Şimdi Ara

250,000km dizel megane II alınırmı???? lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba forumunuza bu gece katıldım

2005 model megane II dizel, araba sadece uzun mesafede kullanılmış ve 250,000 km de. şirket arabası bu yüzden fiyatı uygun geliyor 17000 YTL, arabayı henüz görmedim(bu yüzden tam modelini söyleyemiyorum) ve test etmedim fakat arabanın kilometresinden dolayı bir önyargı oluştu.

bu yüzden ilk sorum; sizce 250bin km deki bu araba alınmaya değermi ve ilerde bana problem yaratırmı??

ikinci sorum ise ;ayda ortalama 800-1000km yapıyorum sizce dizel araba almak benzin tüketimi ve fiyat bakımından mantıklımı???

ve son olarak; 15000-18000ytl arası bana önerebileceğiniz yüksek modelli ve az yakan 2.el bir marka/model varmı?

beni yorumsuz bırakmayan bütün arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcanh -- 7 Ekim 2008; 2:05:53 >

• o kmde 80 model bir mercedes dizeline güvenirim, ama renaulta güvenemem şahsen.
  • kim ne derse desin eğer binmek için alıyorsanız 250.000km.de araba alınıp motorla kumar oynanmaz. ne zaman ne sorun çıkaracağı belli olmaz. belki alırsınız 10.000 km sonra motoru indirip bindirirsiniz belkide 100.000 km daha gider o zaman motoru yenilersiniz. Kesin birşey söyleyemezsin bu konuda. mümkünse yüksek kilometreli araç almayacaksın (motor ne kadar sağlam olursa olsun). 1.000.000 km.yi deviren motorlarda var 50.000 km.de biten motorlarda var. yani 50.000 kmde araba alırsınız onda bile motor size masraf açabilir.düşük km.li araçlardada motoru iyice kontrol ettirmek lazım ama yüksek km.de ne kadar kontrol ederseniz edin içiniz rahat etmeyebilir. araç daha fazla km. yapmasın diye az binmeye çalışırsınız ve aracı satışa çıkardığınız zamanda sizin bu şekilde düşündüğünüz gibi sizden sonra alacak kişide iyice düşünecektir. Size tavsiyem düşük km.li temiz bir araç bulmaktır. kendinizi tehlikeye atmayın

• şahsi görüşlerden ziyade genel geçer görüşler önemlidir diye düşünüyorum. dizel motorlar daha uzun kmler gider ve uzun yol km si sorun çıkarmaz fakat 250 bin yabana atılmaz. boru gibi 250 bin sen de ayda 1000 yaparsan. 2-3 sende 300 bin devirir.

o fiyatlara bahsettiğin araçlar marealar accentler olabilir hani yüksek model demişsin. az yakma konusunda benzin lafı geçiyorsa ekonomiyi unutmalısın. gitceksiniz LPG taktırcaksınız. yeni nesil araçlar zaten az yakıyor. neredyse buharlı motora dönecekler. ekonominin başka yönü yok. dizelede güvenilmiyor fiyatı iyice arttı.

benzin+lpg diyorum. bi araba temiz kullanıllmışsa iyi bi sahibe düşmüşse modele de çok bakılmaz. 2000-2001 astra-focus ta öneririm. iyi bi kullanıcıdan bulursan modelli bi mareadan daha iyidir diye düşünüyorum.
  • 2007 yılında şirket aracı olarak megane2 vardı 100bin km nin üzerine geldi araba, şirket,, aracı bakıma sokup, masrafları görünce aracı yenilemişti. Ve şunu söyliyim 100bini geçen bir megane çok vahim durumda oluyor hele hele bu şirket arabasıysa, üstelik sizin aracınız 250bin de. Bence aklınızın ucuna bile getirmeyin derim.
  • sahibi kullanmış olsa, bakımları eksiksiz ve bilinçli kişilerce yapılmış olsa belki alınabilir.çünkü 350 bin km de megane görmüştüm.fakat şirket arabası olduğu için kesinlikle uzak durun!!nasıl kullandıklarını hepimiz az çok biliyoruz...

fiestaların yeni kasası çıkacağı 2008 modeller çok ucuzladı.dolayısıyla 2006-2007 lerde bu durumdan etkilendi.

dediğiniz fiyata hem dizel hem üst sınıf bulmak zor.olanlarda işte böyle 250 bin km de şirket aracı.

size önerilerim şunlar
    CORDOBA
    http://www.sahibinden.com/seat_cordoba_1_4_tdi_s-riderWQQaXQQ10812833WQQpXQQdisplayitem

DİZEL KERATO
    http://www.sahibinden.com/kelepir-dizel-hatasiz-servis_bakimli-sahibindenWQQaXQQ10621971WQQpXQQdisplayitem

FORD FUSİON

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_servis_garantiliWQQaXQQ10697716WQQpXQQdisplayitem

FİESTA
    http://www.sahibinden.com/yeni_kasa_boyasizWQQaXQQ10635385WQQpXQQdisplayitemsta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justiceman -- 7 Ekim 2008; 8:35:31 >

• 250.000 çok fazla hemde otomatik için, Bence başka bir model bakın riske atmayın derim. 17,000 YTL ye daha çok araba seçeneği var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayda 800-1000 km kullanacaksanız dizele hiç bulaşmayın toyota honda gibi ekonomik bir benzinli alın keyfinize bakın, sonra dizelden olan kazancınızı servislere yatırırsınız
  • 17 bin ytl ye o sınıfta ve modelde araç bulamazsınız.Yanlız aracın kilometresi çok fazla ve şirket aracı olması büyük soru işareti.Tanıdığınız bir renault servisi varsa aracı ve motorun durumunu inceletebilirsiniz eğer düzenli olarak servise girmişse değişmesi gereken tüm parçalar değişmiştir.Aracı a' dan z'ye inceletebileceğiniz bir durum söz konusu değil ise hiç bulaşmayın.
  • zaten çok binmiyormuşsun araca.. onun yerine benzinli alternatiflere bakabilirsin
    hatta bütceni biraz daha artırıp 19.000 YTL civarına 2004 benzinli megane2 bulabilirsin..
  • Hoşgeldin aramıza. Megane alınacak bir araç degil kaldı ki 250.000 km de olanı alternatıflerınızın arasında olması kesinlikle hata olur.
  • TDI olsa korkma derdim ama DCİ olunca aman diyorum aman sakın bulaşma
  • bu geçen günkü "yüksek km li şirket aracı" konusunun km si ve dozajı arttırılmış (megane+250 bin km) hali sanırıım
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

TDI olsa korkma derdim ama DCİ olunca aman diyorum aman sakın bulaşma

Doğru tdı kulakların pasınıda siliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: fottili

quote:

Orjinalden alıntı: forbest

TDI olsa korkma derdim ama DCİ olunca aman diyorum aman sakın bulaşma

Doğru tdı kulakların pasınıda siliyor

motor ısınıncaya kadar
  • işte bakın dozajı biraz daha arttırdık mı bu iş tamam TDI mı döver diyosun forbest
  • Motor ısınsada dci den sesli çalıştığını sende biliyorsundur herhalde.
  • ya tamam arkdaşlarım uzatmayın bu konularda TDIvsDCI RENOvsWV

şakayla uyarıyom anlamıyonuz

sanırım konu fake
  • Ortada bir şey yok sadece tdi ,.dci den daha sesli çalışıyor dedim espiri ile karışık.Başka bir şey iddaa etmedim
  • hem şirket arabası hem 250.000 de

ben olsam uzak dururum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.