Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Canon 450D'mi, Nikon D80'mi ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Canon 450D'mi, Nikon D80'mi ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aytacfx

7 Ekim 2008; 2:01:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba sayin uyeler,

2 si arasinda haftalardir donup duruyorum bu makinenin.

Aralarindaki farklari cok iyi biliyorum ama yorumlarinizi aliyim dedim.. daha cok lens'ler celiskili geliyor bana..

Nikon keskinlik ve renk'ler yonunden, canon ise ISo degeri uzerinden cok iyi duruyor.

Nikon yaninda gelen DX'lens ile keskin fotograflar elde edilebiliyor ama canon'da bu biraz zorluyor..

Nikon eski bir makina, 3'cu senesine giricek yanliz CCD kullaniyor. Yani renk keskinligi mukkemllen'dir D200 le kiyaslanmasa. Kasasida daha genis ve tutumlu ve dayaniklidir. uzerinde LCD side vardir ayrica,

Canon, kasasi biraz cocuk yapimina benziyor.. LCD si yok uzerinde, ama 2008 makine oldugu icin ve yeni teknoloji oldugunda cok tutuluyor. CMOS kullandigi icin ISO lari cok iyi yanliz keskinligi D80 kadar veremiyor iyi lensler kullanilmayinca ve buda baya bir pahali..

Eger nikon alirsam;
Nikon D80 + 18-105 VR + 50mm 1.8 almayi dusunuyorum.

Canon alirsam,
Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS almayi dusunuyorum.

Sizin dusunceleriniz nedir acaba ?

Simdiden tessekkurler, Saygilar!

[B]Logitech Z-5500
Creative Sound Blaster X-Fi Extreme Gamer[/B]
Chryin

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Ekim 2008; 2:09:04 

Ben bir Canon kullanıcısı olarak sana bu iki makine arasından kesinlikle D80 öneriyorum.

Arkadaşımda var 450D hatta ben aldırdım. Ayrıca bazı fotograf buluşmalarımıza 400D ve 450D ile gelen çok.
450D'yi elime aldıgımda bana cocuk oyuncagı gibi geliyor yüzümde bir tebessüm oluyor ( kullanıcılar yanlış anlamasın ) sanırım ben 40D'nin büyüklügüne alıştıgım için. Oysa elime bir D80 aldıgımda DSLR havası veriyor. Agırlıgı olsun malzeme kalitesi olsun... Büyük elli insanlar için 450D gerçekten küçük gelecektir, çünkü kullanım ergonomisi saglamıyor küçük oldugundan dolayı.

Fakat Canon'lar CMOS sensör kullandıgı için ISO performansları çok yüksek. 1600 ISO'ya kadar kabul edilebilir grenli fotograflar veriyor. Oysa D80 ISO 800 üstü kumlanmalar yapıyor. CCD sensöründen dolayı.

Canon'un kit lensini begenmiyorum. Nikon'un kit lensi gayet güzel fakat sonuçta kit lens. Her iki lenste bir süre sonra tatmin etmeyecektir.
Ayrıca 450D'nin ekranı 3.0" ve LiveView var.

Bütçenizi bilmiyorum ama ben size Canon 450D yerine 40D öneriyorum... Bir üst sınıf, daha büyük daha saglam daha kalite gövde, hız vs..
Şunuda söylemek istiyorum bahsettigimiz her iki makineden biri alsanız dahi pişman olmazsınız sizi üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chryin -- 7 Ekim 2008; 2:05:07 >

Canon EOS 40D · Canon BG-E2N Battery Grip · Canon EF 50 mm f/1.8 II · Canon Speedlite 430EX II · Tamron 17-50 mm f/2.8 · Slik Pro 340DX · KATA DC-445 · Phottix Wireless Flash Trigger
flickr · fotokritik
S.T.A.L.K.E.R

7 Ekim 2008; 2:13:25 

@ Chryin e katılıyorum D80

|| Pentax K10D || Pentax18-55 || Soligor 80-200 || Kata DC-445 Bag ||
|| D-SLR > Terimler & Teknik Bilgi ||
|| Pentax Türkiye|| Kata Çanta İncelemesi||

odzi

7 Ekim 2008; 2:27:44 

yukarıda arkadaşın önerdiği gibi eğer bütçen yeterli ise bence de 40d alman iyi olur...ama yok ben bu iki makinadan birini alıcam dersen ben sana 450d+grip öneririm

aytacfx

7 Ekim 2008; 15:10:35 

yanitlarinizi cin cok tessekkur ederim arakdaslar.

Nikon kit lens cok keskin diyorlar.. canon'un fotograflarina baktigimda gercektende beni tatmin etmedi keskinlik acisindan. Bu yuzden canon dan vazgecip en guzeli CCD sensor + keskin kit lensi olan Nikon D80'e yoneliyorum. Body de bi okadar onemli dercektende.

Herkez yorumnlariniz icin tekrar tessekkur ediyorum,

Saygilar !

[B]Logitech Z-5500
Creative Sound Blaster X-Fi Extreme Gamer[/B]
sepulturgay

7 Ekim 2008; 16:07:57 

bence zaten sen ne alacağını biliyorsun

boşuna kafanı karıştırma

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Canon 450D'mi, Nikon D80'mi ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Spore
Bu hayatta bir spore hücresi olmakta varmış.
QNAP TS409 Pro ağ depolama sunucusu
Tek noktadan dosyaları paylaşın, WEB sitenizi host edin, güvenliğinizi sağlayın...

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar