Giriş | |
|
|
|
7 Ekim 2008; 21:52:35
|
|
|
TTnet kullanıcısıyım. Hiç bir sorunum yok. 1mbps 4 Gb kullanıyorum. Turksatta sınırsız internet aynı hzıda 19 ytl. Ona geçmeyi düşünüyorum. Ne gibi sorunlarla karşılaşablirm ? TTnete göre eksileri nelerdir ? Kullananlardan tecrübelerini bekliyorum....
|
|
7 Ekim 2008; 22:15:12
|
|
|
Aman diyeyim,sabah uyandığınızda hızınızın fiyatı heran değişmiş olabilir. :) bunu göz önünde bulundurun.:D
|
|
7 Ekim 2008; 22:18:34
|
|
|
Aynı şey TTnet içinde olmuş olabilir. Ki Turksatta limitli tarifeler de çok uygun.
|
|
7 Ekim 2008; 22:25:28
|
|
|
Sorunuzu yanıtlamamışım. Muhtemelen konuyu gören,kablo internet kullanan hepsi olmasada bazı arkadaşlar "Kablo süper,dehşet,on numara,download yaparken counter oyna,hattını sonuna kadar kullan,vb." yorumlarda bulunacak olsalarda her iki bağlantıyıda ara ara ve uzun süreler kullanmış birisi olarak tamamiyle şans işi diyiyorum. Adsl'de şans'a bakıyor yurdumda ama onun riski biraz daha düşük. Eğer burada ki çoğunluk arkadaş gibi internet sizin için download'dan öte değilse evet alın ama online oyunlarda sorun yaşama ihtimaliniz mevcut. Ha bunu gene bazı arkadaşlar gibi "Counter kasıyorum,0 loss yardırıyorum" şeklinde yanıtları olacaksada pek kulak asmayın.Ben aylarca oynadığım oyundan soğuma noktasına geldim diyebilirim ve tekrar şapkamı önüme koyup paşa paşa adsl'e geri döndüm. Evet yineliyorum ki kablo internet'e göre hız kayınbım 256 kbps'e yakın olsada ben bağlantımda ki stabiliteden memnunum kardeşim. Ha download,surf ve online oyun benim için önemlidir ve hayatımda ki yerleri büyüktür. Odamda bilgisayarıma kadar kablo tv tesisatım ve paşalar gibi motorola sb5100 kablo modemim kutusunda dursada kablo interneti bir daha uzun bir süre düşünmüyorum. Ha siz derseniz ki ben sadece eve gelir ufak bir iki download yapar,biraz da surf olayına girerim derseniz kablo internet almanızda öyle çok büyük bir risk alacağınızı zannetmiyorum. Tekrar tekrar yineliyorum ki kablo internet kullanan herkes aynı sorunu yaşıyor diye birşey yok.Bana göre şans işi ve farklı bölgelerde de olsa bir çok arkadaşım benimle ortak problemleri yaşadılar. Not: Yorum hakkıma saygı duyulmasını rica ediyorum.Bu sonuçta benim değerlendirmem ve itiraz edilecek bir durum söz konusu değilken,yorumda bulunacak arkadaşlar bana değindirmeden yanıt verirlerse sevinirim. Mantıklısıda bu zaten.
|
|
8 Ekim 2008; 5:32:56
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: selim1985 TTnet kullanıcısıyım. Hiç bir sorunum yok. 1mbps 4 Gb kullanıyorum. Turksatta sınırsız internet aynı hzıda 19 ytl. Ona geçmeyi düşünüyorum. Ne gibi sorunlarla karşılaşablirm ? TTnete göre eksileri nelerdir ? Kullananlardan tecrübelerini bekliyorum.... 1- Arap Telekom'dan tamamen kurtulma şansı 2- Daha düşük aylık ücretler 3- Daha düşük (3'te bir oranında) kota aşım ücretleri 4- Daha verimli bağlantı (alt yapının iyi olduğunu bölgelerde %96-97 civarında) 5- Daha düşük ping değerleri 6- Faturayı hizmeti kullanmadan önce değil, kullandıktan sonra ödeme 7- Her gün akşam 22.00'a kadar evinize servis desteği 8- Daha ne olsun? Sınırsız paketlerde 2 yıllık sözleşme yaparsanız, kablo tv ücreti sadece 1 YTL. Yani toplam 20 YTL'ye 512K sınırsız internet+kablolu yayına sahip oluyorsunuz. Türksat'ın sağlıklı hizmet verdiği bölgelerde ADSL kullanmak, zaten baştan hata...
|
|
|
|
|
8 Ekim 2008; 11:45:50
|
|
|
Yıllarca kablo internet kullanan birisi olarak kablodan hep çok memnun kaldım. İşyerinde ADSL kullanan biri olarak şunu belirteyim download hızları konusunda ADSL'den kat kat iyi.. Ping konusunu bilemem çünkü online oyun oynamıyorum ancak download için bire bir.. Geçmiş zamanda buraya hız testi sonuçlarımı koymuştum. Hem hız olarak, hem ping olarak ADSL'den iyi çıktığını hatırlıyorum. Şimdi yeni adresimizde kablo olmadığı için mecburen ADSL aldık ve hizmet kalitesini daha da fazla ölçme fırsatım oldu. ADSL arıza bölümü çok yetersiz.. Arızanız giderildi mi diye size geri dönmedikleri gibi arızanın giderilmesi için sizin adresinize bile uğramıyorlar. Kabloda arıza kaydı bıraktığımda (ki kullandığım 6 sene içinde sadece 2-3 arıza olmuştur) aynı gün hatta aynı akşam gelirlerdi, düzeltir giderlerdi. Bir de üstüne hizmetten memnun kaldınız mı diye aranırdım. Çok arıyorum kabloyu çoook...
