Şimdi Ara

Magic Pro SB750 köprüsünü kullanan 790X yonga setli anakart hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD geçtiğimiz Temmuz ayında 790GX yonga setiyle birlikte yeni güney köprüsü SB750'yi de duyurmuştu. 790GX ve 790FX yonga setlerine eşlik eden yeni güney köprüsü tahminlerin aksine 790X yonga setiyle de kullanıldı. Bilindiği üzere AMD, entegre grafik işlemcili ve Crossfire destekli 790GX çipsetini 790X'in yerine konumlandırmak için hazırlamıştı.


    Anakart üreticisi Magic-Pro MP-AK Extreme GPS kod adlı yeni modeli üzerinde 790X+SB750 köprüsüne yer verdi. Renkli tasarımı ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakart AMD'nin soket AM2+ formundaki güncel işlemcileri başta olmak üzere geriye dönük olarak soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli işlemcilerle de kullanılabiliyor.


    Dört adet DIMM slotuna sahip olan ve 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunan anakart üzerinde çift PCIe x16 slotu yer alıyor. 8x+8x konfigürasyonunda Crossfire desteği sunan Magic Pro MP-AK Extreme GPS üzerinde ayrıca genişleme için iki adet PCIe x1 ve iki adet te PCI slotu yer alıyor.


    PCIe 2.0 destekli olan ve pasif soğutma ile donatılan yeni anakart 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip. Profesyonel kullanıcılar için açma güç ve reset butonlarına ek olarak Debug LED özelliği de bulunan anakart SB750 köprüsü sayesinde RAID 5 ve ACC desteği de sunuyor.


    Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II konnektörü ile desteklenen anakart AAC yani Advanced Clock Calibration teknolojisi ile Phenom serisi işlemcilerde SB750 köprüsünü kullanmayan anakartlara göre daha fazla hız aşırtma potansiyelinin sunulması hedefleniyor. Jetway MP-AK Extreme GPS'in fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.




  • 790GX, 790X'in yerini alacaktı sözde. Ama güncelleme hakikaten çok iyi olmuş. Towarskce hocam gibi, JetWay'in kartları benim de çok hoşuma gidiyor. Ama 790FX'te iki yuvalık kartları sadece 2 yollu olarak CF yapabiliyorz. Gerçi, diğer kartlarda 3 ya da 4'lü yapınca SATA mı kapanmıyor, iyi hava mı almıyor...

    Walla şu Jet amcam keşke gelse yaw TR'ye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramdeon -- 5 Ekim 2008; 22:57:02 >
  • Güzel haber bakalım ne kadardan giriş yapacak
  • RAİD 5 desteği ii olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.