Şimdi Ara

AÖF'de Geçilen Dersleri Örgünde Saydırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
41.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Hacettepe öğrencisiyim bu sene girişliyim. Bir yandan da ikinci üniversite olarak AÖF İşletmeye kaydolacağım. Sormak istediğim soru basitce şu:

    Önümde zorunlu olarak almam gereken her bölümde mecburi okutulan Türkçe I-II ve İnkilap Tarihi dersleri var. Zaten Türkçe ve edebiyat bilgim iyi. Oturup birde her pazartesi sabahın köründe, bildiğim konuları temcit pilavı gibi tekrar tekrar görmek istemiyorum. Hem AÖF'de 50 ile ders geçmek hacettepede 2 vize 1 final ile 60 ile ders geçmekten daha kolay olacaktır. Bu yüzden özellikle ders yükümü dahada hafifletmek için zorunlu dersleri AÖF'den geçip mevcut okulumda saydırmak istiyorum. Hemde ileride seçmeli ders almamız zorunlu olduğu için AÖF'den geçeceğim seçmeli dersleride saydırma şansım olabilir belki. Hem derse gitmekten kurtulmak hemde daha kolay ders vermek amacım.

    1) AÖF'de geçilen dersler örgünde sayılıyormu? Saydıran arkadaş varsa hangi üniversitelerde saydırdıklarını söylerlerse çok sevinirim.
    2) 1. sınıf öğrencisi olduğum için zaten zorunlu olarak programıma Türkçe dersi eklendi ve ilk dersede katıldım. Örgünde mevcut olan türkçe dersimi silip bunu aöfden geçmek istiyorum diyebilirmiyim?
    3) Özellikle 2. üniversite olarak AÖF okuyan arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur. AÖF'yi bitirip örgüne kayıt olanlar neticede bir fakülteden mezun olmuş sayılıyorlar. Ben ikisinden de mezun olmuş olmayacağım için durum farklı olurmu emin değilim.

    Bu sorularımı bizim danışmanlara sormak yerine buraya sormamın sebebi, hacettepenin öğrenci işlerinin insana eziyet etmek konusunda oldukça namlı olması. Olan şeyi olmaz, olmayan şeyi olur diyen bir ruh haline sahiplermiş ki bende daha ilk haftadan eziyete alışmaya başladım.

    Şimdiden teşekkür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 6 Ekim 2008; 3:42:10 >







  • Nasıl olur?Açıköğretim sınav yönetmeliği madde 17/a'ya göre böyle birşey mümkün değil.
    http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/ogretim_yonetmeligi.aspx
    quote:

    Orjinalden alıntı: ybah

    Bugün danışmanlardan birine sordum bunu. Yapılabileceğini hatta birkaç kişinin AÖF'ye gidip derslerini saydırdığını söyledi. 2 yıl içinde olmak zorundaymış aldığım ders yalnız. Tabi hacettepenin öğrenci işlerine güvenmek gibi bir hata yapmayacağımdan en iyisi dilekçeyle bunu sormak oluyormu olmuyormu şeklinde




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.