Giriş | |
|
|
|
7 Ekim 2008; 19:35:21
|
|
|
Kızkardeşimin patronunun Toshiba Satellite Pro serisi (tam modelini bilmiyorum) bir laptopu ile Panasonic VIERA TH42P A50E modeli (Full HD değil, düşük çözünürlüklü) bir plazma TVsi var ve de bunu laptopuna bağlamak istiyor. Acaba bu mümkün olabilir mi? Nasıl bir kablo gerekir? (Aslında olmaması için bir sebep göremiyorum; ama Plazma TV'nin çözünürlüğü düşük, görüntü biraz flu olabilir sanırım.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 7 Ekim 2008; 19:32:19 >
Intel Core 2 Duo E6750 |-| MSI P35 Neo anakart |-| 2 X 1 GB Twinmos 800 MHZ |-| 500 GB Western Digital Caviar SE SATA2] |-| Microsoft Multimedia klavye + mouse |-|HIPER Type-M 580 W PSU |-| Coolmaster Centurion 534+ Kasa |-| Creative Inspire 5200 5+1 hoparlör seti |-| Creative Soundblaster Live 5.1 |-| Samsung 793 DF monitör |-| MGE 600VA (360W) UPS |-|
|
|
|
|
|
8 Ekim 2008; 9:24:27
|
|
|
Dizüstü bilgisayarda HDMI çıkış olmadığını dikkate alarak, eğer Tv'de VGA (PC, D-sub olarak da bilinir) girişi varsa, VGA-VGA kablo kullanmayı deneyebilirsiniz. Hangi çözünürlüğü alabileceğinizi bilmiyorum. Tv'ye ve bilgisayara bağlı olarak değişebilir. Tabi burada kullanım amacı da önemli. Eğer monitör gibi kullanmayı düşünüyorlarsa hiç uğraşmasınlar, çünkü masaüstü görüntüde alınacak görüntü net olsa bile düşük çözünürlüklü olacaktır. O kadar büyük panelde gözü rahatsız eder. Eğer sunum, tanıtım videosu oynatmak içinse tatmin edici görüntü alınabilir. Eğer Plazma Tv'nin VGA (PC) girişi yoksa, S-video girişi olabilir. O zaman dizüstü bilgisayarın S-video çıkışından Tv'ye bağlantı yapmanız gerekir. Bunlar için kullanım kılavuzlarına da bakabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarın video çıkışlarına (OUT), Tv'nin girişlerine (IN) bakmanız gerekiyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
"Yaptığınız şey, gerçekten istediğiniz şeydir. Yapmıyorsanız, gerçekten istediğiniz şeyi yapıyorsunuzdur; yapmamayı." Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
|
|
|
|
|
9 Ekim 2008; 13:37:25
|
|
|
Aslında yaklaşık 3 metreden monitör gibi kullanmayı düşünüyorlar; arada film de seyredeceklerdir sanırım. Plazma TVnin SCART ve HDMI girişleri var. Laptopun da 4 pinli S-Video çıkışı var. TVye 4 pin S-video girişi olan Scart Swichli Adaptör takıp laptopdan direkt 4 pinli SVHS Kablo 10 Mt ile görüntü almayı düşünüyorum. Gerçi bu linkini verdiğim kablo çok kalitesize benziyor; eğer görüntü kalitesinde çok farkedecekse (sonuçta çözünürlük 800 küsür piksel olacak, TV HD değil) bunların yerine hangi kablo ve SCART adaptörünü önerirsiniz?
Intel Core 2 Duo E6750 |-| MSI P35 Neo anakart |-| 2 X 1 GB Twinmos 800 MHZ |-| 500 GB Western Digital Caviar SE SATA2] |-| Microsoft Multimedia klavye + mouse |-|HIPER Type-M 580 W PSU |-| Coolmaster Centurion 534+ Kasa |-| Creative Inspire 5200 5+1 hoparlör seti |-| Creative Soundblaster Live 5.1 |-| Samsung 793 DF monitör |-| MGE 600VA (360W) UPS |-|
|
|
|
|
|
9 Ekim 2008; 15:39:19
|
|
|
Monitör gibi kullanmayı hiç düşünmesinler. Bu panelin çözünürlüğü 852x480. Eğer Tv HD Ready olsaydı ve 1024x768 çözünürlük alınsaydı bile, 3 metreden monitör gibi kullanımda verimli olmayacaktır. PC bağlantısında Lcd Tv'ler çok daha başarılı. Plazma Tv'leri ve piksellerini yüksek çözünürlüklü tüplü Tv gibi düşünebilirsiniz. S video - Scart bağlantı ile hangi çözünürlüğü alabileceğinizi tam olarak bilmiyorum. Ancak 800 küsürlü bir çözünürlük olmayacağını tahmin ediyorum. Kablo kalitesi düşündüğünüz gibi etkilemez. Bence ucuz bir kablo ile deneme yapın ve monitör olarak pek bir beklentiniz olmasın. Bunun yerine film izlemek için kaliteli bir dvd player kullanırsanız daha iyi olur.
"Yaptığınız şey, gerçekten istediğiniz şeydir. Yapmıyorsanız, gerçekten istediğiniz şeyi yapıyorsunuzdur; yapmamayı." Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
|
|
|
|
|
9 Ekim 2008; 16:39:24
|
|
|
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ucuz bir kablo ve SCART adaptör ikilisiyle bir deneme yapalım bakalım. Patrona bir kez akıl verdik, görüntü okunmayacak kadar kötü olursa hayal kırıklığına uğrar, ama en azından film seyreder. Verilecek 40-50 YTLye de üzüleceğini sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 9 Ekim 2008; 16:36:17 >
|
|
|
|
|
9 Ekim 2008; 16:55:11
|
|
|
40-50 YTL çok fazla masraf olur. Daha basit kablolar ile bu bağlantının yapılabilmesi gerekir. Tv'nin kullanma kılavuzu olsaydı girişlerini görüp daha rahat söyleyebilirdim. Ben vakit bulursam bakmaya çalışırım Google'da. Kablo alacağınız yere de sorabilirsiniz. Analog bağlantılar basitçe birbirlerine dönüştürülebiliyor genelde.
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 17:12:45
|
|
|
Switchli bir SCART adaptörü ve 4 pinli S-Video kablosu ile çok rahat görüntü aldık; ama sesi bir türlü aktaramadım. Laptopun kulaklık girişine 3.5 mm stereo ses kablosu taktım, ucu kırmızı ve beyaz olarak ikiye ayrılıyor. SCART adaptöründeki ses girişlerine takınca ses gitmedi; TVnin üzerindeki diğer beyaz ve kırmızı girişlere takınca yine olmadı. Acaba Toshiba Satellite Pro laptopta ya da PANASONIC VIERA TH-42PA50E PLAZMA TV Plazma TV'de başka bir ayar mı gerekiyor; yoksa ses de alabilmek için sadece komponentten mi bağlamak gerekiyor?
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 17:46:41
|
|
|
Sviçli SCART adaptörü derken, aşağıdaki gibi bir adaptör mü kullanıyorsunuz ? Herhalde "input - output" seçeneklerini ve Tv'de birden fazla scart girişi varsa, ikisini de denemişsinizdir ? "3.5 mm > 2 RCA (kırmızı-beyaz)" kablo kullanarak laptop'un kulaklık çıkışını SCART adaptöre bağlarsanız, herhangi bir ilave ayar yapmadan sesi aktarması gerekir. Ayrıca, Tv üzerinde "kırmızı-beyaz" dişi RCA'lar INPUT (giriş) değil OUTPUT (çıkış), yani sesi dışarıya vermek için olabilir. Bunun için en kolay yol, Tv'nin kullanım kılavuzuna bakmaktır. Tv'nin PC ses girişini bulmak gerekir. Not : İnternette Tv'nizin kullanım kılavuzunu arıyorum, bulursam görüşlerimi söylerim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 17:52:59
