powercom ups var...sistemi sattım ups şu an sadece dect ve modem için besleme yapıyor ki bu sayede laptopla nette kesintisiz devam..
ancak sarjı dou olduğu halde 15dk sonra ups kendini kapatıyor ve dolayısıyla iletişim off...ups i tekrar açıyorum 15 dk daha devam.
ups in kendi yazılımı var orada zaman ayarları vs. var hepsini 500/1000 min falan yaptığım halde yine de bu sorunu çözemedim.reset tuşu var arkasında ama o da çözüm olmadı..
Arkadaşın da belirttiği gibi ups i yeşil modda çalışacak şekilde açtıysanız eğer 30 Watt ın altında bir tüketim varsa belli bir süre sonra kapatır kendini, kullanım klavuzunda normal modda nasıl çalıştırılacağı anlatılmıştır.
Powercom IMD1000AP Ups incelemesinden bir alıntı;
quote:
Açılış için Türkçe kılavuza bakarsanız hata yapma olasılığınız yüksek. İki farklı açılış modu var. “Green Mode” ve “Disabled Green Mode”. Green Mode’da, çekilen akım olmadığında veya güç 30Watt’ın altına düştüğünde KGK kendisini kapatıyor. Kimi kullanıcılar için oldukça işlevsel. Benim tercihim ise “Disabled Green Mode” oldu çünkü kablosuz ADSL modemim de bu hatta bağlı. Masaüstü bilgisayarım kapalı olduğunda, modemimin de kapanmasını istemiyorum
Bu modların açılışları farklı. Green Mode için cihazın üzerindeki tek düğmeye kısaca basmanız yeterli. Bu özellik devreye girdiğinde eğer akım yoksa veya güç 30Watt’ın altındaysa KGK 4 dakika içinde kapanacaktır.
Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız bu sefer düğmeye “bi...bi-biip” sinyal sesi durana kadar basmanız gerekiyor.