Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Elpida 65nm üretim teknolojisiyle daha küçük DRAM yongaları üretecek

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> Elpida 65nm üretim teknolojisiyle daha küçük DRAM yongaları üretecek Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Ekim 2008; 5:38:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Önde gelen DRAM üreticilerinden Elpida yaptığı açıklama ile 1Gb DDR2 SDRAM üretiminde geçiş yaptığı yeni mimari sayesinde mevcut üretim sürecine nazaran 300mm'lik wafer'dan %20 daha fazla yonga elde edebildiğin açıkladı. 65nm üretim teknolojisiyle yoluna devam eden firmanın bu sayede hatırı sayılır ölçüde maliyet avantajı elde edeceği ve üretim verimliliğini arttıracağı belirtilirken yeni yongalar için firmanın Hiroshima'daki tesislerinde yıl bitmeden hacimli üretime geçiş yapması bekleniyor.

Öte yanda Elpida'nın DRAM üretimi için 50nm üretim sürecine geçiş çalışmalarını da tamamladığı ve Aralık ayı ile birlikte üretime başlanacağı ilk ürünlerse önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Bu arada Elpida'nın açıklamalarına bakılırsa 50nm üretim sürecine geçiş 65nm işe mukayese edildiğinde /50'ye varan oranda daha fazla üretim verimliliği sağlayacak.

max975

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 1:03:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bakalım bu teorideki veriler gerçekte ne kadar olağan olacak

Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4800Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL5 * OCZ XTC Memory Cooler|:| 2x Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0) * 5OOGB My Book Premium ES Edition |:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| Sennheıser HD 202 |:| acer G24-PREDATOR 24" LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:|Creatıve Web Cam NX Ultra|:| Powersonic 1000VA UPS|:| |:|Razer eXactMatX|:|
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> Elpida 65nm üretim teknolojisiyle daha küçük DRAM yongaları üretecek Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: TTN Mobile Standı
3 sim kartlı cep telefonu! Projeksiyon fonksiyonlu cep telefonu! Kullan at cep telefonu! bu standda görülmesi gereken bir çok şey var!
Cebit 2008: Tunçmatik Röportajı
Türkiye'nin kesintisiz güç kaynakları ve güneş panelleri konusunda öncü firmalarından biri olan Tunçmatik'in standındayız

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar