Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Isınmak için klima tavsiyesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Isınmak için klima tavsiyesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bai

7 Ekim 2008; 23:32:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar iyi günler ben ısınmak için klima almak istiyorum fakat bu sitede açılan konulardan edindiğim bilgiler dışında klimalar hakkında pek bilgim yok.İhtiyacım 12000 btu'luk inverter bi klima.Birkaç araştırma yaptım yardımcı olur ve tavsiye verirseniz çok sevinirim.Öncelikle marka olarak sizin tavsiye ettiğiniz zibroya baktım fakat fiyat bana biraz yüksek geldi. s1735 modeli için yaklaşık 2000 ytl fiyat verdiler.İnternetten mitsubishi electriclere baktım MSZ-HC25VA modeli için 1550ytl gibi fiyatlar var.Ayrıca birde samsungun bi modelini sordum 1650 ytl dediler fakat katalog yokmuş o yüzden kesin bilgiler edinemedim.
1500ytl kadar para ayırdım bu klima için.Sizlerinde değişik marka modeller için değerli tavsiyelerini duymak isterim.Tekrar iyi günler.

mbirol

8 Ekim 2008; 19:02:04 

http://forum.donanimhaber.com/m_23254792/mpage_1/key_//tm.htm#23254792

Burayı inceleyin.!!!

!! DR. KLİMA !!
bai

8 Ekim 2008; 20:13:05 

burayı zaten incelemiştim fakat zibro dışında fiyat ve marka yok.Zibronun fiyatıda benim sorduğum yerde sizinkinin çok üstünde.

loko

11 Ekim 2008; 22:26:37 

Merhaba,
hitachinin Isıtmasının iyi oldugu biliniyor.Birçok kullanıcıda öyle oldugunu belirtiyorlar.Hitachi invertere bakın isterseniz.
bai

2 Kasım 2008; 15:58:41 

Arkadaşlar mitsubishi electric'de kampanya başlamış(kdv kampanyası),bu yüzden bu markaya yöneldim fakat kafamı kurcalayan bişey var.MSZ-HC35VA modelinin fiyatı daha uygun,ayrıca EER ve COP degerleri düşük olmasına rağmen tüketim değerleri MSZ-GC35VA modelinden düşük.Şimdi bu iki modelin arasında kaldım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

MSZ-HC35VA MSZ-GC35VA

EER-3.21 EER-3.26
COP-3.62 COP-3.79

Tüketim(Soğutma)-0.98 Tüketim(Soğutma)-1.075
Tüketim(Isıtma)-0.995 Tüketim(Isıtma)-1.055

gazozagacı
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Kasım 2008; 17:18:00 

quote:

Orjinalden alıntı: bai

Arkadaşlar mitsubishi electric'de kampanya başlamış(kdv kampanyası),bu yüzden bu markaya yöneldim fakat kafamı kurcalayan bişey var.MSZ-HC35VA modelinin fiyatı daha uygun,ayrıca EER ve COP degerleri düşük olmasına rağmen tüketim değerleri MSZ-GC35VA modelinden düşük.Şimdi bu iki modelin arasında kaldım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

MSZ-HC35VA MSZ-GC35VA

EER-3.21 EER-3.26
COP-3.62 COP-3.79

aradaki tüketim ve EER-COP degerleri sinegin yagı hesabı gibi hangisini istiyorsanız onu alın.
bai

2 Kasım 2008; 17:28:25 

Saolasın yorumun için ama arada 300ytl kadar fark var bunun da bir sebebi vardır.Ben sebebini bilen varsa anlatmasını rica ediyorum.

mbirol

3 Kasım 2008; 12:01:47 

Kimse bilmiyor ki zaten!!!

!! DR. KLİMA !!
dominic

3 Kasım 2008; 12:28:10 

quote:

MSZ-HC35VA MSZ-GC35VA

EER-3.21 EER-3.26
COP-3.62 COP-3.79

HC SERİSİNDE

SOĞUTMA TÜKETİMİ 0,98 KW AMA VERDİĞİ NOMİNAL KAPASİTE 3,15KW

BU DEĞERLER GC SERİSİNDE 1,075KW TÜKETİM, KAPASİTE 3,5 KW, ISITMADA AYNI ŞEKİLDE.

1 - KOMPRESÖRLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI, BİRİNDE 20M BORU ÇEKİLEBİLİRKEN, BİRİNDE 10M BORU ÇEKİLEBİLİYOR,
2- BİRİNDE CATECHIN FILTRE VARKEN, DİĞERİNDE SADECE TOZ TUTUCU FİLTRE VAR,
3- BİRİNDE -10ºC YE KADAR ISITMA YAPABİLİRKEN DİĞERİ -15ºC YE KADAR ISITMA YAPABİLİYOR,
4- BİRİNDE MİN. SES SEVİYESİ 22DB(A) İKEN DİĞERİNDE 26 DB(A)
5- BİRİ KOMPRESÖR YAPISINDAN DOLAYI %20-25 ENERJİ TASARRUFU YAPARKEN DİĞERİ %35-40 GİBİ ENERJİ TASARRUFU YAPIYOR,
6- E BİRDE FİYATI FARKLI TABİİ.