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: signore Monitör gibi kullanmayı hiç düşünmesinler. Bu panelin çözünürlüğü 852x480. Eğer Tv HD Ready olsaydı ve 1024x768 çözünürlük alınsaydı bile, 3 metreden monitör gibi kullanımda verimli olmayacaktır. PC bağlantısında Lcd Tv'ler çok daha başarılı. Plazma Tv'leri ve piksellerini yüksek çözünürlüklü tüplü Tv gibi düşünebilirsiniz. S video - Scart bağlantı ile hangi çözünürlüğü alabileceğinizi tam olarak bilmiyorum. Ancak 800 küsürlü bir çözünürlük olmayacağını tahmin ediyorum. Kablo kalitesi düşündüğünüz gibi etkilemez. Bence ucuz bir kablo ile deneme yapın ve monitör olarak pek bir beklentiniz olmasın. Bunun yerine film izlemek için kaliteli bir dvd player kullanırsanız daha iyi olur. pioneera haksızlık ediyorsun sevgili signore pioneerın pc görüntüsünü birçok lcd tvde görmedim
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 17:57:22
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: hitokiri_johndoesai Switchli bir SCART adaptörü ve 4 pinli S-Video kablosu ile çok rahat görüntü aldık; ama sesi bir türlü aktaramadım. Laptopun kulaklık girişine 3.5 mm stereo ses kablosu taktım, ucu kırmızı ve beyaz olarak ikiye ayrılıyor. SCART adaptöründeki ses girişlerine takınca ses gitmedi; TVnin üzerindeki diğer beyaz ve kırmızı girişlere takınca yine olmadı. Acaba Toshiba Satellite Pro laptopta ya da PANASONIC VIERA TH-42PA50E PLAZMA TV Plazma TV'de başka bir ayar mı gerekiyor; yoksa ses de alabilmek için sadece komponentten mi bağlamak gerekiyor? kablo arızalıdır ya adaptörden veya kendi girişinden muhakkak ses almanız lazımdı
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 17:59:49
|
|
|
@Signore Switchli Scart derken aynen sizin resmini eklediğiniz türden bir cihaz kullanıyorum. Tam da dediğiniz gibi bir tarafı 3.5 mm jack, diğer tarafı kırmızı ve beyaz uçlu stereo ses kablosu kullanıyorum. Sanırım TVnin üzerinde kırmızı ve beyaz ses girişlerinde "In" ya da "Input" yazıyordu; ama sanırım bunlarla benim bir ilgim olmayacak, çünkü Scart üzerindeki ses girişlerinin normalde çalışması lazım. Az önce Panasonic teknik servisiyle de konuştum; gayet nazik ve sabırlı davrandılar. SCART adaptörünün component girişlerinin sağlamlığını test etmekte fayda var; zira kullandığım eski bir alet, yenisini deneyip bakacağım.
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 19:16:42
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: sadays quote:
Orjinalden alıntı: signore Monitör gibi kullanmayı hiç düşünmesinler. Bu panelin çözünürlüğü 852x480. Eğer Tv HD Ready olsaydı ve 1024x768 çözünürlük alınsaydı bile, 3 metreden monitör gibi kullanımda verimli olmayacaktır. PC bağlantısında Lcd Tv'ler çok daha başarılı. Plazma Tv'leri ve piksellerini yüksek çözünürlüklü tüplü Tv gibi düşünebilirsiniz. pioneera haksızlık ediyorsun sevgili signore pioneerın pc görüntüsünü birçok lcd tvde görmedim Bu değerlendirmede dikkate aldığınız Pioneer modelini öğrenebilir miyim ? 42" midir yoksa 50" midir ? Bir de PC görüntüsü derken, masaüstü ikonlarını, yazıları mı kastediyorsunuz, yoksa HD görüntülerdeki performansını mı ? Ben yukarıdaki mesajımda Plazma Tv'nin 42" olmasını (yani 1024x768 çözünürlük) ve masaüstü yazıların netliğini, monitör olarak kullanılırken ne kadar verimli olacağını kasdetmiştim.
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 22:18:31
|
|
|
Bahsettiğim Plazma TV 42" ve de linkin vermiştim; özellikleri oradan görülebilir. Monitör niyetine kullanmak için netliği bence de pek yeterli değil, renkler de o kadar canlı değil; ama film izlemek için yeterli gibi. Şu ses problemini de hayırlısıyla bir çözsek...
|
|
|
|
|
13 Ekim 2008; 22:43:11
|
|
|
| | | |