Giriş | |
|
|
|
7 Ekim 2008; 13:40:53
|
|
|
Dikkat!... Arkadaşlar sizden Ricam: -Bu driver nasıl yüklenecek? -Bana driver yüklemeyi öğretir misiniz? Türünden sorular sormayın, bunları anlatan onlarca konu var forumda, lütfen konuyu amacından saptırmayalım.... TANITIM USF-1 " Ultra & Super Function - 1 " Raderski'nin gelişmiş Ultra modifikasyonu ve Strong'un kullanıcı dostu Super Function serisinin tarafımca birleştirilmesi ve otomatik çekimlerin (Kriomag 21.9 dan yararlanılarak) güçlendirilmesi sonucu oluşan driver... Bu driver bu haliyle yapılmış bütün driverları kapsamaktadır... Teşekkürler Beni SF 5.5 ve Kriomag 21.9 gibi iki özel driverla tanıştıran ustam Hunter'a, ISO hakkında bulduğu dökümanlar için Acid'e, SF6.3 hakkında yorum belirten ve hatalarını gösteren pek çok arkadaşa ve özel isteklerini belirttikleri için yine pek çok arkadaşa... Bir de bu işin hilelerini öğreten bazı arkadaşlara ama Türk olmadıklarından gerek yok zaten minnettar olduğumu biliyorlar :) Ne oldu Ne bitti? 1. Driver'a maksimum ekran temizleme özelliği eklendi, bundan daha hızlı olamaz... 2. ISO ayarlama eklendi (1600 e kadar), 3. Aydınlık fonksiyonu eklendi 4. Driverın gerçek renkler vermesi için, Gelişmiş beyaz dengesi fonksiyonu eklendi... 5. SF6.3 kullananların drivera kolay alışması için fonksiyonlar dikkatle sıraya sokuldu... 6. Telefona Reset Attıran buglar büyük oranda çözüldü (hiç olmadı şimdilik) 7. Kamerayı açınca bazen oluşan siyah-beyaz ekran sorunu çözüldü (tamamen) 8. Manual Pozlama süresi geliştirildi, 1 saniye ve 2 saniye seçenekleri eklendi.... 9. Beyaz Dengesi Saklama özelliği eklendi... 10. Jpeg Compress w810i ve k750i-w800 için en uygun değerlere ayarlandı, 11. Keskinlik fonksiyonu eklendi... 12. Yukardan aşağı doğru beliren beyaz çizgiler sorunu iyice azaldı (en azından w810i'de) 13. Nokta pozlama özelliği eklendi, Keskinlik ayarlamada reset sorunu çözüldü (UMARIM) [USF-2] Keyfini Çıkarın, Zira FS'nizde 31 kb yer tutacak bu driver için kaç bin fotoğraf çekilmiştir ne testler yapılmış ne emekler verilmiştir, Burada yapılmış 2MPlik'lerde orjinaller dahil bütün driverları tek başına kapsayan bir driverdan bahsediyorum, kullandıkça görürsünüz... Güncelleme: Keskinlik ayarlamasında yaşanan reset sorunu çözüldü (umarım) Nokta Pozlama fonksiyonu eklendi... Örnek resimler için: http://forum.donanimhaber.com/m_22913620/mpage_1/key_/tm.htm USF-2 Bütün k750i/w800i-w810i için... İNDİR!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 29 Ekim 2008; 20:21:34 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 13:43:40
|
|
|
Kullanım Kılavuzu Fonksiyon Tablosunu Veriyorum: Şimdi bunları tanıyalım -2.0 = Gelişmiş Beyaz Dengesi 1.2 Ortam Işığını okuma 1.1 Okunan ortam ışığını Kilitleme -1.7 = Nokta pozlama 1.2 Nokta Pozlama 1.1 Kilitleme -1.3 = ISO Ayarlama 1.0 Otomatik 1.1 - 2.3 manual Ayarlama: 1.1 - 100, 1.2 - 125, 1.3 - 160, 1.4 - 200, 1.5 - 250, 1.6 - 320, 1.7 - 400, 1.8 - 500, 1.9 - 640, 2.0 - 800, 2.1 - 1000, 2.2 - 1250, 2.3 - 1600) -0.3 = Profile 1.0 = Auto 1.1 = Manzara (ve alacakaranlık manzarası) 1.2 = portrait(ve gece portresi) 1.3 = spor 1.4 = plaj/karlı 1.5 = güneşli 1.6 = Bulutlu hava 1.7 = döküman +0.7 = Pozlama Süresi 1.0 = otomatik 1.1 = Pozlama süresi 2 saniye (en kaliteli resimler) 1.2 = Pozlama süresi 1 saniye (ikincil kalitede hızlı resimler) 1.2 - 4.0 = normal mod (1/6400s - 1/8s) 1.2 - 3.0 = Gece modu (1/40s - 2s, 3.0=2s) [Çekim tuşuna yarım basınca pozlama önizlemesi yapabilme, Aç/Kapa] +1.0 = Renk Doygunluğu 1.0 = Duruma göre 1.1 = 3 1.2 - 4.0 = renksiz - maksimum +1.3 = Aydınlık 1.0 Auto 1.1 - 2.6 : minimum - Maximum +1.7 = Keskinlik 1.1 Keskinlik: 5 1.2 Keskinlik: 4 Diğer Fonksiyonlar ve manual driverlar için ön bilgiler için SF6.3 ile ilgili konuya bakınız: http://img.donanimhaber.com/m_26367749/mpage_1/key_/tm.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 29 Ekim 2008; 20:13:46 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 13:46:44
|
|
|
Çekim İpuçları Doğru beyaz dengesinin önemi Beyaz dengesi doğru ayarlanmamış fotoğraflarda, solukluk ve noise görülebilir, bunun yanında mavi vekırmızı noktacıklar da görülür.. Bunun için doğru beyaz dengesi başarılı bir fotoğraf için hayati önem taşımaktadır... Kamera driverda doğru beyaz dengesi için profil modu bulunmaktadır... 1.0 = Auto 1.1 = Manzara (ve alacakaranlık manzarası) 1.2 = portrait(ve gece portresi) 1.3 = spor 1.4 = plaj/karlı 1.5 = güneşli 1.6 = Bulutlu hava 1.7 = döküman Bunun yanında Gelişmiş beyaz dengesi diye bir modda bulunmaktadır ve tamamen gerçek renkleri için geliştirilmiştir. Bulunduğunuz ortamda kameranızı beyaz bir nesneye getirin ve Gelişmiş BD yi 1.2 yapın. Ekran bembeyaz olacak ya da biraz kızıllaşacaktır. Gri nesneye de tutabilirsiniz, grileşmesini bekleyeceksiniz... O zaman doğru driver ortam ışığını okumuş bulunur ve siz Gelişmiş BD yi 1.1 e gelip kilitlersiniz. Fotoğrafınız gerçek renkleri verir. Ama bunun için her zamanyanınızda beyaz bir kağıt falan mı taşırsınız bilmiyorum.... Öyle bir yöntem işte adı üstünde beyaz dengesi Pozlama Süresi: Bu fonksiyon ayarlamazsanız ortam ışığına göre telefon tarafından değişir. Eğer bu fonksiyonu: EV+0.7'ye 1.1 yaparsanız, Pozlama süresi 2 saniye, (En kaliteli çekimler) EV+0.7'ye 1.2 yaparsanız, Pozlama süresi 1 saniye'ye ayarlanır. (Daha hızlı orta kalitede resimler) Gece modunda ise Ev+0.7'ye 1.1 den 3.0 a kadar pozlama süresi 1/40 saniyeden 2 saniyeye değişir (tam tersi oldu yani) GM Ev+0.7 ye 3.0 = 2 saniye Diğerini ise driverla gelen fonksiyon tablosuna yazdım bakarsınız... ISO ayarlama: Bu fonksiyon, ortamda orjinal EV'nin yapamadığı bir aydınlanma sağlar, ama aydınlanma kadar noise da verir... Bunun yanında kapalı mekan çekimlerinde veya kötü ışık koşullarında hızlı fotoğraf çekebilmenizi sağlar, Bu konuda örnek resimler koyacağım... Bunu yapmak için, direk ISO fonksyionunu ayarlamaya başlamayın, Pozlama süresini Ev 0.7 ye 1.1 den 2 saniyeye (max kalite) veya Ev 1.2 den 1 saniyeye (kalite düşer ama hızlı çeker) ayarlayın... Sonra Ev -1.3 ten ISO ortam ışığına göre yükseltin... Keskinlik: Bizim telefonlarımız için kamera sürücüsü üreten her deneyimli modifikatörün en zorlandığı konulardan biri default keskinliği ayarlamaktır... Çünkü burda aşağı tükürsek sakal, yukarı tükürsek bıyık durumu vardır. Bu oranı: 4 yaparsanız Uzun mesafe manzara fotoğraflarını daha iyi çeker driver yakınlar daha kötü olur, 5 yaparsanız ise, yakın mesafe (6 metre kadar) çekimleri daha iyi olacaktır ama uzak mesafe manzara fotoğrafları kötü daha başarısız. Otomatik driver kullanırsanız bu oranı ayarlayamazsınız bazen 5 e bazen 4 e ayarlıdır... İşte bu yüzden seviyorum ya manuel driverları, Her durumda en iyi performans için ayarlayabilirsiniz... GÜNLÜK ÇEKİM İPUÇLARI Gündüz çekimleri (en kaliteli): Pozlama süresini 2 saniyeye getirin mxe-60 çekimleri: Gece Modunda pozlama süresini 2 saniyeye getirin, MXe-60 ı takıp çekin.. Hızlı gece çekimleri (mxe-60 olmadan): ISO fonksiyonunu kullanın Canlı Renklerle Çekmek: Bunun için vivid bir drivera ihtiyaç yok, dediğim gibi, bu driver her driverı kapsar, Renk doygunluğunu yükseltin olsun bitsin... Işığa karşı Çekimler: Gece moduna gelin, nesneler daha net seçilinceye kadar pozlama süresini yükseltin.... Uzak manzara fotoğrafları (6mden uzak): Focus 1.1 den sonsuz yapın, Keskinliği 4 e getirin. Gündüz kapalı mekanlarda en iyi kalitede çekimler: isterseniz normal modda pozlama süresini 1 ya da 2 saniye yapın, daha kalitelisi için gece moduna geçip pozlama süresini yükseltin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 9 Ekim 2008; 16:45:03 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 18:24:19
|
|
|
Başladım... Deneyen arkadaşlar fikirlerini belirtirse sevinirim, geliştiririm....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 7 Ekim 2008; 19:09:03 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 18:27:41
|
|
|
Teşekkürler. İlk indiren de ben olayım bakalım, cam. driver'ın iyi olduğundan şüphem yok, ellerine sağlık.
|
|
7 Ekim 2008; 19:14:17
|
|
|
W810i'ye atıp denemeler yaptım, -2.0 = Gelişmiş Beyaz Dengesi 1.2 Ortam Işığını okuma 1.1 Okunan ortam ışığını Kilitleme ile 1.2 zoom yaparak birebir gerçek renkler elde ediliyor ama led açıkken çekimlerde fotoğrafı çektikten (1.1 yaptığımda da) sonra kırmızımsı/pembemsi çıkıyor biraz renkler bunu engellemek için başka bir fonksiyon mu denememiz gerekiyor? Ayrıca 6.3'te Shutter Speed kullanarak MXE-60'la iyi fotoğraf çekiliyordu, bunda durum (fonksiyon ve kullanımı olarak) nedir? Ve acaba MXE-60 ile yapılan çekimlerdeki mavimsi görüntüyü engellemenin bir yolu var mı veya bulunabilir mi? Tüm cam. driverlarda MXE-60 ile durum böyle, flaştan kaynaklanıyor ama belki çözülebilir. Birkaç örnek vereyim. Led ışık ile MXE-60, sıfır ışık
|
|
7 Ekim 2008; 19:34:35
|
|
|
Denediğin için onur duydum Hunter... Bu driverda noise temizleme sf6.3 teki gibi sadece gece moduna alınca (zaten o zaman tam olarak K21.9 a dönüşüyor ) ile yapılıyor... Shutter speed (pozlama süresi) ise Sf6.3 tekinden biraz farklı ve daha gelişmiş (hatta en gelişmiş ). Mxe-60'da da çalışıyor... +EV +0.7'ye 1.1 den pozlama süresini 2 saniyeye ayarlayıp sonra mxe-60'ı takıp çekersen SF6.3 tekinden daha yüksek noise temizleme sağlıyor... Şu da mümkün: Telefon gece Moduna alınıp, Ev+0.7 ye 3.0 dan (gece modunda bu şekilde 2 saniyeye çıkarıyor pozlama süresini) çekince de yine telefonun yapabileceği max noise temizlemeyi sağlıyor... Çekimler birbirine çok yakın... Ama ilk önce mxe-60 takılıp sonra fonksiyonlar nasıl ayarlanır henüz kimse çözmüş değil, illa ki fonksiyonları ayarlayıp sonra mxe-60 takıcaz :( Gelişmiş beyaz dengesi ise, Çok saçma sapan bir yöntem, Raderski bulmuş ama gerçekten tam olarak gerçek rengi veriyor yapıldığında anlattığımda çok gülersin... Gelişmiş beyaz dengesi fonksiyonunun ise çalışması için tek bir durum var: ortalıkta beyaz veya gri bir şey olacak (zemin de olur) Şimdi kamerayı beyaz (gri de olabilir) bir şeye tutuyoruz ve GBD yi 1.2 ye getiriyoruz, 3-4 saniye bekliyoruz. Ekranımız ya bembeyaz ya da gri oluyor (hafif kızıllaşabilir de)... O zaman ortam ışığı okunmuş oluyor ve 1.1 ye gelip kilitliyoruz... yani ortama tutmuyoruz ortamdaki beyaz bir nesneye (beyaz her hangi bir şeye tutuyoruz, adı üstünde beyaz dengesi :) ) sonra ortamı çekiyoruz.... Çok dandik bir yöntem ama driverların en büyük amaçlarından doğru renk verme sorununu çözüyor tamamen ama bunun için yanımda hep beyaz bir şey (sayfa falan) mı taşımam lazım bilmiyorum. Belki işe yarar diye ekledim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderZone -- 7 Ekim 2008; 19:35:01 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 19:42:17
|
|
|
Teşekkürler kullanım bilgileri için, cam. driverı tam anlamıyla kullanmam için yararlı olacak.
m35
|
 |
|
|
|
|
|
7 Ekim 2008; 19:50:15
|
|
|
Sevinrim, yarın tamamen bitiririm bu konuyu, Sf üzerine bazı modlar Ultradan geçti, onlara alışmak benim içinde zor oldu... Ama bir alışınca SF6.3'ün bazı fonksiyonları da gözümden düştü, Mavi ekran sorunu açıkçası ben de nasıl çözeceğim bilmiyorum bakacağız artık, yarın fonksiyon özellikleri ile resimleri de eklerim tam olur, Ama ayar yapılmadığı zaman aslında kriomag 21.9'tan bir farkı yok driverın, özellikle gece çekiminde Şimdilik çıkmalıyım yarın yine görüşürüz, çok sağol ilgilendiğin için...
|
|
|
7 Ekim 2008; 21:08:57
|
|
|
Ben teşekkür ederim.
|
|
7 Ekim 2008; 21:13:44
|
|
|
Teşekkürler indiricem .
|
|
|
8 Ekim 2008; 16:05:26
|
|
|
öff yaa kafamı karıştırmayın tam şu sıralar w610i almaya karar vermişken şimdi birde w810i alternetifi çıktı teşekkürler her ne kadar w810i kullanmasamda kullananların işine yarayacak şu saatten sonra w200i ye driver çıkmaz zaten çıksa bile ne olacak vga
|
|
8 Ekim 2008; 16:50:30
|
| | | |