Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Download Sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Download Sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
eray.gns
Uzaklaştırılmış
6.99904027777666 gün cezanın 5 günü kaldı.

5 Ekim 2008; 21:24:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Öncelikle merhabalar.

2 gündür içinden çıkamadığım bir durum karşısında yardımcı olursanız sevinirim.

Sorun;

Upload hızım normal seviyelerde olmasına rağmen ( 24-26 kb sn arası ), Download hızım 10-30kb arası değişmekte. ( Kaynak; speedtest.net, speedtest.ttnet.net.tr ve direct download siteleri ) Normalde 100+ olması gerekli. tt'yi teknik destek için aradığımızda problemiz yazılım kaynaklı olabileceğinden onların tarafta bir problem gözükmediğinden bahsedildi.

Denediğim şeyler;

İki sokak ötedeki tanıdık birisine modemimi ve bilgisayarımı götürdüm, hem ayrı ayrı hem de ikisini beraber farklı bir adsl hat üzerinde denedim ve ikisinde de problem çıkmadı yani yazılım veya modem kaynaklı bir problemim yok. Aynı şekilde farklı bir modem ve farklı bir bilgisayar ile kendi adsl hattımı denediğimde aynı sorunun devam ettiğini gördüm. Tekrar tt teknik destek hattını aradığımda bana 10 dakka boyunca farklı sitelere girme, dns numaralarını değiştirme gibi şeyler yaptırıldı. vs. Sonuçta o anda speedtest sitesine bağlanamadığım için bana siteye girebildikten sonra tekrar aramam gerektiği söylendi.

Soru;

Upload hızında problem yok iken download hızında bu şekilde bir problem yaşamamın sebebi ne olabilir ? En küçük fikirler bile çok yardımcı olacaktır.

cok_yasa_kamil

Sisteme Gözat

5 Ekim 2008; 22:09:22 

Modem yönetim menüsünde ADSL verilerini içeren bir sayfa olmalı. Orada bağlı olduğun ADSL hattının bilgilerini görüyorsun. Mesela benim modemim US robotics 9110, firefox'ta 192.168.2.1 yazıp, şifreyi girip ADSL yazan linke tıklayınca 1024/256 bilgisi görüyorum. Belki (telekom kaynaklı) senin hattın 256/256 olabilir. Forumda buna benzer çarpık ADSL hızlarına sahip olan arkadaşları gördük, sonra düzelttirdiler...

Bakabilir misin?

------------------------------------www.dahianlamındakideayrıyazılır.com------------------------------------
F klavye ve Uyduruk Q Türçe klavye karşılaştırması için tıklayın
eski kullanıcı adım: exxxplorer ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Dh 2006 Üyeleri
eray.gns
Uzaklaştırılmış
6.99904027777666 gün cezanın 5 günü kaldı.

6 Ekim 2008; 0:05:49 

Öncelikle teşekkür ederim.

Onlar normal gösteriyor ( 1024/256 ) hatta snr margin vs. bile normal zaten kafa karıştırıcı durum da o ttnettekilere göre hatta bişey yok, bizim tarafın da tamamen kontroleri yapıldı ( modem , bilgisayar ) herşey normal, zaten ilk aradığımda ''Normaldir bu aralar bayram nedeniyle çok fazla kişi kullanıyor,'' gibi bir yanıt beklemiştim ama o da değil tt'de herşeyiyle problemsiz gözüküyor hat.

cok_yasa_kamil

Sisteme Gözat

6 Ekim 2008; 1:47:59 

Yeni kurduğun programlar neler?
Örneğin, comodo güvenlik duvarı kurmuştum bir ara, maalesef format atmak zorunda kalmıştım karşılaştığım sorunlar yüzünden. Belki kurmuş olduğun bir program yüzündendir...
Hijackthis taraması yaparak da kontrol edebilirsin...

Çeşitli fikirler yani

------------------------------------www.dahianlamındakideayrıyazılır.com------------------------------------
F klavye ve Uyduruk Q Türçe klavye karşılaştırması için tıklayın
eski kullanıcı adım: exxxplorer ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Dh 2006 Üyeleri
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Download Sorunu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: Neticaret Standı
E-Çözüm'ün standında internet üzerinde ticaret yapmak isteyenlere özel olarak geliştirdikleri; NeTicaret adlı ürünleri ile ilgili bilgi alıyoruz.
Crysis: Warhead (PC)
Yenilenmiş atmosferi ve aksiyonu ile hem Korelilerle hem de uzaylılarla olan mücadelemiz devam ediyor.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar