Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
arkadaşlar.. aktif aramaları iptal edin..yoksa kontor düşüyor..!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> arkadaşlar.. aktif aramaları iptal edin..yoksa kontor düşüyor..!!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
optimistic

5 Ekim 2008; 17:01:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Cepte kontör düşmanı 'aktif arama' tuzağı ve kurtuluş yolu

Her arama sırasında ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısı sebebiyle karşıdaki kullanıcıdan bir kontör düştüğü tespit edildi. Kamudan üst düzey bir yetkili duyum üzerine konuyla ilgili araştırma yaptığını, bilgi almak için başvurduğu cep telefonu şirketlerinin aktif arama sonrasında oluşan kontör kaybını doğruladığını söyledi. Şirketler aynı yetkiliye kontör kaybı yaşamaması için yapması gereken işlemleri de anlatmış. Cep telefonu kullanıcılarının ekranda beliren aktif arama yazısını iptal etmesi gerekiyor. Telefonda sırasıyla ##002# tuşlanarak arama yapılıyor ekranda 'Aktarma iptal edildi' yazısı beliriyor. Bu sayede gelen her aramada ekranda beliren aktif arama yazısı kaldırılıyor.

'Aktif aramalar' yazısı iptal edilmediği müddetçe, aranan kişiye ulaşamayanlardan bir kontör düşülüyor. Eğer aranan kişinin telefonu da telesekreter ayarlı ise dinlenen bir saniyelik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de kullanıcıların ayrıca bir normal arama karşılığı ücretlendirildiği belirtiliyor. Kullanıcı, eğer iki dakika sonra yine ulaşamazsa 1,5 kontör kaybı daha oluyor. Telesekreterin ücretsiz zannedilmesi tüketicileri mağdur ediyor. Telefon şebeke istasyonu yetkilileriyse bilgi almak isteyen kullanıcılara; ##002#'yi arayarak telesekreterin kaldırılabileceğini anlatmakla yetiniyor. Aboneler "Kullandığımız telefonların bütün özelliklerini bilmiyoruz. Bizden habersiz neden bu tür uygulamalar yapılıyor." şikayetinde bulunuyor

kaynak : http://www.haber7.com/haber/20081005/Cepte-kontor-dusmani-aktif-arama-tuzagi-ve-kurtulus-yolu.php

TOSHİBA A200 1AH
TechZone

Sisteme Gözat

6 Ekim 2008; 0:29:57 

etkin aktarmalar senelerdir var bende.. turkcell'in kendi ayarladığı şekilde kullanıyorum.. bugüne kadar böyle bir şey duymadım.. demin denedim karşı tarafın kontörü flnda gitmedi..

ha aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor mesaj bırakmak içi sinyal sesinden sonra derse, sinyal sesinden hemen sonra kontör düşüyor.. ama karşı tarafa ulaşamayınca karşı taraftan kontör düşüyor gibi bir olay hem duymadım hemde şu anda denedim olmadı.. üstelik 2 ayrı hatta denedim..

coco76

6 Ekim 2008; 1:39:51 

bir dönem avea hatlarda standart gelen bir özellikti. turkcell' de hiç bir zaman olmadı. aradığını kişite ulaşılamıyor dediği an kontünüzü yiyordu.

Acer Aspire 9424 (17') / Motorola RAZR Maxx V6 / Nokia 6300 / Creative Zen 4GB - Toshiba SDHC 4GB / Logitech V450

TechZone

Sisteme Gözat

6 Ekim 2008; 1:50:55 

quote:

Orjinalden alıntı: coco76

bir dönem avea hatlarda standart gelen bir özellikti. turkcell' de hiç bir zaman olmadı. aradığını kişite ulaşılamıyor dediği an kontünüzü yiyordu.

nasıl Turkcell'de yoktu? şu anda bende var, sana uğramadı demek ki hocam yalan mı söylüyorum??

şu anda herhangi bir numarayı arayım NOKIA'larda "Not: Etkin Aktarmalar" yazıyor... Arama ayarlarında Arama Yönlendirme bölümünde "Tüm yönlendirmeleri iptal et" dediğinizde "İptal Edildi" uyarısını alırsınız ama bir arama yaptığınızda yine Etkin Aktarmalar notu çıkar karşınıza.. 2 Turkcell hattıyla denedim.. Telesekreter'e aktarmak için "aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor vs, sinyal sesinden sonra mesajınızı bırakabilirsiniz" diyip sinyal sesinden hemen sonra 1 saniye bile durup kapatırsanız kontörünüz gidiyor.. ama sinyal sesinden önce kapatırsanız ne sizden ne de karşı taraftan kontör gitmiyor..

coco76

6 Ekim 2008; 2:02:05 

quote:

Orjinalden alıntı: TechZone

quote:

Orjinalden alıntı: coco76

nasıl Turkcell'de yoktu? şu anda bende var, sana uğramadı demek ki hocam yalan mı söylüyorum??

şu anda herhangi bir numarayı arayım NOKIA'larda "Not: Etkin Aktarmalar" yazıyor... Arama ayarlarında Arama Yönlendirme bölümünde "Tüm yönlendirmeleri iptal et" dediğinizde "İptal Edildi" uyarısını alırsınız ama bir arama yaptığınızda yine Etkin Aktarmalar notu çıkar karşınıza.. 2 Turkcell hattıyla denedim.. Telesekreter'e aktarmak için "aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor vs, sinyal sesinden sonra mesajınızı bırakabilirsiniz" diyip sinyal sesinden hemen sonra 1 saniye bile durup kapatırsanız kontörünüz gidiyor.. ama sinyal sesinden önce kapatırsanız ne sizden ne de karşı taraftan kontör gitmiyor..

estagfurullah, yalan söylüyorsunuz demedim. yanlış anlaşılma oldu sanırım. sizin dediğiniz bana da çıkıyor. hattınız kapalı iken kimaramışcell' e yönlendirme olduğu için. ve otomatik olarak her hatta açıktır.

sizi arayan önce " aradığnız kişiye..." cümlesini duyar, sonra "notunuz varsa telesekretere not bırakabilirsiniz" gibilerinden bir şey duyar. bip sesi telesekretere kayıt için başlangıç sesidir. şimdi eğer sizi arayan bip sesinden önce telefonu kapatırsa hiçbir şey olmaz., kontör düşmez.

siz sinyal sesinden sonra 1 saniye bile durup kapatırsanız kontörünüz gidiyor demişsiniz. bu doğru, çünkü not bırakmış olursunuz.

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/konusma/KimAramis

ama avea' da şöyle oldu; "aradığınız kişiye..." cümlesini duyduğunuz an kontör düştü. konuda bundan bahsediliyor. yoksa sekreter' e not bırakma olayı her hatta ücretlidir.

benim bildiğim de budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco76 -- 6 Ekim 2008; 2:00:07 >

Acer Aspire 9424 (17') / Motorola RAZR Maxx V6 / Nokia 6300 / Creative Zen 4GB - Toshiba SDHC 4GB / Logitech V450

TechZone

Sisteme Gözat

6 Ekim 2008; 2:24:37 

ha siz avea için söylediniz.. ben turkcell'de böyle bir olay hiç yok diyince hani aktarma olayı yok gibi anladım sizde kusura bakmayın

avea'da öyleydi demek.. way be. insanları nasıl soyup soğana çevireceklerini şaşırdılar..

Master KENOBI

6 Ekim 2008; 17:45:09 

Her iki hattımada yaptım ''aktarmalar iptal edildi'' yazdı,bakalım belki doğrudur.

Bir kişiyi öldürmek trajedidir, binlercesini öldürmek ise istatistik.

==>M a s t e r K E N O B I <==
N95 8GB - Bir Bilgisayar - Bir Kamera - Bir MP3 - Bir Video Oynatıcı - Bir Yol Gösterici - Bir İnternet Gezgini
N95 8GB - Cebimde birşey var...Ama tek birşey değil...Bilgisayar artık böyle birşey...
===> YENİ NOKIA N95 8GB [ANA BAŞLIK, DESTEK, PAYLAŞIM] <===

NSeries - N95 8GB - Gelecek Bölüm Eğlence
carman1tr

Sisteme Gözat

12 Ekim 2008; 10:11:23 

bu "aktif aramalar" ibaresi telefon kapalıyken veya kapsama alanı dışındayken kim aramış uygulaması için değil mi?ben öyle biliyorum.dediğiniz sorunla bir bağlantı kuramadım.biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
TechZone

Sisteme Gözat

12 Ekim 2008; 13:38:22 

quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

bu "aktif aramalar" ibaresi telefon kapalıyken veya kapsama alanı dışındayken kim aramış uygulaması için değil mi?ben öyle biliyorum.dediğiniz sorunla bir bağlantı kuramadım.biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

ewt bende aynı şekilde biliyorum

drorhan

12 Ekim 2008; 13:57:42 

Bir dönem aveada (daha doğrusu aria zamanlarıydı o zaman) yani alınan hatlar otomatik olarak telesekretere yönlerdirmeli idi fakat siz telesekreter servisini kullanıma açmazsanız telefonununz kapalı olduğunda karşı tarafa aradığınız kişiye ulaşılamıyor mesajı gidiyodu(hatta bazen böyle bir numara kullanılmamaktadır mesajı). ve bunu dinlerken kontör düşüyodu. Halen var mı bilmiyorum, ben ilk hattı aldığım zaman vardı,

müşteri hizmetleri ile epey uğraşmıştım sorunu anlatana kadar, Adam bana cep telefonunuzu arıyorum, meşgul uyarısı çıkıyo diyo, tabiki meşgul der, şu an sizinle konuşuyorum bu hatla diyorum, o zaman kapatın, başka bi hatla arayın diyo, arianın yeni çıktığı zamanlar, çevremde kimsede aria hattı yok, sabit telefondan arasam bi saat bekletiyolar, dünyanın parası gidecek. zaten o zamanlar aria hiçbiyerde tam çekmediğinden her arayana ulaşılamıyor mesajı ile birlikte kontürleri düşüyodu, arkadaşlarla kötü olmuştum.

http://www.amitbhawani.com/blog/Images/A/Apple-iphonevsstone.jpg
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> arkadaşlar.. aktif aramaları iptal edin..yoksa kontor düşüyor..!!! Sayfa: [1]
Buraya git: