merkezi çanaktan gelen tek kabloyu digitürk cihazına lnb in den bağladım digi lnb out dan da d-smart ın lnb in kısmına bağladım olmadı d-smart çalışmadı
tersini denedim yani anten kablosunu d-smart lnb in kısmına bağladım d-smart lnb out kısmındanda digi lnb in kısmına bağlantı yaptım d-smart çalıştı ama digiturk bazı kanalları göstermedi bazen gösteren kanallar gitti tekrar arama yapmak zorunda kaldım v.s v.s yani hep sorun yaşıyorum
d-smart cihazında modülle digitürk kartını kullanmak istedim ama oda olmadı sanırım uygun modül olması gerekiyorumuş.Bu uygun modül nedir bulabilir miyim
bu sorunları nasıl çözebilirim bir türlü ne yaptıysam olmuyor
bunların ikisinide sorunsuz kullanan var mı acaba NE YAPMALIYIZ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustist81 -- 7 Ekim 2008; 11:11:19 >
Ama platformların sorunları ile ilgili soruyorsanız sorunsuz kullanabilen olduğunu düşünemem.
quote:
Orjinalden alıntı: mustist81
Arkadaşlar ne yaptıysam olmadı
merkezi çanaktan gelen tek kabloyu digitürk cihazına lnb in den bağladım digi lnb out dan da d-smart ın lnb in kısmına bağladım olmadı d-smart çalışmadı
tersini denedim yani anten kablosunu d-smart lnb in kısmına bağladım d-smart lnb out kısmındanda digi lnb in kısmına bağlantı yaptım d-smart çalıştı ama digiturk bazı kanalları göstermedi bazen gösteren kanallar gitti tekrar arama yapmak zorunda kaldım v.s v.s yani hep sorun yaşıyorum
d-smart cihazında modülle digitürk kartını kullanmak istedim ama oda olmadı sanırım uygun modül olması gerekiyorumuş.Bu uygun modül nedir bulabilir miyim
bu sorunları nasıl çözebilirim bir türlü ne yaptıysam olmuyor
bunların ikisinide sorunsuz kullanan var mı acaba NE YAPMALIYIZ
DOSTUM BIZDE EVDE KULLANIYORUZ D SAMARTLA LIG TV KARTINI. SENIN LIG TV KARTIN EUTELSAT ICIN AYARLANMIS OLMASIN. TURKSAT OLDUGUNA EMINMISIN LIGTV KARTIN.
arkadaşım tek kablodan 2 ayrı makine çalıştıramazsın ancak dsmart cihazına orjinal digiturk modülü takar isen tek makinadan 2sinide sorunsuzca izlersin merkezi sisteminiz plus santral ile yapılmış ise gelen tek kablodan birden fazla digiturk çalıştırma imkanınız var mesela ben apartmana yaptığım sistemde tek kablo ile bir dairede 4 adet digiturk izlettiriyorum sorunsuz olarak
amacım aynı anda izlemek değil sorun şu : çıkışları doğru bağlamama rağmen sorun oluşması bununda sebebi iki cihazında dandik olması sanırım orijinal modül d-smartta çalışmıyor çünkü modüller farklı
aynı anda kullanmak istemediğinize ve ikisinin de ayrı ayrı çalıştığını belirttiğinize göre yapılabilecek basit şey şu: gelen kabloyu splitter ile 2 çıkış alın, birini dt, diğerini ds kutusuna takın. çalışacağını tahmin ediyorum.
TV: SAMSUNG 42Q91 - DVD: SAMSUNG P365 - Ses Sistemi: LOGITECH Z-5400 Digital 5+1 – UYDU: Next YE 2000 CX Super Plus (Turksat-Astra 19-Hotbird-EutelsatW3) Laptop: MSI MegaBook M673 AMD Turion64 X2 Mobile 1.6GHz 1,5 GB Ram 100GB HD, 256MB GeForce Go7400 DVI çıkışlı Müzik Ekipmanları: BC RICH NJ Series, FENDER Squier Strat, Behringer VINTAGER AC112 Amfi, Behringer V-Amp2, Line6 POD XT prosesör, Behringer FCB1010 Midi Foot Controller Araç: HONDA Jazz 1.4 ES CVT (2007)
Burada yazılan cevaplar gördüğüm kadarıyla sorun tam okumadan yazılmış merkezi çanaktan hem turksat hem digiturk (eutelsat) sinyalıi geliyor sanırım;
Eğer hem digiturk hem turksat sinyali alıyorsanız merkezi sistemden gelen tek kablo ile bunu 2 ye bölerek splitter ile yani aynı anda 2 ayrı cihazda tüm kanalları göremezsiniz kullanmadığınız birini mutlaka kapatmalısınız.
Çünkü bazı kanallar vertical bazıları horizontal olarak gelmektedir ve lnb'ye farklı voltaj yollamaktadırlar; aynı anda açık olan 2 receiver ile tüm kanallar bu nedenle izlenemez hatta lnb de ve sistemde soruna yol açabilir bu durum. aynı anda 2 cihaz açıkken 2 sinde de vertikal yada 2sinde de horizontal yayın izlenebilir ama birinde kanal değiştirilmesi ile sorun oluşur.
forumda gördüğüm kadarıyla sorunların 3 te 1 i bu her kez aynı şeyi sormuş çoğu cevap alamamış...
turksattan modül abonesi olmak için kendi aboneliğinizi bırakıp bu tarifeye geçerseniz Turksat taki az sayıdaki digiturk kanallarını izlersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademcell -- 21 Ekim 2008; 2:35:05 >