Arkadaşlar iyi günler ben ısınmak için klima almak istiyorum fakat bu sitede açılan konulardan edindiğim bilgiler dışında klimalar hakkında pek bilgim yok.İhtiyacım 12000 btu'luk inverter bi klima.Birkaç araştırma yaptım yardımcı olur ve tavsiye verirseniz çok sevinirim.Öncelikle marka olarak sizin tavsiye ettiğiniz zibroya baktım fakat fiyat bana biraz yüksek geldi. s1735 modeli için yaklaşık 2000 ytl fiyat verdiler.İnternetten mitsubishi electriclere baktım MSZ-HC25VA modeli için 1550ytl gibi fiyatlar var.Ayrıca birde samsungun bi modelini sordum 1650 ytl dediler fakat katalog yokmuş o yüzden kesin bilgiler edinemedim. 1500ytl kadar para ayırdım bu klima için.Sizlerinde değişik marka modeller için değerli tavsiyelerini duymak isterim.Tekrar iyi günler.
Arkadaşlar mitsubishi electric'de kampanya başlamış(kdv kampanyası),bu yüzden bu markaya yöneldim fakat kafamı kurcalayan bişey var.MSZ-HC35VA modelinin fiyatı daha uygun,ayrıca EER ve COP degerleri düşük olmasına rağmen tüketim değerleri MSZ-GC35VA modelinden düşük.Şimdi bu iki modelin arasında kaldım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Arkadaşlar mitsubishi electric'de kampanya başlamış(kdv kampanyası),bu yüzden bu markaya yöneldim fakat kafamı kurcalayan bişey var.MSZ-HC35VA modelinin fiyatı daha uygun,ayrıca EER ve COP degerleri düşük olmasına rağmen tüketim değerleri MSZ-GC35VA modelinden düşük.Şimdi bu iki modelin arasında kaldım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sayın dominic, mitsubishi electric inverter modelleri MSZ-FD (Kirigamine), MSZ-GA, MSZ-HC olarak gidiyor. Sanırım MSZ-FD ile MSZ-GA arasında plasma özellikli bir model daha var. Sizden bilgi rica ediyorum. teşekkürler.
Sayın dominic, mitsubishi electric inverter modelleri MSZ-FD (Kirigamine), MSZ-GA, MSZ-HC olarak gidiyor. Sanırım MSZ-FD ile MSZ-GA arasında plasma özellikli bir model daha var. Sizden bilgi rica ediyorum. teşekkürler.
MSZ-GA MODELİ - MSZ-GC OLARAK YENİLENMİŞTİ ZATEN. ANCAK MSZ-GC İLE MSZ-FD MODELİ ARASINDA YİNE DELUX SERİSİ OLAN MSZ-FA MODELİ VARDI BAYİİLERİN ÇOĞUNDA OLMAMAKLA BİRLİKTE HALEN PİYASA DA MEVCUT 9.000 LİK VE 12.000 LİK MODELLERİ.
ONDADA PLAZMA DUO HAVA TEMİZLEME FİLTRESİ VE KOKU GİDERİCİ FİLTRE VAR, I SEE ( AKILLI GÖZ ) SENSOR VAR VE ÖN KAPAĞI HAREKETLİ ÇALIŞINCA ÖNE VE YUKARI DOĞRU KALKIYOR.
Bilgiler için teşekkür ederim dominic.Ben ilk fiyatları alalı çok uzun zaman olmuştu(kampanya daha yeni başladı) ve pek bilgim olmadığı için ayrıntılı araştırma yapamamıştım.Tekrar teşekkürler.
Sonunda dün iklimsa'dan mitsubishi dxk 12 modelini aldım.Bugunde gelip klimayı taktılar fakat vakum olayını kısa tuttular,5 dakika kadar.Forumda 30 dakika kadar sürmesi gerekiyor denmiş genelde.Ben elemana sordum,abi bunlar sanayi tipi 5 dakika sürüyor bunlarda dedi,bişey diyemedim bu yüzden.Acaba eleman kısa sürsün diye salladımı?Denemesinide hemen yapamıyorum elektrik bağlantısı daha olmadığı için.Varmı acaba oyle sanayi tipi gibi olay ??
Sonunda dün iklimsa'dan mitsubishi dxk 12 modelini aldım.Bugunde gelip klimayı taktılar fakat vakum olayını kısa tuttular,5 dakika kadar.Forumda 30 dakika kadar sürmesi gerekiyor denmiş genelde.Ben elemana sordum,abi bunlar sanayi tipi 5 dakika sürüyor bunlarda dedi,bişey diyemedim bu yüzden.Acaba eleman kısa sürsün diye salladımı?Denemesinide hemen yapamıyorum elektrik bağlantısı daha olmadığı için.Varmı acaba oyle sanayi tipi gibi olay ??
Yeni kurulan bir cihaz için eger arkadaşların söylediği gibi vakum pompasıda büyükse hiçbir sorun olmaz.Yarım saatlik vakum büyük kapasiteli 45-60 lık gibi cihazlarda ve uzun borulamalarda daha gereklidir.Rahat olun problem olmaz.