Şimdi Ara

Ve AMD yonga üretiminden çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yarıiletken dünyasının lider isimlerinden AMD için bugün firma tarihinin kilometre taşlarından biri olması kuvetle muhtemel. Zira gelen bilgilere göre, AMD günün ilerleyen saatlerinde oldukça önemli bir basın açıklaması yapabilir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda AMD'nin ikiye bölüneceği, işlemci üretiminden çıkacağı ve fabrikalarını satacağı gibi iddialar gündeme gelmiş, firmaysa çıkan bu iddiaları yalanlamıştı. Atanan yeni tepe yöneticisi Dirk Meyer ile yeni bir döneme gireceği belirtilen AMD'nin beklenen gelişme olarak işlemci üretimden çekilerek tasarıma yoğunlaşacağı ifade ediliyor.


    Bilindiği üzere ATi'nin gpu'ları da firma tarafından tasarlanmakla birlikte hacimli üretimi Tayvan merkezli TSMC firmasının fabrikalarında gerçekleştirilmekte. Peki bundan sonra neler olacak? Wall Street Journal'ın haberine göre, AMD'nin fabrikalarına Abu Dhabi merkezli iki yatırım şirketinin kurduğu Foundry Company isimli yeni bir firma sahip olacak.


    Kurulan yeni firmaya 5.7 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtilen Abu Dhabi merkezli yatırım şirketleri, AMD'nin elindeki hisseler için de 300 milyon dolarlık ödeme yapacak. Ayrıca Foundry Company firmasının New York'ta yeni bir üretim tesisi kurması öte taraftan AMD'nin Dresden fabrikasını yeni nesil üretim teknolojileri için yeni teçhizatlarla donatması bekleniyor.


    AMD ise yeni nesil CPU ve GPU'larının tasarım çalışmalarına tam gaz devam edecek. Tüm bu gelişmelerin doğruluğu ayrıca AMD'nin üretim tesislerini elden çıkarması durumunda üretim safhasında nasıl bir adım izleyeceği firmanın gün içerisinde yapacağı belirtilen açıklama ile netlik kazanabilir.


    Kaynak:http://online.wsj.com/article/SB122334620497110417.html?mod=googlenews_wsj




  • şimdi intel yonga fiyatlarını kasarda kasar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hikmet_19

    şimdi intel yonga fiyatlarını kasarda kasar

    +1, 200$'a celeron performanslı işlemcileri alırız gene!!...... rekabet dolayısı ile son kullanıcı açısından çok kötü bir haber...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 7 Ekim 2008; 8:49:59 >
  • Sonuçta üretim durmuyor. AMD değil de X firması devam edecek üretime. Tasarım kısmında yine AMD olacak. İşlemci piyasasını derinden etkileyecek bir gelişme olmadığı kanaatindeyim.
  • Intel chip üretiminde büyük pastaya sahip, AMD uzakdoğulu işortaklarına chip üretimini verip, onlara bu pasta dilimine büyük tırpan atma şansı tanıyabilir, karşılığında Intel'in pazar payı düştüğü gibi, AMD de kâr eder. Malum AMD'nin chip üretim kapasitesi Intel'e nazaran cılız. Ama uzakdoğu devleri işin rengini değiştirebilir. Bir de Araplar girdi, haydi hayırlısı bakalım.
  • yine çıkar bi uzak doğu firmaso merak etmeyin ki intel böyle bir şey yaparsa i7 serisinde yapar
  • Yok onu okudum, Araplar yetmez bu yeni vizyona, onu söyleyeyim.
  • bu haber AMD nin başı dertte iş beceremiyor,üretim yapamıyor,fabrikalar zararda vb vb olarak da alıgılanabilir..... profesyonelliği geliştirmek, yüksek teknolojiye daha hızlı adapte olmak ve üretim yükünü sırtından atıp sadece tasarıma yoğunlaşmak bu sayede en gelişmiş tasarımları en kısa sürede piyasaya sürmek olarak da algılanabilir!!!!

    tabe biz bunu izleyip zamanla görücez
  • uzun zamandır bekledigim ve olması gereken birşeydi artık daha iyi işlemciler görebilecegiz
  • Ben de bir ek yapmak istedim.. simdi goren herkes atlarda bu basligi gorup yanlis algilamasin...

    AMD yonga seti uretimini, kendi icinden ayirip bagimsiz bir firma haline getiriyor... Bu ayni zamanda, Intel, Via, IBM, SUNmicrosystems gibi firmalari icin de yonga seti uretebilecegi anlamina geliyor.

    umarim yanlis anlamamisim... yani esasen bu buyumeye giden yolda baskabir yatirim sekli.. kuculerek ve bolunerek buyumek icin yatirim yapiyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    bu haber AMD nin başı dertte iş beceremiyor,üretim yapamıyor,fabrikalar zararda vb vb olarak da alıgılanabilir..... profesyonelliği geliştirmek, yüksek teknolojiye daha hızlı adapte olmak ve üretim yükünü sırtından atıp sadece tasarıma yoğunlaşmak bu sayede en gelişmiş tasarımları en kısa sürede piyasaya sürmek olarak da algılanabilir!!!!

    tabe biz bunu izleyip zamanla görücez


    herşeyi zaman göstericek bekleyip görelim
  • Amd çok büyüdü. Artık kendisini kontrol edemiyor. Zaten en az iki şirkete bölünerek dar sermaye ile agresif oynayacaklardı. Demekki çalışmalarını yeni tamamladılar.
  • Arkadaşlar anafikir şu. Intel x86'da, sadece işlemci pazarının (chipsetleri söylemiyorum) %85 lik kısmına sahip yaklaşık. Ve AMD de fiyat indirimine gidecek olsa bile sürümden kazanmak için, o sürümü üretecek kapasitesi çok yok. Yani üretim kapasitesi sınırlı. Intel'in 30 civarında fabrikası var.

