇ YETERSİZ Y KABLO İLE DENEYİN. Y KABLONUN UCUNDAKI 2 ADET USB DE PC YE BAĞLI OLAMALIDIR. SIZIN PC NIZDEKI USB PORTLARIN ELEKRTIKSEL GUCU DISKI ÇALIŞTIRMAYA YETMIYOR ANLAŞILAN. İŞLETİM SİSTEMİ İLE ALAKASI YOK.

~ PANASONIC LUMIX® TOPLULUĞU ~ LUMIX Fz20 & FS3
posteriti

11 Ekim 2008; 18:09:19 

Az once kardesimin bilgisayarinda denedim ve calisti:( İyide anlamadığım konu kardesimin bilgisayar millattan onceden kalma. Gucle ilgili diye bende dusunuyorum ama calisan pcde 300w Aopen guc kaynagi var benim pcde 420w thermaltake var. Tamam islemci falan desen cok guc harciyor eyvallah ama 420w bana kalirsa bunu calistirmaya da hayli hayli yeter islemciyide. Ya da bana ole geliyor. Yardimci kablosunuda akip denememe ragmen sorunu bi turlu cozemedim. Simdilik ag uzerinden diske atacagim bilgileri once kardesimin pcye ordan da diske aktariyorum. Sacma sapan bi is yapiyorum yani:)

gggunes

11 Ekim 2008; 21:12:16 

şuan ben de aynı sorunu yaşıyorum.SAMSUNG HM160HC harddisk.yukarıyı okudum güç yetersizliği falan ama benimkinin güçle de alakası yok.3 tane usb taktım hala görmüyo. ışık hep yanıyo ama tık yok.benimkinin bi farkı, ben daha hiç bi bilgisayarda çalıştıramadım.bunun nedeni nediR? güçle alakası yok onu anladık heralde:) ??

hasanmustafa06

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ekim 2008; 23:47:10 

eğer usb kablosu ayrı olan modelden ise yanı kırmızı
kutulu olan başka bir usb kablosu ile deneyın farklı usb
girişlerini deneyin. kablo diske bağli olan çevresine sarılan mavi kutulu
model ise birkac farklı pc de denemekden baska care yok demektır
tık tık sesi fazla gelıyorsa okuma yazma kafasında sorun
olma ıhtımali yuksek :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmustafa06 -- 11 Ekim 2008; 23:43:40 >

iak

12 Ekim 2008; 12:16:00 

kesinlikle Y kablosu ile deneyin. bahsettiğin cihazdan bende de var. işletim sistemi değiştirdiğimde aynı sorun bende de oldu. laptopumun üzerindeki 4USB den sadece 1inde sendeki sorunu veriyor y kablosu ile kullandığımda sorun ortadan kalkıyor. diğer 3ünde sorunsuz çalışıyor. sanıyorum usb lere gelen güç farklı oranlarda oluyor.
quote:

Orjinalden alıntı: br@yn

gELEN SESTEN ANLAŞILDIĞI KADARIYLA GÜÇ YETERSİZ Y KABLO İLE DENEYİN. Y KABLONUN UCUNDAKI 2 ADET USB DE PC YE BAĞLI OLAMALIDIR. SIZIN PC NIZDEKI USB PORTLARIN ELEKRTIKSEL GUCU DISKI ÇALIŞTIRMAYA YETMIYOR ANLAŞILAN. İŞLETİM SİSTEMİ İLE ALAKASI YOK.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Philips 160gb Harici Diskimi Çalıştıramıyorum! Lütfen bir göz atın arkadaşlar... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cyber Snipa Stinger Faresi
FPS oynamayı seviyorsanız bu fareyi mutlaka edinmelisiniz!
AMD Puma Lansmanı : Tiglon Standı
AMDnin yeni dizüstü platformu lansmanında Tiglon Standındayız

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir