Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kablosuz Modem Tavsiye.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Adsl Modem >> Kablosuz Modem Tavsiye. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Z-DGİ

7 Ekim 2008; 18:46:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar çalıştığım alana kablosuz modem almak istiyorum ,önerilerinize ihtiyacım var.Çalıştığım odanın planı aşağıdakinin aynısıdır.

Hangi markayı önerirsiniz ve nerden almalıyım , şimdiden herkese teşekkürler.

(Odada toplam 3 pc var , Çalışma odası 1 ve 3 ' te laptop -- 2'de ise masaüstü bilgisayar var)
(Masaüstü için birde wireless adaptörü lazım sanıyorum , bunun içinde önerilerinizi bekliyorum)

Daire toplam 105-110 m2 , herhangi bir sorun yaşarmıyım sinyal ile ilgili ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 7 Ekim 2008; 18:43:10 >

[İyilik yap denize at.] --
Z-DGİ

7 Ekim 2008; 23:07:14 

Soru zor geldi galiba

fsali178

7 Ekim 2008; 23:18:49 

Yok wireless adaptör almana gerek yok. Herangi bir kablosuz modem alırsın onun en az bir tane portu vardır zaten. (Portsuz modem görmedim) Onu masaüstüne takacaksın diğerleride kablosuz. Bende Airties Rt-205 var gayet memnunum. 1 port kablosz modem. 1 masaüstü bir dizüstü olarak kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsali178 -- 9 Ekim 2008; 0:55:04 >

Z-DGİ

7 Ekim 2008; 23:29:27 

Kablo olayını kaldırmak istiyoruz hocam , şimdi adsl wireless modemi alıp kurduktan sonra , 2 laptop buna direk bağlanabilirmi yoksa , kablosuzlarda da dağıtıcı(switch) gibi bir olay varmı.

Son olarakda modemin yerini resimde çizdim , herhangi bir bağlantı sorunu yaşarmıyız bu alanda(sinyal konusunda) , 110 m2'ye yakın bir alan ve duvarlar var arada

Z-DGİ

8 Ekim 2008; 13:11:57 

Yukarı

Starforces

8 Ekim 2008; 14:45:46 

quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

Kablo olayını kaldırmak istiyoruz hocam , şimdi adsl wireless modemi alıp kurduktan sonra , 2 laptop buna direk bağlanabilirmi yoksa , kablosuzlarda da dağıtıcı(switch) gibi bir olay varmı.

Son olarakda modemin yerini resimde çizdim , herhangi bir bağlantı sorunu yaşarmıyız bu alanda(sinyal konusunda) , 110 m2'ye yakın bir alan ve duvarlar var arada

Bir Wireless modeme kablosuz olarak 253 kişi bağlanabilir,( Telekomun verdiği değilse onlarda kısıtlama varmış 15 kişi filan) Modemin IP si 192.168.2.1 ise mesela 192.168.2.2 den ---> 192.168.2.254 e kadar yada 255 e kadar herkese IP verebilir 1 tane wireless modem o evdeki tüm laptopların ( laptoplarda wireless lan olduğunu düşünürsek yani yeni laptoplar) bağlanmasını sağlar.

110 metrekare ev 10 X 11 metre boyutlarındadır ki wireless modem kapalı alanda yaklaşık 35 metre filan sinyali iletebilir açık alanda da 100 metreden çeker.

Modem olarak en ucuz bir wireless modem işini görür internetten incele yada gittigidiyordan filanda bakabilirsin Airties mesela fena değildir USRobotics de iyidir.

fsali178

8 Ekim 2008; 15:49:14 

Kablo olayı dediğin masaüstü bilgisayarın yanına kurarsan modemi 1metrelik bir kablo cekilecek yani. Abartılcak bir olay yok. Bu şekilde kurarsan masaüstü bilgisayarına wireless adaptör almalısın. Bağlantı sorununa gelince %95 yaşamazsınız ama tabikide bu modemin kalitesine, bilgisayarların wireless adaptörüne duvarların kalınlığına vs değişir. Sen en iyisi bir tane denemek için bir modem bul öyle dene.

Z-DGİ

8 Ekim 2008; 16:59:22 

quote:

Orjinalden alıntı: fsali178

Kablo olayı dediğin masaüstü bilgisayarın yanına kurarsan modemi 1metrelik bir kablo cekilecek yani. Abartılcak bir olay yok. Bu şekilde kurarsan masaüstü bilgisayarına wireless adaptör almalısın. Bağlantı sorununa gelince %95 yaşamazsınız ama tabikide bu modemin kalitesine, bilgisayarların wireless adaptörüne duvarların kalınlığına vs değişir. Sen en iyisi bir tane denemek için bir modem bul öyle dene.

