Intel önümüzdeki Kasım ayı içerisinde Core i7 jenerasyonu altında Bloomfield serisi yeni nesil işlemcilerini kullanıma sunacak ama firmanın Nehalem mimarisini temel alan işlemci hamleleri bu adımla sınırlı kalmayacak. Firma LGA1366 formundaki Core i7 işlemcilerini takiben önümüzdeki yılın muhtemelen ikinci yarısı ile birlikte Lynnfield ve Havendale kod adlı işlemci serilerini de pazara sunacak. LGA1160 formunda olacak işlemcilerden Lynnfield'ın mühendislik örneği görüntülendi.
Nehalem kod adlı yeni mikroişlemci mimarisinin yapısal özelliklerine paralel olarak entegre bellek kontrolcüsüne sahip olacan Lynnfield işlemcileri, Bloomfield serisinden farklı olarak üç değil iki kanal DDR3 bellek desteği sunacak ayrıca QPI yerine hali hazırda var olan DMI hattını kullanacak işlemciler, 8MB büyüklüğünde seviye 3 bellek ile gelecek. Bu arada geen bilgilere göre Intel yeni nesil anakartlarında işlemci ve güney köprüsü arasında doğrudan DMI bağlantısı da kurabilir. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak ve dört çekirdekli yapıda olacak Lynnfield işlemcisinin gün ışığına çıkan bazı görselleri;
LGA1160 formundaki Lynnfield, LGA775 formundaki Yorkfield işlemcilerden yapıca daha büyük
Sunucu ve masaüstü işlemcileri farklılaştırmışlar. QPI yok sanırım izlek olayı da tam olarak olmayacak. Şu anki C2Q işlemcilerden ne kadar iyi olacak merak ediyorum. Aynı zamanda DMI nasıl çalışacak onu da merak ediyorum.
Bu arada bu DDR3 kanalları nasıl? Bizim kullandığımız Dual DDR2 Bellek gibi Dual DDR3 ve Triple DDR3 şeklinde mi?
Asus m3a79-T Deluxe-amd Phenom 9950BE //Ocz 4 Gb 1066 mHz Reaper Ram // Western Digital 500 Gb Sata2 // His Ati Radeon Hd4850 İceq 1 Gb- // 17"samasung 797df 2048-1536 dpi crt - thermaltake trough power 1000w......
intel socket yapısını iki yeni mimaride de değişik kullandığı için bence hata yapıcak.eğer bu iki yeni işlemci aynı anakrtta çalışmaz ise intel bu yüzden satışlarında düşüş yaşayabilir.
Aynen katılıyorum hocam.Eğer ki öyle bir saçmalık olursa işlemci falan satamaz ya da düşüş yaşar...
Asus Maximus Formula # İntel Core 2 Quad Q6600 (G0) # OCZ 2*1 1066 MHZ Reaper # HIS HD3870 ATI Radeon IceQ3 Turbo 512 MB GDDR4 # 250 GB Seagate Sata II # Asus DVD-RW Sata # High Power 560 W PSU # Feel Hurr. MIO733 FL550 ATX Kasa Siyah # Creative 4+1 # A4 Tech X7 Laser Mouse
Öyle birşey yaparlarsa zaten erken yaşta kocatırlar adamı düşünmekten, kart alana sallanan sandalye falan da versinler kampanyayla Ya bi de Larrabee var, onun soketi ne olacak acaba
Öyle birşey yaparlarsa zaten erken yaşta kocatırlar adamı düşünmekten, kart alana sallanan sandalye falan da versinler kampanyayla Ya bi de Larrabee var, onun soketi ne olacak acaba
İsim bulmak zor iş değil, ayarlarlar birşeyler
Larrabee, harici ekran kartı. Aslında Entegre x86 kodlarına sahip Ekran Kartı.
Bahsettiğin işlemci Havendale çekirdekli olanlar. Yine LGA1160 soketli. Lynnfield'lerden farklı olarak L3 önbelleği 8 değil 4 MB. Başka da önemli bir farkı yok görünüyor:
PCIe gibi yuvadan mı takılacak diyorsun Larrabee? AMD Fusion'a rakip gibi gösterildiğinden ilk adının geçtiği zamanlarda, ben de öyle zannetmiştim. Bu ürün çıkana kadar ne değişiklikler göreceğiz acaba.
Evet, bildiğin PCIe slotuna takılıyor. Larrabee kapalı kutu ama Intel ile nVidia arasında bolca Paralel İşlem eksenli polemiğe konu olduğu için şimdilik eğlenceden öte değil