Giriş | |
|
|
|
7 Ekim 2008; 22:10:31
|
|
|
arkadaşlar merhaba kusura bakmayın başınızı ağırttım belki de başlık biraz saçma oldu ama sebebini anlatıyorum. şimdi yaklaşık olarak 6 aylık kartı yani msi rx3870oc ekran kartımı ilk başlarda kullandım crysis full detayda oynadım falan sorun yok ançak bir süre sonra takılmalar başladı. vpu recovery hataları başladı. en sonunda dayanamadım arkadaşa verdim denesin die oda denedi bu kez kart hiç açılmadı. bende garantiye 10/09/2008 de verdim kart datagate bilgisayar garantisinde imiş neyse kart bugün geldi test ok şeklinde. bende kartı aldım hevesle crysis warhead aldım yükledim ondan önce dedim kartı bir ati tray tools ile test edeyim kartı show 3d renderer kısmında test edip gpuyu seçtim full şekilde test etsin die ançak 1 dakika bile sürmeden makina reset attı. bende bişi olmaz die crysis açtım başta en ileri detayda açtım takılma olunca oyuncu seceneğini seçtim öle açtım ançak görüntü gitti mecburen oyundan çıktım. tekrar ati tray tools ile test ettim yine kapandı ve aşağıdaki hatayı verdi açıldığında . lütfen yardım edin ne yapayım kafayı sığarmak üzereyim verdiğim paraya acıorum yoksa kırıp atacağım walla kartı. resim yükleyemedim ama bluescreen hatası
|
|
7 Ekim 2008; 22:17:10
|
|
|
Blue screen dump hatasına ram da neden olabilir ramlarda oc falan var mı yada voltajları autoda mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 7 Ekim 2008; 22:13:02 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 22:21:22
|
|
|
kartı aldığım gibi oc version zaten bilmiorum da zaten oc varmı ramlerde
|
|
7 Ekim 2008; 22:29:11
|
|
|
yok ben sistemin ramlarını kastettim.Birde kartın stock saat hızlarını karta uygulaya bilirmisin yani oc geliyorya sen sanki düz haliymiş gibi referans saat hızlarına alacaksın birde böyle dene.
|
|
|
7 Ekim 2008; 22:40:37
|
|
|
bluescreen hatasi genellikle psu ram veya karttaki oc dan olur sorunu bu 3 yerde ara onceliklede kartin oc degerlerini dusurmende fayda var
intel core quad Q6600 @3.4mhz|zalman9500 led|asus P5Qpro|corsair 2*1gb 800mhz|seagate 500gb hdd|corsair TX750W psu xfx GeForce 9800GTX+|Logitech G9|cosmos 1100 S type|logitech z2300|samsung LE26R81B lcd tv
|
|
|
|
|
7 Ekim 2008; 23:31:11
|
|
|
arkadaşlar bilgileriniz için tşkler şunu belirtmek isterim makinamda ocz soe xtc 1024x2 800mhz ram var dual olarak anakart p5q pro var psu ise ocz 600w var önceden aynı sistemle yani sadece asus commando vardı o zaman makinada oyun oynayabiliodum sonradan bu sorun oluştu ondan sonra biris bana anakarttan dedi bende msi p35 platinum aldım ondan da deil sonra onu abit ae9d max ile deiştim yine aynı sorun. makinadaki herhangi bir parçdan deil bence tek ekran kartından kaynaklanıor. ançak tamam kart sesli diye techpowerup dan bios update ettim onu kullanan çok arkadaş var fan sorunu için sadece . şimdi sorun o.c diosunuzda ben kartın değerleri 775@1126 hale aldım tekrar ati tray tools da reset attı makina başka ne şekilde değerleri düşürebilirim. yoksa kartı garantiye vereceğim tekrar lütfen yardımcı olun bıktım artık.
|
|
8 Ekim 2008; 0:34:51
|
|
|
BLUE YANİ MAVİ EKRAN HATASIMI? DONANIMDANMI OLUR?OLUR TABİKİDE OLUR AMA KENDİ DENEYİMİM K...YA İŞLETİM S...TMİNDENDE KAYNAKLANIYOR BU MAVİ EKRAN SORUNU BİLHASSA TEST ETTİM GÖRDÜM SİSTEM KURULUMUNDAN SONRAKİ İNTERNETTEN SON GÜNCELLEMELERİ İNDİRDİKTEN SONRA GÜNCELLEME YÜKLENİRKEN DAHİL VE SONRASI SİSTEM SAPITIYOR MAVİ EKRAN HATALARI VERİYOR EN UFAK UYGULAMA AÇARKEN MAVİ EKRAN HATASI VERİYOR.MİCROZORTUN OYUNU BU BAŞINA GELMEYEN ANLAYAMAZ.
|
|
|
8 Ekim 2008; 0:39:27
|
|
|
Ben sabit diskten (en azından öyle olduğuna inanıyorum) mavi ekran hatası aldım. Gayet sorunsuz çalışan sistemime yeni sabit disk kurduğumda Windows kurulumuna doğru mavi ekran hatası verdi. Sonra nasıl yaptım hatırlamıyorum düzeldi. Ama ekran kartından olacağını sanmıyorum. Yeni bir güç kaynağı ile denemende fayda var...
|
|
|
8 Ekim 2008; 1:16:37
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: maveraaa arkadaşlar merhaba kusura bakmayın başınızı ağırttım belki de başlık biraz saçma oldu ama sebebini anlatıyorum. şimdi yaklaşık olarak 6 aylık kartı yani msi rx3870oc ekran kartımı ilk başlarda kullandım crysis full detayda oynadım falan sorun yok ançak bir süre sonra takılmalar başladı. vpu recovery hataları başladı. en sonunda dayanamadım arkadaşa verdim denesin die oda denedi bu kez kart hiç açılmadı. bende garantiye 10/09/2008 de verdim kart datagate bilgisayar garantisinde imiş neyse kart bugün geldi test ok şeklinde. bende kartı aldım hevesle crysis warhead aldım yükledim ondan önce dedim kartı bir ati tray tools ile test edeyim kartı show 3d renderer kısmında test edip gpuyu seçtim full şekilde test etsin die ançak 1 dakika bile sürmeden makina reset attı. bende bişi olmaz die crysis açtım başta en ileri detayda açtım takılma olunca oyuncu seceneğini seçtim öle açtım ançak görüntü gitti mecburen oyundan çıktım. tekrar ati tray tools ile test ettim yine kapandı ve aşağıdaki hatayı verdi açıldığında . lütfen yardım edin ne yapayım kafayı sığarmak üzereyim verdiğim paraya acıorum yoksa kırıp atacağım walla kartı. resim yükleyemedim ama bluescreen hatası Ati tray tools ile test ettim ne demek onu anlamıyorum. Test oyunlarla veya 3d mark ile yapılır. Abuk sabuk testlerin neyine güveniyorsunuz da makineyi o kadar zorluyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Gülünç bir durum. Sorun psu da zannettim ama 600 watt var deniliyor. Bu da ilginç. Bence ram ve/veya harddiski değiştirip deneyin. İşlemcinin macununu temizleyip yenileyin. Fanları ve ekran kartını kompresörle güzelce temizleyin. Test veya oyunlarda fan hızını maksimuma alın(%100 yapın).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 8 Ekim 2008; 1:14:48 >
|
|
8 Ekim 2008; 1:48:48
|
|
|
Format atın , düzelir.
Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,Samsung 500 GB Sata II+160 GB Maxtor İde, LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
|
|
|
|
|
8 Ekim 2008; 1:58:53
|
|
|
Mavi ekranda yazan mesajları görmeden bilgisayar+yazılım mühendisi arkadaşlar epeyce atmış tutmuşlar. Bu hata bilgisayara dahil (donanım+yazılım) olan herşeyden olabilir. Mavi ekrandan bir SS koyabilirsen daha net cevaplar alabilirsin, ezbere konuşmak olmaz.
|
|
|
9 Ekim 2008; 3:31:43
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetkep Format atın , düzelir. İşletim siteminden kaynaklanıyor olabilir bendede olmuştu ram hatası veriyordu 32 bit vista ve vista sp1 yükledim. Şimdi sorun yok
|
|
|
9 Ekim 2008; 16:02:47
|
|
|
yardımınız için tşkler arkadaşlar akşam vistadan xpye döndüm sadece driverları kurup bir tek crysis warhead yükledim yukarıda saydığım tüm şeyler aynen devam ettti. misal en ileri detay seçtim takılmalar oldu sonra bende dedim oyuncu seceneğine alayım ayarları seçtim uygula dedim ekranda sadece bir çizgi başkada birşey yok oyunu alt+f4 ile kapadım mecburen. sonra ati tray tools dan gpu 3d böümünden test ettim makina yine reset attı makinada önceden dedim sıcaklıkdandır die ama o anda makina 40 derecede yani normal sıcaklık falan deil bu. bende datagate ile görüştüm bugün sevise yönlendirdiler servisde bana işte msi bize göndermiş olduğu program ile test edip sonrada 3d mark ile test ediyoruz sonra biraz oyun oynayıp sorun yoksa ok deyip gönderioz dediler. datagate ile görüştüm onlarda biz bişi yapamayız deişim yapılacaksa buna servis karar verir siz tekrar gönderin dedi. şimdi bu sorunu onlar anlayamaz sanırım ve kart boşuna 1 ay daha garantide kalacak. sizlerden ricam ne yapayım bıktım içine tükürdüğüm karttan ya. lütfen yardımmcı olun tşkler şimdiden
|
|
9 Ekim 2008; 16:19:19
|
|
|
servise ilk elden gidin. Kendi pc nizide götürün ve pc ile test etsinler. Belki ekran kartından ya da başka bir bileşenden kaynaklanıyor olabilir. Bazen insanın aklına hiç gelmeyecek bir şeyden olmadık sorunlar çıkıyor. Sizin göremediğinizi belki servis görebilir.
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım..
|
|
|
|
|
9 Ekim 2008; 16:29:04
|
| | | |