|
|
|
8 Ekim 2008; 17:45:06
|
|
|
Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş turksata geçmeye karar verdim. Takaya ; sende soal ama sanırım 6. yazdığın yanlış . Ben kaç senedir adsl kullanıyorum her zaman aylık ücreti kullandıktan sonra ödüyorum.
|
|
8 Ekim 2008; 22:59:31
|
|
|
Kaç senedir ADSL kullanıyor olursanız olun, TT'nin sabit ücretleri hizmet tamamen kullanılmadan aldığı gerçeği değişmiyor. Fırsatınız olduğunda, elinize alıp faturanızı inceleyin. ADSL'de 1-31 Ağustos dönemini kapsayan hizmet bedelini (kota aşımını değil, sabit ücreti), 28 Ağustos'ta ödersiniz. Kablo internette ise aynı dönemin faturasını 30 Eylül tarihinde ödersiniz. Bu kadar açık ve net. Her nedense, ADSL kullancılarının neredeyse tümü, hizmeti kullandıktan sonra fatura ödediğini zannediyor. Kitlesel bir yanılgı var ortada. Ben 2001'den bu yana hem ADSL hem de kabloyu aktif şekilde kullanıyorum. İkisi hakkında da fazlasıyla bilgi sahibiyim. TT'nin elinde olsa, teknoloji imkan verse, kota aşım ücretlerini bile daha kota aşımı yapılmadan alacak. O derece yani... quote:
Orjinalden alıntı: selim1985 Herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş turksata geçmeye karar verdim. Takaya ; sende soal ama sanırım 6. yazdığın yanlış . Ben kaç senedir adsl kullanıyorum her zaman aylık ücreti kullandıktan sonra ödüyorum.
|
|
|
|
|
8 Ekim 2008; 23:23:38
|
|
|
Şu TTNET'in 2 yıllık süresi bi bitsin, hem interneti hem de ev telefonunu iptal edip Kablonet'e geçeceğim. Birkaç ay sonra kurtuluyorum inşallah.
|
|
|
8 Ekim 2008; 23:27:37
|
|
|
Kesinlikle beklemeden geç ben geçtim süper performanslı maşallah !!!
|
|
|
10 Ekim 2008; 18:51:24
|
|
|
Milletin açtığı topiklere de karışır olmuşlar. Kablonet yoksa bölgende toplayacaksın 15-20 abone olmaya niyetli vatandaşı, vereceksin dilekçeni, getirip kaboluyu döşeyecekler. Vatandaş burda soru sormayacakta ne yapacak... Esas alakasız olan acars55'in yazdıkları... @Takaya şu TTnet'in parayı erken tahsil ettiği konusundaki fikrine katılıyorum çünkü içinde bulunduğum ayın faturası o ayın son haftasında elime geçiyor ve 1 hafta ödeme süresi oluyor. Çoğu zaman ay çıkmadan ödeme yapmam gerekiyor son ödeme tarihine göre... Kablonet kullanmadığım için konuyu açan arkadaşa yardımcı olamayacağım.
|
|
|
10 Ekim 2008; 21:02:43
|
|
|
kablonet her bakımdan adsl den üstündür bölgende kablo varsa adsl de kaldığın hatadır...fiyat olarak da daha ucuz tabi 4 mbite kadar yeni tarifeler akıllara zarar çünkü
|
|
10 Ekim 2008; 22:17:38
|
|
|
hiç durma derim
|
|
10 Ekim 2008; 22:22:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: shadowtr Milletin açtığı topiklere de karışır olmuşlar. Kablonet yoksa bölgende toplayacaksın 15-20 abone olmaya niyetli vatandaşı, vereceksin dilekçeni, getirip kaboluyu döşeyecekler. Vatandaş burda soru sormayacakta ne yapacak... Esas alakasız olan acars55'in yazdıkları... Bu ne ya? Sende nerede yaşıyosun arkadaşım? Dilekçe verilecekmişte kablo döşenecekmiş! Nerde gördün nerden duydun bunu ya? Türkiye çapında olmuş olay mı bu? Biraz mantıklı şeyler söyleyin Allah aşkına...
|
|
|
10 Ekim 2008; 22:28:08
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Hunter_one quote:
Orjinalden alıntı: shadowtr Milletin açtığı topiklere de karışır olmuşlar. Kablonet yoksa bölgende toplayacaksın 15-20 abone olmaya niyetli vatandaşı, vereceksin dilekçeni, getirip kaboluyu döşeyecekler. Vatandaş burda soru sormayacakta ne yapacak... Esas alakasız olan acars55'in yazdıkları... Bu ne ya? Sende nerede yaşıyosun arkadaşım? Dilekçe verilecekmişte kablo döşenecekmiş! Nerde gördün nerden duydun bunu ya? Türkiye çapında olmuş olay mı bu? Biraz mantıklı şeyler söyleyin Allah aşkına... haklı mahalleden abone olmaya istekli 20 kişi toplasa imza alıp + adres. Dilekçe ile yollarsa kısa zaman içinde sonuca ulaşılır. Tabi illaki olur veya olmaz diye bişey yok. Birazdaha iyimser yaklaşalım
|
|