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BAİ OLDUKÇA FARK VAR AMA FİYAT ALDIĞINIZ ARKADAŞLAR AYDINLATMIŞ OLMALIYDILAR SİZİ BU KONULARDA.

BAŞKA ARKADAŞLARA DA GELİNCE FARKLARI BİLEN VAR, AMA ONLAR HABERDAR OLMAYABİLİR.

. . . _ _ _ . . .

l i v e e a r t h
tyanik

3 Kasım 2008; 13:54:53 

Sayın dominic, mitsubishi electric inverter modelleri MSZ-FD (Kirigamine), MSZ-GA, MSZ-HC olarak gidiyor. Sanırım MSZ-FD ile MSZ-GA arasında plasma özellikli bir model daha var. Sizden bilgi rica ediyorum. teşekkürler.

dominic

3 Kasım 2008; 15:00:19 

quote:

Orjinalden alıntı: tyanik

Sayın dominic, mitsubishi electric inverter modelleri MSZ-FD (Kirigamine), MSZ-GA, MSZ-HC olarak gidiyor. Sanırım MSZ-FD ile MSZ-GA arasında plasma özellikli bir model daha var. Sizden bilgi rica ediyorum. teşekkürler.

MSZ-GA MODELİ - MSZ-GC OLARAK YENİLENMİŞTİ ZATEN. ANCAK MSZ-GC İLE MSZ-FD MODELİ ARASINDA YİNE DELUX SERİSİ OLAN MSZ-FA MODELİ VARDI BAYİİLERİN ÇOĞUNDA OLMAMAKLA BİRLİKTE HALEN PİYASA DA MEVCUT 9.000 LİK VE 12.000 LİK MODELLERİ.

ONDADA PLAZMA DUO HAVA TEMİZLEME FİLTRESİ VE KOKU GİDERİCİ FİLTRE VAR, I SEE ( AKILLI GÖZ ) SENSOR VAR VE ÖN KAPAĞI HAREKETLİ ÇALIŞINCA ÖNE VE YUKARI DOĞRU KALKIYOR.

SAYGILAR...

. . . _ _ _ . . .

l i v e e a r t h
bai

3 Kasım 2008; 15:44:06 

Bilgiler için teşekkür ederim dominic.Ben ilk fiyatları alalı çok uzun zaman olmuştu(kampanya daha yeni başladı) ve pek bilgim olmadığı için ayrıntılı araştırma yapamamıştım.Tekrar teşekkürler.

bai

6 Kasım 2008; 17:42:50 

Sonunda dün iklimsa'dan mitsubishi dxk 12 modelini aldım.Bugunde gelip klimayı taktılar fakat vakum olayını kısa tuttular,5 dakika kadar.Forumda 30 dakika kadar sürmesi gerekiyor denmiş genelde.Ben elemana sordum,abi bunlar sanayi tipi 5 dakika sürüyor bunlarda dedi,bişey diyemedim bu yüzden.Acaba eleman kısa sürsün diye salladımı?Denemesinide hemen yapamıyorum elektrik bağlantısı daha olmadığı için.Varmı acaba oyle sanayi tipi gibi olay ??

a g o r a
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Kasım 2008; 17:54:19 

Servis sallamış bende 30 dakika vakum yaptılar.
mbirol

6 Kasım 2008; 18:24:40 

quote:

Sonunda dün iklimsa'dan mitsubishi dxk 12 modelini aldım.Bugunde gelip klimayı taktılar fakat vakum olayını kısa tuttular,5 dakika kadar.Forumda 30 dakika kadar sürmesi gerekiyor denmiş genelde.Ben elemana sordum,abi bunlar sanayi tipi 5 dakika sürüyor bunlarda dedi,bişey diyemedim bu yüzden.Acaba eleman kısa sürsün diye salladımı?Denemesinide hemen yapamıyorum elektrik bağlantısı daha olmadığı için.Varmı acaba oyle sanayi tipi gibi olay ??

Yeni kurulan bir cihaz için eger arkadaşların söylediği gibi vakum pompasıda büyükse hiçbir sorun olmaz.Yarım saatlik vakum büyük kapasiteli 45-60 lık gibi cihazlarda ve uzun borulamalarda daha gereklidir.Rahat olun problem olmaz.

!! DR. KLİMA !!
bai

6 Kasım 2008; 18:57:14 

Aletin boyutu pek büyük değildi ama söylediği bu şekildeydi inşallah problem olmaz.İlginiz için teşekkürler.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Isınmak için klima tavsiyesi Sayfa: [1]
Buraya git: