Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ÇILDIRMAK ÜZEREYİM ! SLR'DE KARARSIZIM ÇOK PAHALILAR

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> ÇILDIRMAK ÜZEREYİM ! SLR'DE KARARSIZIM ÇOK PAHALILAR Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
postal58

7 Ekim 2008; 23:39:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar fotoğraf çekmeyi seviyorum, SLR makina alarak bu hobiyi daha da geliştirmek istiyorum, araştırmalarım sonucu boyut itibariyle küçük olması, lcd den çekim yapılması nedeniyle canon 450D de karar kıldım. Ancak alet çok pahalı en ucuzunu internetten garantili 1350 YTL ye buldum. Ya sizce bendeki geçici bir heves mi ? Yoksa bu para bu makinaya gerçekten verilir mi ? Yani nerdeyse sıfır bir laptop parası bu, sizce ne yapmalıyım ? Şu anda kompakt canon ixus 55 var, resimler kaliteli geliyor bana ancak resim çekerken fazla ayar yapma şinsım olmadığından çok keyif alamıyorum, sarjı da çok az gidiyor aletin.

furkanboz

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 0:08:07 

Benzer bi olayı bende yaşıyorum.. Bende de ixus 75 var, artık DSLR makinaları ile onun çektiği fotoları inceleyip görmekten fenalık geldi ve kendi çektiğim fotoları beğenmez oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanboz -- 8 Ekim 2008; 0:05:10 >

sepulturgay

8 Ekim 2008; 0:15:28 

senin ilacın 600 ytl ye alacağın bir adet spot nikon d40 kit :)

postal58

8 Ekim 2008; 0:15:49 

furkan kardeş ikimiz bir yerden alalım belki indirirler ikimiz alınca

serhat_katliam

8 Ekim 2008; 0:26:22 

k100d var 850 ytl'ye kit olarak www.fotozeynep.com da,ben de çok pahalı diyordum ama pentaxlar kaliteli görüntü yanında ucuzlar,tek eksileri ccd sensöz yüzünden olan yüksek iso'da kumlanma

Sony VAIO FW 11 M --- VAIO kullanmak bir ayrıcalıktır (EURASIA)
LOGITECH VX NANO
Nokia N73
PlutosDaddy

8 Ekim 2008; 0:29:00 

quote:

Ya sizce bendeki geçici bir heves mi ?

İyi tartmak lazım bu kısmı, eğer bu işle uğraşıp hakkı verilcekse ve peşi bırakılmicaksa...

Diğer yandan bu ilk verilen para hiçbişey değil daha, bunun lensLERi tripodu flaşı derken gövde ucuz kalıyo. Çok yatırım ister SLR sistem.

Bana sorarsan senin ilacın Dslr-like bi cihaz (LCD'den bakarak çekmek hem SLR segmentine yakışmıyor hem de lcd'den bakarak çekerken otomatik odaklamayı unut)

Asbestos

8 Ekim 2008; 1:26:30 

dslr makine alıcaksın makine kendi kendine mükemmel fotoğraf çekicek yok böyle bişey
dslr makinelerin ana özellikleri lesnlerinin değişebiliyor olmasıdır. yani gövde ayrı lens ayrıdır. basit olarak lens ne kadar kaliteliyse o kadar kaliteli fotoğraf çekersin. lens ne işlevdeyse fish eye, geniş, tele veya prime ona hizmet eder ve en iyi sonuçlar vermeye çalışır. amacın tam anlamıyla normal yaratıcılıkla normal teknik bilgiyle normal fotoğraflar çekmeye çalışmaksa giriş seviyesi bir lens ile giriş seviyesi bir dslr body dünyanın en yanlış tercihi olacaktır. ama ben bu tercihi desteklerim bu yazıdan sonra israr edersen eğer. sonuçta alacağın ekipman yarın bigün ikinci el olacaktır piyasayı ucuzlatacaktır..

parantezz

8 Ekim 2008; 2:29:11 

PlutosDaddy ye katiliyorum bence de sen SLR-like ya da manuel ayarlari olan yuksek zoom lu bir kompak al.Sendekinin gecici bir heves olup olmadigini boylelikle biraz daha anlamis olursun'bunu sanirim forumdaki kimse bilemez. Bir de nasil olsa DSLR ile IXUS55 inin cektigi fotolar arasinda da fark goremiyorsun bence DSLR isine simdilik hic bulasma hem bir kilo da tasimis olmazsin.
(Bu arada kendi actigin foruma uzun sureden beri katilmiyorsun insanlar senden SLR ile IXUS55 arasinda fark olmayan fotolari bekliyor, konuyu acip kacmak yok oyle)

PlutosDaddy

8 Ekim 2008; 2:54:05 

Ooo hiç dikkat etmemiştim, evet fotoğrafları çok büyük merakla beklemekteyiz Ekle de ben sana bi exif falı bakiyim

SabitSalınım

8 Ekim 2008; 7:35:05 

SLR like makina SLR den ucuz olmadığı için bence uzak durulmalı. Ben fotoğrafa ilgim olduğunu anladığımda orta okuldaydım. Kompakt kodak filmli ile çekerdim o zaman ve tek istediğim hatıralarım olmasıydı. Sonra fazla çektiğimi görünce ilgim olduğunu kabullendim. İlk makinanın film SLR olması bana göre hem eksik bilgileri tamamlamak hemde gerçekten isteyip istemediğini anlamak için çok iyi. Tek amaç fotoğraf olunca para çok daha aşağılara düşer. Söylediğin paranın üçte birine aldığım bir Pentax *ist ds makinam varki nerdeyse gece beraber yatıcam. SLR kullanmamış birinin SLR alırken model seçmesi pek isabetli bi karar olmaz zaten. Buna eş değer mükemmel Nikon D50, D40, D70 makinelerde var. Fakat ucuz Canon hayatta görmedim. İsterse fotokopi kağıdı olsun eğer Canon ise pahalıdır.

Biz bir ağaç gibiydik. Kökümüzden sökmemeleri için dibimizden kesilmeye razı olduk.
parantezz

8 Ekim 2008; 8:39:46 

SLR like SLR dan nasil ucuz oluyor?
Mesela benim eskiden kullandigim ve fotografciligin temel bilgilerini ogrendigim Fuji S5700u ele alalim.Su anda fiyatlari tam bilmiyorum ama 300YTL den fazla olacagini sanmiyorum.Bu fiyata SLR alinabilir mi?
Hadi bodysini aldiniz diyelim bunun lensini ucretsiz mi veriyorlar.Kaldi ki S5700 aldiktan sonra en fazla teleconvertor alirsiniz genis aci icin ve size 1 cm den makro ceken, teleconverter araligini da sayarsak 27-380mm esdeger aralikta cekim yapabilen bir makine cikar.SLR da 1 cm den maktro cekim yapmak icin ve 27-380mm esdeger araligini kullanabilmeniz icin lense ne kadar yatirim yapmaniz gerekir?
Tabi SLR like ile SLR dan alincak sonuclari kiyaslayamayiz ama 300-350YTL nere o lenslere verilecek para nere hele ki SLR ile IXUS 55 fotograflari arasinda fark olmadigini dusunen birisi icin.(ayni zamanda liveview da istedigini dusunelim arkadasin)

ömerözkan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 9:14:12 

Mevcut olan Üst konudan devam edelim.

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

HP Pavilion DV6755ET Intel Core 2 Duo 2.10 KINGSTON 2048 Mb DDR-2 667 Mhz 160 Gb Sata 256 MB NVIDIA® GeForce# 8400M GS
15,4'' Truelife WXGA Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
Intel® PRO/Kablosuz 3945ABG Bluetoot / -I- 750 GB SEAGATE SATA 2 16 Mb -I- Logitech X540 -I- CANON S5 -I-

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> ÇILDIRMAK ÜZEREYİM ! SLR'DE KARARSIZIM ÇOK PAHALILAR Sayfa: [1]
Buraya git: