Arkadaşlar gigagyte p35 ds3r anakartımdaki 1gb*1gb=2gb dual ocz (5-5-5-15) olan ramime ilaveten yine ocz marka aynı model 2bg bir dual kit daha alıp taktım ancak oyun oynarken belli belirsiz kitlenmeler mavi ekranlar çıkmaya başladı.her gelen stop=0x00... kodu farklı gelebiliyor.ramleri takmadan önce oyunlarda kitlenme vesaire olmuyordu ne yapabilirim acaba.
öyle dene birde sanırım sorununu cözücektir bios update yap
olmazsa ramleri tek tek dene biri arızalı olabilir yeni aldıklarından
ocz lerin uyum sorunu yaşadıgını okumustum ama hangi modelleri bilmiyorum
overclock yok zannedersem sadece anakart tuning kısmı turbo ayarlı (standart seçili değil)ama ben yapmadım bilgisayarı aldığımdan beri böyle demekki.ramleri tek tek denedim sorun yapmıyorlar.dedim ya ilave 2 adet daha dual ram alınca 4bg oldu ve sorun cıkardı.
4 adet belleği bir arada kullanmak default ayarlarla mümkün değildir
Bellek Voltajını arttırmanız gerekiyor, ayrıca kuzey köprüsü (NB) voltajını da 0.1V kadar arttırmanız gerekiyor. Bir de Command Rate zamanlama değerini bulabilirseniz bellek zamanlamalarında onu 1T değil 2T olarak ayarlayın.
4 adet belleği bir arada kullanmak default ayarlarla mümkün değildir
Bellek Voltajını arttırmanız gerekiyor, ayrıca kuzey köprüsü (NB) voltajını da 0.1V kadar arttırmanız gerekiyor. Bir de Command Rate zamanlama değerini bulabilirseniz bellek zamanlamalarında onu 1T değil 2T olarak ayarlayın.
çok teşekkür ederim! x-gen hocam.aynen dediğiniz gibi bellek voltajını 0.2V arttırınca resetlenmeler ortadan kalktı.diğer söylediğiniz kuzey köprüsü voltajı ve command rate ile oynamama gerek kalmadı çünkü tam 4 saat kesintisiz crysis warhead oynadım.ve resetlenme olmadı çok şükür.teşekkür ederim size.