    O %85 lik pastanın tatlı kısmına ise Intel sahip ve başkası da uzanamıyor, çünkü hem teknoloji yok ellerinde, hem patentler, lisanslar, kullanım hakları.

    Eğer AMD üretimini başka firmalara devrederse, Intel'e karşı daha agresif fiyatlar ortaya çıkar, AMD'nin şu anki mimarisi de üretim büyük olursa fiyatı çok indirmeye yeter.

    AMD, üretim kısmından çekilip, uzakdoğu ve şimdi de Arap firmalarını bu işin içine koyarsa, o %85'den çok tırpanlanır.

    AMD yeni fabrikalara takat yetiremeyeceğinden mâli olarak, farklı planları var tabii ki.

    Birkaç seneye tekrar kendisine fabrika edinebilir, bu yönde de planlar, projeler var, hatta bu fabrikaların bazı işortaklıklarıyla maliyetinin çok altına AMD mülküne katılması söz konusu.

    Kısaca; üretimden çekilmiyor aslında, bazı sebeplerden ötürü buna giremeyecek firmaları, fason üretim yoluyla bu pazara sokuyor ki Intel'e karşı rekabette el çok güçlensin.

    Intel, AMD'nin üretim adedi olarak güçlenmesinden çekiniyor eminim, ve bu yüzden hep bugüne kadar AMD'yi baskı altında tuttu, geçmiş davalara ve meselelere burada değinmeyeceğim, anlayan anladı.

    David - Goliath benzetmesi yapıyorlar, AMD ve Intel için, yani Davud ve Câlût. Sebep ise Intel cirosunun 9 katı olması olsa gerek, sahip olunan mülklerde ise 20-30 kat zenginlik....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 7 Ekim 2008; 12:12:02 >
  • Bir de işin şu yönü var, Intel'in üretimi çok büyük olduğundan, pazarı sürekli büyük tutmak zorunda, eğer pazarı daralırsa, üretimden illa ki zarar eder, fabrikaların işletme maliyetleri var çünkü. O yüzden pazar payının %85 den, %50'ye inmesi, size pek birşey ifade etmese de, Intel için felaket senaryosudur. Pazar büyüme oranı, pazar payı kaybından doğan üretim fazlası açığını takdir edersiniz ki 4-5 yıl geçmeden kapatamaz. (Yani aynı üretim adedi sabit kalırsa, ihtiyaç sürekli artacağından, üretimi hiç büyütmeseler, o kadar sürede üretimde dengeyi kurarlar. Misal 6 sene önce 80 milyon işlemci satılıyorsa şimdi 150 milyon satılıyor, hatta daha fazladır son rakamı bilmiyorum.)

    Büyük başın, büyük derdi olurmuş derler. Ben Intel yöneticisi olsam, muhakkak çekinirdim. Çünkü üretim ve ticarette, pazarlamada, bazı hatalar, ne kadar büyük olsanız da sizi iflasa sürükleyebilir. Ve dengeler de bilişim sektöründe çok çabuk değişiyor, kimse yerine güvenmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 7 Ekim 2008; 12:18:22 >
  • quote:

    Kurulan yeni firmaya 5.7 milyar dolarlık yatırımyapacağı belirtilen Abu Dhabi merkezli yatırım şirketleri, AMD'nin elindeki hisseler için de 300 milyon dolarlık ödeme yapacak. Ayrıca Foundry Company firmasının New York'ta yeni bir üretim tesisi kurması öte taraftan AMD'nin Dresden fabrikasını yeni nesil üretim teknolojileri için yeni teçhizatlarla donatması bekleniyor.


    guzel haber.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nadir_en

    quote:

    Orjinalden alıntı: Hikmet_19

    şimdi intel yonga fiyatlarını kasarda kasar

    +1, 200$'a celeron performanslı işlemcileri alırız gene!!...... rekabet dolayısı ile son kullanıcı açısından çok kötü bir haber...




    Bu, şimdi mi denir ? "AMD iyi işlemciler üretse de, ucuz Intel alsak", "AMD Batsın" diyenler siz ve sizin gibiler değil miydi ? Şimdi böyle mi oldu ?
  • Zamanla anlaşılır iyi bir hamle mi kötü bir hamle mi.
  • Her ne kadar ilk mesajım AMD'nin battığını sanmış gibi görünerek cevap yazsam da, bir haykırma olduğu dile getirdikten sonra ekliyorum :

    AMD'nin fabrika masraflarını 0'a indirmesi iyi olmuş. Başka firmalar üretime devam edecek, AMD tam gaz tasarıma gidecek. Hakikaten ilk başta zor, ama ileriye dönüklük olarak aşırı bi' getirisi olacaktır, umalım da öyle olsun.
  • AMD daha açıklama yapmamış. Ha olduki aynen böyle bir açıklama yapacak olursa artık AMD ortodoğuda iyi satar
  • Kendi fabrikalarını tekrar modernize edecek paraları yok, bu bakıma bu hamleyi yapmak zorundaydılar, fakat ilerisi için, işlemcilerin üretimi için başka firmaya para vermek durumundalar,karlarında düşme olacak, ayrıca TSMC'ye bu kadar güvenmek yanlış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.