arkadaşlar ileri doğru içerisindeki harddsiki değiştirebilirz ya da gerektiğinde pcmizde de kullanabiliriz diye düşünerek böyle bir kombinasyon yapsak harici harddisk yerine usb 2.0dan kullandığımızda harici hdd ye göre eksileri ne olur ??? tavsiye edermisiniz. bu şekilde kullanan var mı ilgilenen arkadaşlara teşekkürler
Ben akasa kutu + 1tb seagate 7200.11 disk kullanıyorum eSata olarak hızı mükemmel istediğim kodlu diski alıp takabiliyorum elimdeki eski dandik diskleri 40-60gblık mesela usb disk gibi götür getir yapıyorum. Ayrıca harici disklerde jack sorunları yaşanabiliyor ve veri kaybı olmaması için kırmak zorunda kalıyorsun ama bunda jack sorun olursa temiz bi şekilde sök diski ve kutuyu ver garantiye.
bende de everest kutu + samsung 250gb sata2 ncq var. uzun zamandır kullanıyorum. hiç bi sorunum yok hızından da memnunum. içine gidip 500lük veya 750lik disk falan alabilirdim ama gittim wd500 essential aldım. çünkü onu her sefer sök tak derdi var. 2 diski aynı anda kullanmak gerektiği zaman veya birinden diğerine veri aktarımı söz konusu olduğu zaman bu mümkün olmuyor maalesef. her iki ürünüde notebookta kullanıyorum.
bende de everest kutu + samsung 250gb sata2 ncq var. uzun zamandır kullanıyorum. hiç bi sorunum yok hızından da memnunum. içine gidip 500lük veya 750lik disk falan alabilirdim ama gittim wd500 essential aldım. çünkü onu her sefer sök tak derdi var. 2 diski aynı anda kullanmak gerektiği zaman veya birinden diğerine veri aktarımı söz konusu olduğu zaman bu mümkün olmuyor maalesef. her iki ürünüde notebookta kullanıyorum.
tak çıkar yapmana gerek yok ki arakdaşım mesela 500gb essentialin fiyatı zaten iyi bir kutu ve 500gb hdd fiyatına eşit geliyor bir de o şekilde 500 lük kurabilirdin
Arkadaşım öncelikle bu 3.5 Harici kutu + hdd ye niye ihtayaç duyduğuna bağlı elinde kullanmadığın hdd var da bunu değerlendirmek istiyorsan ne ala ama yoksa bence bunlarla hiç mi hiç uğraşmaya gerek yok fabrikasyon kutulu bir harici hdd almak en mantıklısın hem kutu içi boşluğu hem soğutması hem de kablo bağlantı ve elemanları elde kendi imkanlarınla yapacağın hdd den kat be kat iyi olur maliyet açısından da fabrikasyon hdd lerin fiyatı daha uygun
tak çıkar yapmana gerek yok ki arakdaşım mesela 500gb essentialin fiyatı zaten iyi bir kutu ve 500gb hdd fiyatına eşit geliyor bir de o şekilde 500 lük kurabilirdin
sanırım anlaşamadık şunu demek istiyorum yani. şimdi kutu var bende. içindeki 250lik diski çıkarıp 500lük taktım mesela. 250lik ve 500lüğü aynı anda kullanmak gerekirse veya birbirlerine veri aktarmak gerekirse ikisinide aynı anda nası kullanıcaz tek kutuyla. anlatmak istediğim buydu. ayrıca kutu + disk fabrikasyon disklerlerle aynı fiyata belkide daha fazlasına denk geliyor. bir üstteki mesajdaki arkadaşın dediği gibi fabrikasyonlar daha sağlam olsa gerek. gerek ısınma açısından gerekse sarsıntı açısından.
sanırım anlaşamadık şunu demek istiyorum yani. şimdi kutu var bende. içindeki 250lik diski çıkarıp 500lük taktım mesela. 250lik ve 500lüğü aynı anda kullanmak gerekirse veya birbirlerine veri aktarmak gerekirse ikisinide aynı anda nası kullanıcaz tek kutuyla. anlatmak istediğim buydu. ayrıca kutu + disk fabrikasyon disklerlerle aynı fiyata belkide daha fazlasına denk geliyor. bir üstteki mesajdaki arkadaşın dediği gibi fabrikasyonlar daha sağlam olsa gerek. gerek ısınma açısından gerekse sarsıntı açısından.
asıl sen beni anlamamışsın arkadaşım sende bir kutu + 250 varmış ya buna ek olarak birde 500 wd almışsın ben de 500 wdnin yerine de aşağı yukarı aynı fiayata denk geldiği için eğer çok memnunsan yine kutu +500 alabilirdin dedim.yani 2 tane kutun olurdu
biz her ne kadar fabrikasyon daha ucuza geliyor desek de mesela sen arkadaşım e satayı da kullanıyormuşsun wd nin e satalı modelinin fiyatı kutu + hdd den baya tuzluya gelir.
ben zaten kullanan arkadaşlar fikir belirtsin sağlam mı vs konularda die açtım bu konuları sizde ilgileniyorsunuz sağolun arkadaşlar
kutu+samsun 320gb kullanıoyrum.Depolama olarak kullandıgım için şu ana kadar herhangi bir problem yazaamdım hızıda ortalama değerler olan 20-22mb/sn(yazma) ayrıca ben dvd-rw da kutu aracılıgıyla bağlıyorum diye tercih sebebim olmuştu alırken.Sadece içindeki hddye bağlı kalmamakta ayrı bi olay istendiği takdirde kapasite arttırılır.