Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın parçalarını yenileme aşamasındayım. İşlemcimi Intel E 8400 Alıyorum. Fakat soğutmak için 2 soğutucu arasında kaldım. Birinde Fan yok birinde var. Bunlar;
Ekran kartı alıcam, kart olarak SAPPHIRE HD4870 512 MB lık ekran kartını almayı düşünüyorum. Sorum şu 512 Mb lık ekran kartı ile 1 Gb ekran kartı arasında ne gibi bir fark var. Araştırdım bütün özellikler herşey aynı sadece 1 gb ile 512 Mb lık arasında ufak bir fiyat farkı var bunu sebebi nedir acaba
Benim seçimin ilki olurdu.. çünkü sogutucu bi zaman sonra ısı sınırına ulaşıcak ve ısı artışı olucak fanlı kanatimce daha iyi bi seçimdir.. Yok ben ikinci seçenegi düşünüyorum dersen bide fan takarsan daha iyi performans alırsın kanımca..
Kelebek modeline fan takılıyor biliyorum. Arkadaşım aldı ondan duymuştum.
Bu 1 gb 512mb olayı , mesela 1440x900 çözünürlükte 512 mb tam yetiyorsa 1680x1050 çözünürlükte tıkanma olacak , 1 gb ile bellek rahatlaması yaratıcak. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.
Sogutucular hakkında pek bilgim yoktu o yuzden ona yardım edemeycegim.Ama ikincisinin incelemsi var DH'de.Ekran kartına gelince eger kullandınız monitor 22" ciarı ise sizin için 1gb daha uygun olucaktır.Çunku bazı oyunların yuksek çözunurlukte bellek kullanımı daha fazla.Onun haricinde 19" monitör kullanıcaksanız hiç gerek yok 1gb'a.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 8 Ekim 2008; 1:31:04 >