internet bağlantınız (Wi-Fi, Edge vs..) olmadan bile nasıl ipodunuzdan bulunduğunuz ilin tüm haritasını kullanacağınızı ve istediğiniz gibi gezeceğinizi anlatacağım. Öncelikle hiç bir riski olmadığını bildirmek isterim. Aşağıdaki adımları tek tek uygulayalım. Oldukça basit!
Adım 2 - Rar dosyasından çıkan MapTiles.sqlitedb dosyasını ipodumuzda bulunan /var/mobile/Media/Maps klasörünün içine kopyalayıp chmod'unu 755 yapıyoruz.
Hepsi bu! Daha sonra internet bağlantısını kesip ipodda bulunan her zaman girdiğiniz maps'e girin elinizle gezdiğiniz zaman göreceksiniz ki hızlı bir şekilde harita açılıyor ve internet bağlantınız yok. İstediğiniz gibi yakınlaştırabilirsiniz. Ben sadece Hybrid yaptım. İstenirse sadece harita yapılabilinir ve boyut daha da düşer.
Kendiniz harita yaratabilir misiniz?
Evet... Bizi yormadan kendiniz de kolaylıkla harita yaratabilirsiniz.
Bunun için önce http://www.in7--ane.com/psp/gmdl.html (Global Map Download Tool) isimli programın son sürümünü indirin. Program ücretsizdir. Programı açtığınız zaman çok karışık gibi durur fakat oldukça basit. Önce yaratmak istediğiniz ilin ya da ilçenin ismini girin
Örnek : Ankara
size tüm ankarayı google'dan bulup karşınıza getirecek. Daha sonra sol üstte bulunan Google Map Source'den hybrid yapmak istiyorsanız hybrid'i sadece map yapmak istiyorsanız Terrain'i seçin. Ben harita da hybridde istemiyorum sadece uydu görüntüsü istiyorum derseniz o zaman Satellite'yi işaretleyin.
Bu adımı da yaptıktan sonra sol en üst köşede Download The Map yazısına tıklayın. Şimdi program uzun bir süre seçtiğiniz ilin büyüklüğüne göre harita yaratımına girecek. Zaten sağ üst köşede % bazında ilerlemeyi görebilirsiniz.
Bu işlemde bittikten sonra sağ üst tarafta iPHONE -> işaretine tıklayın. Hybrid yarattıysanız hybrid bölümüne Sadece map yarattıysanız map bölümüne bir önceki işlemde kayıtlı dizin'i girin. (Genellikle otomatikman veriyor girmenize gerek kalmıyor.)
Son olarak PROCESS CLICK HERE yazısına tıklayın. Bu sefer hızlı bir şekilde iphone için gerekli harita dosyanızı yaratacak program. Masaüstünüzde iphone_map isimli bir klasör açacak ve dosyayı oraya atacak.
Sizin yapmanız gereken son şey ise oraya attığı dosyayı yukarı ilk anlattığım şekilde ipod'unuza göndermek!
Arkadaşlar ben şu yöntemi denedim bu yöntemi çalıştırmayı başaramadım.Aynen söylenenleri yaptım daha sonra cydia dan offline mapsi indirdim.progu açtım istanbula tıkladım daha sonra link e tıkladım.offline maps bana burdan çıkıp mapsi açmamı söyledi net bağlantılarını kestim daha sonra açtım mapsi net olmadan istanbul haritasını gezdim zoom vs de mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferisss -- 7 Ekim 2008; 12:12:35 >