Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
digital tv kartları ve görüntü kalitesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> digital tv kartları ve görüntü kalitesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sedoman34

Sisteme Gözat

7 Ekim 2008; 21:26:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

çok uzun zamandan beri skyvision tv kartımla uydu yayınlarını pc de izliyorum ancak ilk kurdugum dan bugune onca progvdb vb benzeri programlar nice kanallar açtım çözdüm izledim görüntü kalitesini naparsam yapayım normal reciever kadar bile iyileşmesini saglayacak bi yöntem okumadım duymadım. bu kartlarda görüntü kalitesini belirleyen faktörler nelerdir yada en iyi görüntü kalitesi için gerekli donanım nedir. .( son olarak 40 inch lcd tv ye aktardım ancak haliyle büyük ekranda görüntü de büyüdügü için istedigim gibi degil. ekran kartım 7600 gt.)

-skyvision digital tv kartı
- 7600 gt ekran kartı
-40 inch lcd tv

hayat güzeldir
McCarty

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Ekim 2008; 23:38:11 

görüntünun iyi/kötü olduguna nasil kanaat getirdiniz ?

benim izledigim şuandaki görüntü bence üst düzeyde , yanı bugun belkide 4-5 kez bunu yazdim kyayınlara göre görüntü kalitesi degişir. her kanalin farklidir görüntü kalitesi.

nitekim bence siz kötü diyorsanız birinci neden bu olabilir .
ya da mozaiklesme türünde bi sorununuz varsa bu codec'lerden kaynaklanan bir sorundur.

ayrica aynı kanali bir pc'de izlemekle , birde 42inc'lik samsung marka lcd'de izlemek cok farklidir

[EP35-DS3R Rev. 2.1] [c2d E8400 3.0 Ghz] [P888+ 8800Gt 512 MB] [2x1gb 1066 Mhz Dominator] [BlueStorm 2 500W] [TT M9 MidTower] [Logitech Mx3200 Laser] [Skystar 2.6D] [Logitech X-530] [Nec 3510A] [Airties RT211]
sedoman34

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 1:31:10 

tabiki farklıdır görüntü birimi büyüdükçe kalite düşer sonuçta sd yayın. fullhd degil elbette.ancak tv kartlarınında kendilerine has belirli bi çözünürlük kapasitesi var diye biliyorum ufak farklılıklarla (digitaller).576p vss gibi veya benzeri bi ölçüt. hangi codec veya hangi ekran kartıyla kullanırsak kullanalım bu kendi orj çözünürlük yapıları itibariyle bir lcd tv de veya 20 inch gibi bir lcd monitörde tam ekran izledigimde ki görüntü ile çeyrek görüntü arasında inanılmaz bir görüntü farkı çıkıyor.
örnegin prog dvb de tam ekran yapıp bi ntv maçı izledigimde görüntü flu titrek keskin ve net olmayan bir maç izliyorum taki kamera zoom yapana kadar topa çime veya sahaya veya oyuncuya.(40 inch)oysa aynı maçı 14 inch bir tüplü monitörle tam ekran izledigimde misal( 800*600) bu saydıgım olumsuzlukları gözlemlemiyorum.

zira aynı maçı reciever la aynı lcd de izlerken örnegin next 5000 ile diyelim çok daha iyi bi görüntü alabiliyorum tv kartına göre.( ama tv kartıyla izlemem şart anladınız umarım bu kısmını.
). yani görüntüyü acaba ne şekilde biraz daha iyileştirmek mümkün olabilir.

hayat güzeldir
BJK murat BJK
Uzaklaştırılmış
gün cezanın günü kaldı.

9 Ekim 2008; 19:00:19 

codece de bağlıdır aynı9 zamanda hiç bir tv kartı uydu alıcısı kadar net görüntü veremez çünkü tuneri güçsüzdür tv kartlarının

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK murat BJK -- 9 Ekim 2008; 18:56:45 >
baris195

17 Ekim 2008; 0:50:13 

örnek resim koysa farkları bizde görürdük

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> digital tv kartları ve görüntü kalitesi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sapphire HD4670 CF video incelemesi
HD4670 serisi ekran kartları, uygun fiyatlarının yanı sıra, üstün 3 boyut performansıyla da göz dolduruyor
Crysis: Warhead (PC)
Yenilenmiş atmosferi ve aksiyonu ile hem Korelilerle hem de uzaylılarla olan mücadelemiz devam ediyor.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar