pazartesi günü(dün) istanbul mecdiyeköy profilo alışveriş merkezine gittik arkadaşlarla, whopper menü aldık üçümüzde.
ertesi gün karın ağrısı, ishal derken müthiş bi halsizlik başladı, öğlene doğru da baya bi kustum. az önce doktordan geldim, serum bağladılar kan örneği aldılar o gün kahvaltıda cornflakes yemiştim bozuk değildi ve bi de burger kingde yedim yani kesinlikle orda zehirlendim.
elimde fiş var, şahit 2 arkadaş var, gitsek bizi tanıyacak olan 2 çalışan var,(fazladan ketçap istemiştik parayla falan demişlerdi güldük müldük hatırlayacaklardır eminim) hastahaneden aldığım zehirlenme raporları var.
sizce dava açsam bunun bana tutarı nedir? ve kaç günde sonuçlanır? alacağım tazminat ne kadar olabilir? yardımcı olurmusunuz..
ve son bir şey daha, artık burger king'den yememeye tövbe ettim, çünkü 2 sene önce aynı yer aynı şubede marulun içinden haşlanmış kurt çıkmıştı ve oranın müdürü bize yeni bi menü vermişti sus payı olarak.
arkadaşlar hiçbirinize kesinlikle tavsiye etmiyorum, haftasonu sınavım var ve bütün haftamı yağsız diyet yaparak geçirmek zorundayım aksi takdirde kanlı dizanteriye kadar gidiyo bunun sonu bugün benim başıma geldi yarın sizin başınıza gelebilir dikkat etseniz iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 6 Ekim 2008; 22:37:59 >
maddi manevi tazminat davası aç bir hafta okul&iş vesaire alıkonuldun. hastaneye de bir sürü döküldün. bu konu önemli bence iyi bir miktar kopartabilirsin firmadan...
Ben burgerda orta boy patates ve hamburger yedim... eve gelince portakal suyu içtim ve 10 dk. sonra midemde acaip bişiler oldu... ve kustum *reaksiyona girdi sanırım
Bence hiç kalkışmayın. Zira bildiğim kadarı ile midede en fazla kalan yemek bile 6 saat kalabiliyor. Sonra barsaklara geçiyor. Dolayısı ile eğer yediğiniz bir şey dokundu ise Max 8 saat içinde zehirlenmeniz/rahatsızlanmanız gerekir. Öyle "dün yedim. ertesi gün öğlen zehirlendim" deyip dava açarsanız, Burger King avukatları size manevi tazminat davası açarlar
ertesi gün karın ağrısı, ishal derken müthiş bi halsizlik başladı, öğlene doğru da baya bi kustum. az önce doktordan geldim, serum bağladılar kan örneği aldılar o gün kahvaltıda cornflakes yemiştim bozuk değildi ve bi de burger kingde yedim yani kesinlikle orda zehirlendim.
elimde fiş var, şahit 2 arkadaş var, gitsek bizi tanıyacak olan 2 çalışan var,(fazladan ketçap istemiştik parayla falan demişlerdi güldük müldük hatırlayacaklardır eminim) hastahaneden aldığım zehirlenme raporları var.
sizce dava açsam bunun bana tutarı nedir? ve kaç günde sonuçlanır? alacağım tazminat ne kadar olabilir? yardımcı olurmusunuz..
ve son bir şey daha, artık burger king'den yememeye tövbe ettim, çünkü 2 sene önce aynı yer aynı şubede marulun içinden haşlanmış kurt çıkmıştı ve oranın müdürü bize yeni bi menü vermişti sus payı olarak.
arkadaşlar hiçbirinize kesinlikle tavsiye etmiyorum, haftasonu sınavım var ve bütün haftamı yağsız diyet yaparak geçirmek zorundayım aksi takdirde kanlı dizanteriye kadar gidiyo bunun sonu bugün benim başıma geldi yarın sizin başınıza gelebilir dikkat etseniz iyi olur.
tamam iyi hoş diyorsunda diğer arkadaşlarında da var mı zehirlenme
Mevki benim toplumumun çelişkisidir; gücün, güce duyulan açlığın içinde kısıtlanması. Güç ihanetle kazanılır ve güce sahip olana karşı ihaneti davet eder. Menzoberranzan'ın en kudretlileri, günlerini sırtlarını bulacak hançere karşı arkalarım kolaçan ederek geçirirler. Ölümleri ise çoğunlukla önlerinden gelir
Knock Out
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 1 günü kaldı.
6 Ekim 2008; 22:50:38
quote:
Orjinalden alıntı: ApAtHe89
pazartesi günü(dün) istanbul mecdiyeköy profilo alışveriş merkezine gittik arkadaşlarla, whopper menü aldık üçümüzde.
ve son bir şey daha, artık burger king'den yememeye tövbe ettim, çünkü 2 sene önce aynı yer aynı şubede marulun içinden haşlanmış kurt çıkmıştı ve oranın müdürü bize yeni bi menü vermişti sus payı olarak
bu müdürün yanına bi daha git bak bu defa zehirlendim de .Bana yüklü bi para + istedigim zaman bedava menü vermezseniz sizi şikayet edecem de arada ver gazı gözü korksun agresifim kompleksliyim falan de
bunlarla hiç bir şey kanıtlayamazsın ne bilecekler senin o 2 öğünden başka bir şey yemediğini. O günü Burger King'de yediğini iddia etmen ve kanıtlaman zehirlenmenin ordan kaynaklandığını göstermez ne yazikki bu kadar kolay değil o işler.
zaten doktor da söyledi bu etten dolayı diye, diğer arkadaşlarımda zehirlenme olmadı ama benim hamburgerde zaten görünüşünde bi acayiplik vardı böyle nasıl desem sanki hani eti çözmeden atarsınız ya ızgaraya yumuşak yumuşak şeyler kalır üstünde aynı öyle şeyler vardı ben de değiştirmeye gerek duymadım ama bundan sonra dışarda yemem heralde uzun bi süre
@evet pazartesi bugün. istanbulun kurtuluşu falan tatiller iyice birbirine girdi karıştırmışım. arkadaşlar yanımda olun lütfen benim için önemli bi durum bugün yaşadıklarım gerçekten hoş şeyler değildi. su kaybından ciddi halsizlik vardı yığılıp kalıyodum evde nerdeyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 6 Ekim 2008; 22:51:28 >
Açacağın tazminat davasının yüzde onunu mahkemeye kefil olarak bırakıyorsun,eğer davayı kaybedersen paranı geri veriyorlar.Mesela bir milyon dolarlık dava açtın,yüz bin doları önce mahkemeye yatıracaksın.
Bende 2 sene önce arkadaşlarla Kızılay/Ankara daki Burger King'e gitmiştim. Alt katta otururken duvarlarda, yerlerde böcekler dolaşıyordu. Birini çağırıp söyledik cevap şu: Ne yapalım, yandaki otoparkta ilaç sıkıyorlar hepsi buraya kaçıyor.. O günden beri gitmemeye çalışıyorum Burger King'e..
boşu boşuna zaman kaybı amerikada olsan hadi neyse de burası türkiye öyle zehirlenmeyle tazminat verseler günde ortalama 10.000 kişi türk zekasını kullanarak olmadık şeylerden zehirlenir
ama bi arkadaşın dediği gibi 8 saat içinde belli olması lazımdı bunun..dielimki bununda alakası yok..con flakes bozuk deildi diyorsunda belki corn flakes e eklediğin süt bozuktu
dava açabilirsin ama diğer bir arkadaşın dediği gibi burger kazanırsa davayı ''manevi'' dava açabilir sana..ismi kötülendiği için..
bakırköy şampiyon kokoreçte teyze oğlu ile kokoreç yedik bayramın ilk günü. Ben ishal oldum, o ciddi şekilde zehirlendi. Zaten hakiki şampiyon kokoreç değil, çakma. Zincire dahil olanlar taksim ve beşiktaşta. Uzak durun kısaca.
Zaten sevmezdim, geçen gün yemek yiyelim dedik, ben kebapta ısrar etsemde oylama da kaybettiğim için Burger a gittik malesef yedim içtim ama yine beğenmedim, kebabın yerini tutmuyor arkadaş...
Bence hiç kalkışmayın. Zira bildiğim kadarı ile midede en fazla kalan yemek bile 6 saat kalabiliyor. Sonra barsaklara geçiyor. Dolayısı ile eğer yediğiniz bir şey dokundu ise Max 8 saat içinde zehirlenmeniz/rahatsızlanmanız gerekir. Öyle "dün yedim. ertesi gün öğlen zehirlendim" deyip dava açarsanız, Burger King avukatları size manevi tazminat davası açarlar
Eğer amipli dizanteri ise etkisi 2-3 gün sonra gösterir. Zehirlenme denilince kimyasal zehirlenme akla gelmemeli. Mikrobik zehirlenmeler zaman geçince kendini gösterir.
-Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır ..... -REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
Zehirlenme tek bir şekilde oluşmaz. Ya bakteriyi direkt olarak besinle alırsın. Mide asitinden ölmeden geçebilirse barsaklarda "enfeksiyon"a yol açar Ya daha önce gıda da üremiş sonra belli bir sayıya ulaştıktan sonra zehirini salgılamıştır. Sende bu gıdayı yediğinden ötürü zehirlenip "intoksikasyon"a maruz kalmışsındır Ya da bakteri direkt olarak kana karışır ve "septisemi" ye maruz kalırsın. Zehirlenmeler 30dk içinde kendini gösterebildiği gibi 3 hafta sonra etkisini gösterenler de vardır. Bunlar tamamen farklı çeşit bakterilerden kaynaklanmaktadır. 10.000 lerce çeşit bakteri olduğunu da unutmamak gerekir. 30 dk içinde etkisini gösteren zehiri salgılayan bakteri insan derisinde, burunda veya sivilcelerde doğal olarak bulunan bir bakteridir. Dolayısıyla bakteri üremesinin uygun olduğu gıdaların hijyenik ortamda üretilmesi gerekir.
o günkü aynı menüyü yiyip aynı şikayette olanları bulman lazım.
Bence de toplu zehirlenme olmalı...
Kilo çizelgesi:1.Tur->Mart:29/102,3->30/99,3->31/98,5_Nisan:02/98,3->03/97,2->4/96,7->07/95,7->08/95,3->10/95,1->12/94,9->13/94,4->14/94,2->15/93,9->16/93,1->17/92,9->18/92,7->20/92,3->22/92,1->26/91,7->27/90,5->28/90,3->30/90,2_Mayıs:02/89,4->05/88,5_Temmuz:25/88,0->26/87,3_Ağustos:01/87,2->02/86,9->03/86,5->04/85,9->05/85,6->06/85,1_Eylül:12/84,5
benim de tanıdığım biri iş arkadaşları ile sipariş vermişler (bağdat cad. , şaşkınbakkal şubesi) toptan zehirlenmişler..onlar mahkeme-dava olayına girmedi, o yüzden ne olur bilemem.ama burası türkiye 10 yıl uğraşsan kazandığın parayla anca gidip mc donalds dan bir menü yersin ..neyse burger king lerde galiba bir sorun var...ama whooper muhteşem
Ben burgerda orta boy patates ve hamburger yedim... eve gelince portakal suyu içtim ve 10 dk. sonra midemde acaip bişiler oldu... ve kustum *reaksiyona girdi sanırım