Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
H. Kong'dan Buffalo Kablosuz Router

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> H. Kong'dan Buffalo Kablosuz Router Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mafaky

6 Ekim 2008; 23:25:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu hafta sonu Hong Kong'a yolcuyum. Dönüşte yanımda şöyle biraz oynayabileceğim, "güçlü kuvvetli" (50-100 mW'lar üzerine çıkabilen...) bir Buffalo kablosuz router getirmek gibi bir niyet oluştu...

Aşağıda Buffalo'nun H.K. bölgesinde geçerli ürünlerinin linki var?

Hangi modeli getirmemi önerirsiniz?

(Not: Bana göre 54 veya 108/125 mbps pek farketmez; draft-N hiç olmasa daha iyi olur -- zaten o modeller hem oldukça pahalıdır hem de ambalajları vb. büyücek olduğundan bavulda çok yer tutar!...)

http://www.buffalo-asia.com/cgi-bin/products/index2.cgi?country=hk&code=4

Peşinen teşekkürler...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
darkaura

7 Ekim 2008; 0:07:42 

whr-g125 daha yeni model alicisi daha hassas islemcisi daha kuvvetli ama hp-g54 gibi dahili sinyal kuvvetlendirici amfisi yok. whr-hp-g125 cikana kadar whr-hp-g54 u tek gecerim.

onceligin sinyal kuvveti ise hp-g54 u direk al zaten senin istedigin ozelliklere cuk diye uyuyor.

bende bu modelden bir suru var artik sayisini unuttum. niye bu kadar cok var diyorsan open source firmware yuklenebildigi icin her ise geliyor. openwrt uzerinden captive portal yazilimi hazirladim bu cihazlara yukleyip satiyorum. kablosuz internetin parali kullanimini ve kontrolunu sagliyor.

ag denetimi ve repeater icin dd-wrt cok kullanisli. piyasadaki en iyi firmware

direk buffalo diye girdigine gore bu konuda bilgin var gibi. custom firmware isine dalacaksan asus 500g premium ve asus 500w yi de goz onune al. sinyal kuvvetleri buffalo kadar yuksek degil, birazda pahalilar ama islemcileri guclu ramleri buyuk ve en onemlisi usb portlari var. usb den hard disk baglayip routeri nerdiyse bir pc kadar yetenekli hale getirmek mumkun. bole bi sey dusunuyorsan mutlaka al derim. 500w ile 500gp hemen hemen ayni sadece 500w de draft-n var

mafaky

7 Ekim 2008; 0:56:31 

quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

whr-g125 daha yeni model alicisi daha hassas islemcisi daha kuvvetli ama hp-g54 gibi dahili sinyal kuvvetlendirici amfisi yok. whr-hp-g125 cikana kadar whr-hp-g54 u tek gecerim.

onceligin sinyal kuvveti ise hp-g54 u direk al zaten senin istedigin ozelliklere cuk diye uyuyor.

bende bu modelden bir suru var artik sayisini unuttum. niye bu kadar cok var diyorsan open source firmware yuklenebildigi icin her ise geliyor. openwrt uzerinden captive portal yazilimi hazirladim bu cihazlara yukleyip satiyorum. kablosuz internetin parali kullanimini ve kontrolunu sagliyor.

ag denetimi ve repeater icin dd-wrt cok kullanisli. piyasadaki en iyi firmware

direk buffalo diye girdigine gore bu konuda bilgin var gibi. custom firmware isine dalacaksan asus 500g premium ve asus 500w yi de goz onune al. sinyal kuvvetleri buffalo kadar yuksek degil, birazda pahalilar ama islemcileri guclu ramleri buyuk ve en onemlisi usb portlari var. usb den hard disk baglayip routeri nerdiyse bir pc kadar yetenekli hale getirmek mumkun. bole bi sey dusunuyorsan mutlaka al derim. 500w ile 500gp hemen hemen ayni sadece 500w de draft-n var

Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim... Aşağıdaki imzamdan dolayı, ben "dede" sayılırım. Öyle siz gençler gibi, custom firmware vb. işlerde benim yerim ve gözüm yok!... Benim derdim biraz oyun oynamak, hepsi o kadar...

