ilk aldıgımda çok güzel calışan hddm ilk formattan sonra (1ay)tık tık sesler resim . mp3 vs acarken açılışta ise disk okuma hatasi veriyo 2-3 kere reset atıyom ancak öle acılıyo xp cubugu dolarken 10-15 turda acıyo sizce ne yapmalıyım garantiye mi yollayım tekrar format mi atıyım ? (hdd life prosuna göre 400 saat olmus)
tık tık die bi ses geliorsa hdd niz kafa atmaya başlamış kasmalar ve kitlenmelerde bu yüzden. hdd nizin içinde size lazım olacak verileri yedekleyip garantiye yollayın büyük bi ihtimalle yenisini yollayacaklardır
güç kaynağını değiştirmediyseniz aşırı güç harcayan donanım eklemediyseniz. hdd 7200 devire ilk akım verildiğinde ulaşamıyor olabilir.
herhangibir donanım değişikliği yoksa.
1- yeniden formatlayıp sistem kurun. (fiziksel 0 yada 63,64,65) sector bölünleme/formatlama sırasında yeterli uygunlukta yazılamadıysa, (akım gerilim sorunları) bunları okumada defalarca sağlam okuma denemesi olması geçikmeleri olabilir.
2-yeni formattan sonra sorun devam ediyorsa. Siz onu garantiye yollayın.
aslında yapabilseniz dos altında 0,63,64,65 sectorleri bir yere yedekleyip yeniden eski yerine yazabilseniz yeniden vindows kurmaya bile gerek kalmaz.
Elle yapma beceriniz yok ise; (fat 32 için) fdisk programını içeren dos disketiyle açıp fdsik /mbr denemesi de yapabilirsiniz bu bu değerleri açılışta ilk sağlam okuma ile alınan bellekteki halinden geri yazar. ama diskteki bilgileri kaybetme riski vardır. Çünki ben xp den sonra ne fat32 de ne ntfs de bunu hiç denemedim. hep elle yazdım. dos zamanlarında partition ve boot virüslerine karşı bu sectorleri bellekteki haliyle olması gereken yere yazan iyi bir yöntemdi. Çünki virüsler buralara kendi yerleşip daha sonra yerleştiği yerin orijinalini başka amaçlar için ayrılmış kullanılmayan sectörlere yazıyor ve yazdığı bu bilgiyi parttition ve bootsector olarak belleğe geri yüklüyorlardı.
eğer gene düzelmessi hiç kendi yorma götür garantiye herhagi bir sorun varsa hemen yaparlar olmadı değiştirirler aynı hdd'den bnde de var hiç bir sorunum yok geçmiş olsun