Meraba arkadaşlar,bu kablosuz olayından pek anlamıyorum evde kablolu ağ ve modem var kurulu, Benim Pcde anakarta entegre wireless allıcı var, aynı şekilde arkadaşın laptopunda da wireless mevcut. Sanırım iki bilgisayarın birbirini görmesi için wireless access point almamız gerekiyo. Ben de olmuşken modemi de wireless alalım dedim, alttaki ürünü gözüme kestirdim. ADSL router yazıyor,sanırım bu modem özelliği var demek, ve 4 switch demiş,Bunu alırsak bilgisayarlara hem kablosuz internet hem de kablosuz ağ kurmamız(yani 2 bilgisayardaki verileri paylaştırmamız ve oyun oynamak:) Mümkün olur mu?
Yani herhangi bi kablosuz modem aldigimda, Sadece interneti almama degil, Arkadasimin bilgisayarina da ulasmami sagliyacak? Bu icinde router ozelligi olan modemler icin mi gecerli?
Herhangi bir alet olmadanda ikisi arasında ağ kurulabilir. Hiç denemedim ama interneti paylaşmak içinde kullanılabiliyor diye biliyorum. Eğer illa modem dersen eğer diğer modemleri denemedim ama dediğin şey oluyor. Bende Airties Rt-205 var onunla evde oyun oynuyorduk 2 bilgisayar.
Router özelliği genelde günümüz 4 portlu her modemde mevcut olarak geliyor. Kaldı ki NetGear gibi kalite bir üründe bunun olmaması mümkün değil. Hatta sitesine girip ürünü inceleyelim... - http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/SuperGWirelessRouters/WGT624.aspx - Router özelliği var evet başka hiçbir şeye ihtiyacın yok. 2 tane kablosuz bağlantı yapan bilgisayarın var ise bu modem bu 2 bilgisayarda gerekli ayarları yaptıktan sonra birbirlerine bağlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Ekim 2008; 12:00:20 >
İnsanlık hali şaşırmıştır ya da görmediği , bilmediği bir üründür. Sana resmi sitesini de yazdım, orada tüm yeteneklerini görebilirsin. Hatta PDF formatında kullanım kitabını da indirebilirsin. Resmen kablosuz modem ve router bu cihaz... Kendine bağlanan her bilgisayarı hem internete bağlar hem de bu bilgisayarları birbirine bağlar.
Meraba arkadaşlar,bu kablosuz olayından pek anlamıyorum evde kablolu ağ ve modem var kurulu, Benim Pcde anakarta entegre wireless allıcı var, aynı şekilde arkadaşın laptopunda da wireless mevcut. Sanırım iki bilgisayarın birbirini görmesi için wireless access point almamız gerekiyo. Ben de olmuşken modemi de wireless alalım dedim, alttaki ürünü gözüme kestirdim. ADSL router yazıyor,sanırım bu modem özelliği var demek, ve 4 switch demiş,Bunu alırsak bilgisayarlara hem kablosuz internet hem de kablosuz ağ kurmamız(yani 2 bilgisayardaki verileri paylaştırmamız ve oyun oynamak:) Mümkün olur mu?
Bir cihazın tanımlamasında, "ADSL Router" veeya "ADSL Gateway" gibi terimler kullanılmış ise, bu cihazda ADSL modem özelliği de var demektir. Ancak sizin bulduğunuz bu Sanal Alışveriş Sitesi (ve diğer bazıları) daha hala neyi sattıklarının farkında değiller. Netgear'in bu WGT-624 model cihazında kesinlikle ADSL modem özelliği yoktur. Bu cihaz, 80211g (süper) standardında, 108 mbps aktarım hızına kadar destek veren kablosuz bir router + 4 port switch'dir. Netgear'ın web sitesinden de bunu teyid edebilirsiniz. (Ancak Netgear'in şu anda model numarasını hatırlamadığım ve içinde ADSL modem deversi de olan yine böyle 108 mps bir router + 4 port switchli ürünü de vardı... Son zamanlarda piyasada pek kalmadı, zannediyorum!...)
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)