Peki Buffalo'nun (ve de Asus'un) durumunu anladım... Buffalo'nun HP-G108 modeli de hi-power gözüküyor; zaten kasa boyutları G54 birebir aynı fakat bunun güç harcaması daha yüksek! Demek ki içinde cazırdayan daha fazla birşeyler var!...

Bir de bu Buffalo'ların anten öncesi çıkış güçleri (mW veya dBm olarak) bir yerlerde yazmıyor mu?

Son olarak: Gideceğim Fuar'da aşağıda linkini verdiğim Çin'lilerin de bir standı var. Ticari bir ilişkim olmamasına rağmen merhabamız vardır. Bunlarda işe yarar gözüken birşeyler var mı, yoksa fasoncu tipler mi? Bu gidişimde biraz didikliyeceğim bunları; bakalım katalog dışı ne cicileri varmış??? (Çin'in Consumer Elektronik sektörünü oldukça iyi tanıyan birisi olarak, TP-Link'de olduğu gibi böyle oldukça dar bir ürün gamında 2700 işçisi olan -- tabi bu doğruysa -- bir firma eninde sonunda kendi ar-ge'si ile ve Amerikan Firmalarına yaptığı şu veya bu fason hi-tech üretimlerden tersine mühendislik falan da yaparak kendi markasını da eninde sonunda bir yere oturtacaktır da...)

Bkz.: http://www.tp-link.com/default.asp

Teşekkürler...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
ThisisaNightmare

7 Ekim 2008; 2:18:51 

Yüksek çıkış güçlü cihazlarla uğraşmış biri olarak.
Buffalo'yu dandik tanımlıyorum artık.
sadece dd-wrt için alıcaksanız almalısnız.
Çünkü, kendi arasında bridge yapınca max. 10 mbit kullanabiliyorsunuz.
Ping sonuçları çok kötü bridge yapsanız da yapmasanızda, en az 2-3 ms kayıp var.
Tam olarak amaç ne?
Yüksek çıkış güçlü bir cihaz arıyorsanız. RTL8186 chipsetini kullanan bir cihaz işinizi görür. Türkiye'de de satımı var.
Onun dışında, şunu tavsiye ederim dediğim cihaz, Ubiquiti Nanostation 2. Tam bir fırtına bu alet.
G108 Atheros chipset kullanıyordu dd-wrt desteği yok diye hatırlıyorum ayrıca bir tablo vardı. Yanlış hatırlamıyorsam. G108 in çıkış gücü 100mW civarıydı.
Birde g54 ün kendi amfisi 1.3 W a kadar destekliyormuş vsvs. deniyordu, denedim ama açıkçası bir çekim farkı olmadı...
Hong Kong lu distributorden bu HP-G54 ü 52 dolara alabilirsiniz. Amerika'ya göre pahalı.

Aşağıda hangi linki verdiniz? tp-link olan mı? TP-Link fena değil. Ucuz ürünleri var USR gibi performans verir.(kalite bakımından)

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
rabbitweed

7 Ekim 2008; 6:13:24 

http://reviews.cnet.com/best-wireless-routers/

burda buffalonun adi bile gecmiyor,neden acaba
bufalo kotu mu ki

Asus rampage,e8500@4.4ghz 1.344V(550*8),4x1gb ddr2 1000 cellshock(ddr1100 4-4-4-10 2.3V),gecube 4870x2(820/1060),3xraid0,hp w2207h,tagan 700w bz,razer tarantula&lachesis&steelseries 5h v2 ve tt xaser VI gumus.
PSN=Jincx
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> H. Kong'dan Buffalo Kablosuz Router Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Bionic Commando Rearmed
Biyonik kolumuz, yenilenmiş grafikler ve özellikler ile yeniden karşımızda!
Sapphire HD4870 X2
2 adet HD4870nin gücü tek kart üzerinde!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar