pc me yenı format attım ama su anda sısteme gırıp genele basınca 256 ram yazıyor ? bende normalde 2 tane 256 lık bı tanede 512 lık ram var acaba dıger ramlerı gormuyormu pc de ne kadar ram oldugunu baska bı yerden ogrenebılırmıyım eger gıder ıkı ramı kullanmıyorsa ne yapmalıyım
toplam ram miktarını açılışta bios ekranından öğrenebilirsin. eğer burada 256mb civarı bir bellek gösteriyorsa anakartın diğer ramleri görmüyordur. problem yeni mi başladı yoksa bu ram leri ilk defa mı kullanıyorsun?
O iki ramden bir tanesini çıkartın pc yi açıp bakın kaç ram gösterdiğine sonra onu çıkartıp diğerini takın eğer birinden biri bozuksa böyle ortaya çıkabilir. Tam slota oturduğundan emin olun. Gerçi siz format atmışsınız pc nin içine müdahale etmediniz herhalde ama olsun yazıyım dedim. Everest gibi programlarda 256 mb ram mı diyor yoksa onlar doğru söylüyormu ??
ewet problem yenı basladı format atmadan once sıstemden baktıgımda 1024mb ram dıyodu ama sımdı 256 ram dıyor pc de sankı bıraz yavasladı gıbı daha oncede format atmıstım ama bole olmamıstı ne olmus olabılır yada toplam ramı nerden net bı sekılde gorebılırım
ben bısey anlamadım bu ısten tum ramları cıkardım hepsını teker teker her yuvada denedım pc acılmadı sonra eskı sırasıyla ılk 512 lıgı taktım bu sefer gordu ustune 256 lıgı taktım onu gormedı ustune dıger 256 lıgıda taktım u sefer hepsını gordu acaba bı 512 lıkle bı tane 256 aynı andamı calısmıyo neyse ole veya bole sımdılık sorun cozuldu akıl veren tum arkadaslara cok tesekkurler