Hocam kaliteli bir modem almak istiyorum , önerdiğiniz bir marka varmı , hem teknik destek , kurulum hemde sorunsuz kullanım için.

fsali178

8 Ekim 2008; 18:52:36 

Bende Airties Rt-205 var. Evimde çok rahat kullanabiliyorum ama bunu çekme sınırlarını çok denemedim. Tahminimce senin evde rahatlıkla interneti kaldırabilir ama dediğim gibi genede bir denemeni tavsiye ederim. Teknik destek derken servisi kastediyorsan servise göndermedim ama bir ara bir soru sormuştum mail ile cevap vermişlerdi kısa süre içinde.

Z-DGİ

8 Ekim 2008; 22:15:45 

quote:

Orjinalden alıntı: fsali178

Bende Airties Rt-205 var. Evimde çok rahat kullanabiliyorum ama bunu çekme sınırlarını çok denemedim. Tahminimce senin evde rahatlıkla interneti kaldırabilir ama dediğim gibi genede bir denemeni tavsiye ederim. Teknik destek derken servisi kastediyorsan servise göndermedim ama bir ara bir soru sormuştum mail ile cevap vermişlerdi kısa süre içinde.

Sağolasın hocam yorumların için

The souls migration

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 1:51:17 

bana kalırsa usb adaptör ile masa üstü pc' de bağlantı kopmaları olmasa bile ilk bağlantı kurulmasında sinyal seviyesi düşüklüğü nedeniyle sorun yaşanır. o yüzden önerim modemi madem çalışma odası 2 ye götüremiyorsun, o halde çalışma odası 2' yi çalışma odası 1' e getir. 1' i de al götür 2 nolu çalışma odasına. ayrıca modemi 1 nolu çalışma odası içerisinde, resimde bu bakışa göre sağ tarafa taşıman da fayda sağlayabilir. ap' yi ap veya rm modunda bu alanda kullanmayı da tavsiye etmem. son olarak, bu alanın ilk giriş kapısı hariç, bütün kapıların da kapalı olması, wireless sinyalini etkileyebilir. bir de kapılar gözüme fena takıldı. alandan kazanmak için kovboy kapı ya da amerikan mu yok anla işte kapıların açılma yönü çok kötü bee.. teklif ister misin verelim mi..

CANINIZ MI SIKILDI? | | Foruma tekrar giriş yapmak için tıklayınız.
command_4
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 1 günü kaldı.

9 Ekim 2008; 4:33:02 

ZyXEL 660HW-T1v2 Alın. cihazda 5db omni anten mevcut. Klasik binalarda sorunsuz kullanabilirsiniz.

Ayrıca eviniz yeni gökdelen tarzında bir bina ise en baba modem olsa bile yan odadan sinyal almakta zorlanırsınız.
Z-DGİ

9 Ekim 2008; 10:42:39 

quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

bana kalırsa usb adaptör ile masa üstü pc' de bağlantı kopmaları olmasa bile ilk bağlantı kurulmasında sinyal seviyesi düşüklüğü nedeniyle sorun yaşanır. o yüzden önerim modemi madem çalışma odası 2 ye götüremiyorsun, o halde çalışma odası 2' yi çalışma odası 1' e getir. 1' i de al götür 2 nolu çalışma odasına. ayrıca modemi 1 nolu çalışma odası içerisinde, resimde bu bakışa göre sağ tarafa taşıman da fayda sağlayabilir. ap' yi ap veya rm modunda bu alanda kullanmayı da tavsiye etmem. son olarak, bu alanın ilk giriş kapısı hariç, bütün kapıların da kapalı olması, wireless sinyalini etkileyebilir. bir de kapılar gözüme fena takıldı. alandan kazanmak için kovboy kapı ya da amerikan mu yok anla işte kapıların açılma yönü çok kötü bee.. teklif ister misin verelim mi..

Hocam onları öylesine çizdim alakası yok aslında , sadece odaların yerini belirtmek istedim , modemi oraya koymamızın nedeni telefon santrali var büyük ve bir sürü kablo orada ,artık dediğin gibi yapıcaz , modemi bir şekilde masaüstü pc'nin yerine taşıyacağız.(Kablodan kurtulmak istiyoruz gene kablo )

@command_4

Yok hocam 20-25 senelik bina , her türlü sinyali geçirir heralde

ZyXEL 660HW-T1v2 bu modemi önermişsiniz , bu ( 5db) db'si yüksek olanın çekim gücü iyimi oluyor . birde kurulum da ve teknik destekte problem yaşamamak için tavsiye edeceğiniz bir yer varmı.(İstanbul/B.evler)

Z-DGİ

9 Ekim 2008; 10:51:45 

@Starforces

Hocam öncelikle senin yorumunu görmemişim özürdilerim

Sorun yaşamak istemiyoruz 100-150 ytl arası bütçe ayırabiliriz modeme , USrobotics mi ZyXEL mi daha iyidir bu konuda.

x15

11 Ekim 2008; 16:42:04 

airties rt 205 vardı ben de..Sürekli hattan düşüyordu ve ilk çalıştırmalarda bağlanmamak için direniyordu kaldırıp attım..

Cqr24

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Ekim 2008; 18:37:30