Şimdi Ara

*** SONY 46X3500 FULL HD İNCELEME ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
350
Cevap
1
Favori
27.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekleyeceğim resimlerin daha kolay izlenebilmesi için albüm açmak istedim ama dosyaları gerektiği kadar küçültmeme rağmen defalarca yükleme işlemi tamamlanamadığı için yine normal başlık açarak idare edeceğiz.

Bu başlık altında ilk etapta ekran üzerinden aşağıdaki konularda çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.

***HD görüntüler (Digiplus veya PS3 üzerinden film)

***SD görüntüler (Digiplus üzerinden ulusal yayınlar- filmler - PS3 üzerinden DVD upscale görüntüleri ve önceki LCD TV ile karşılaştırmalı görüntüler DVB-T karasal test yayını TRT int. )

***Full HD 1080i , 720p , 526p karşılaştırmalı görüntü.
    ***PS3 üzerinden 1080p BLU-RAY ile Digiplus 1080i kalite karşılaştırması

• gönder bakalım fotolara. Saygılar
  • HD GÖRÜNTÜLER

2008 OLİMPİYAT AÇILIŞLARINDAN

üstteki resmin 640x480 boyutlu olanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 5 Ekim 2008; 17:17:08 >

• Sony X3500 ayrı bir hayranlığım var, amaca x4500 nasıl olacak.

İnceleme sonuçlarını merak ile bekliyoruz.
  • İlk resim benim favorimdi zaten renk dağılımı inanılmaz başarılı
  • kalite ve renk canlılığı mükemmel.fakat kırmızı renk biraz fazla mı açık??? Saygılar
  • Şu seriyi sanırım Türkiyede nasıl,ZF355 leri ben gazladıysam ilk olarak,X3x serisinide ben gazlamıştım!!!

Hatta ben bunu gazlarken(TF de) tepki bile alıyordum,hatta....yaw yaramaz panel...SD de rezalet... v.s.v v.s
    bir alay tepkiler gelmişti nedense(belliki bunlar X35x serisini çok iyi biliyorlardı)

Bu seri XBR6 ya gelir USA vers.bugüne kadar CCFL deki en başarılı örnektir
    Bunuda bütün global pazardaki uzmanlar dahil hemen herkes söylemektedir!
    --------------
    Zaten Sony de son 30 senedir>>High-End 1 model yaparlar,diğer çoğu modelide High-End diye yuttururlar

Örneğin bugünlerin popüler serisi olan W4000 serisi ise "Entry-Level" dir(Sony den gelen bir yazıya göre!!)
    ---------
    Sn.BİG,sen arada gelecek,laflara bakma sakın!
    Herkes nasılsa bir şeyler yazıyor burası bir site!!!

Keyfini sür panelin,yaw bir tek ben bulamadım bu mereti Antalya da istediği evsafta,son bir tane bulmuştum,çizik v.s gibiydi!!almadım tabiki+
    ZF355>> ise Pio 46"(LCD),X35x den sonra aslında 3.tercihti,ilk tercih aşırı pahalı gelecekti,diğerini ise bulma sorunu vardı,ZF355 ise tam
    zamanında geldi ve hemen hemen bu iki tercihide bastırdı gibi!

--Aslında banada X3x serisini ilk defa AVF den Chris gazlamıştı yaw,sonra incelemeye alıp ciddi olarak takip edince,karar vermiştim almaya,
    ama Chris bu arada ZF355 gazınıda vermişti bana özel olarak!! bunuda geçen sene Kasımda başlamıştım incelemeye!!
    1 senedir bu iki TV yi inceledim,ama ZF deki bazı durumlar ve Chipset olayını tam öğrenince bu konuda X3x serisini biraz geri alıp,diğerine
    geçtim gibi oldu,ama X3x elbette stabilite olarak özellikle Motionhandling te başarılı,HD stream-media da yine çok iyi,HD ye yönelik zaten tüm
    uygulamalarda en iyisi diyebilirim
    "SD" idare eder durumda(ZF çok daha iyi)>>X3x kaynak ve kablo/extrenal olayında "fazla seçici">>ZF ye ne takarsan gidiyor aynen

HDMI kabloda bende 2 tane QED var üzerinde takılı,dandik pazar-işi kablo taktım,yine fark yok!!

Big>>Kablo işini geçiştirme! QED tavsiyemdir

Bu arada tipik Samsung panel sıkıntısı bunlardada vardır>>"Clouding","Smearing" ilk göze batanlar!!! ayrıca T1-T2 panel durumu ciddi bir fark yaratmıştı ve F/W
    istiyor(Assembled in Spain olanlarda) ama bildiğim kadarıyla TR ye en çok T1 gelmiştir!
    Bluring/Ghosting te olabiliyor!!

-Bir diğer eksikliği ise "ColorManagement" olmamasıdır!!!Renk ayarlarına UM den girilemiyor+

Selamlar

Albanez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Ekim 2008; 16:50:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY KDL-40D3500 FULL HD LCD TV
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yok açılışta kırmızı fon kullanılmış olmalı ...ondandır.

ben en çok hareketli görüntülerde nasıl onu merak ediyorum eline saglık bigmaster.

bir de sd performansıda bekliyoruz..

46 olmasi da ayri bir güzellik.

bigmaster motion ve sd yorumu bekliyoruz.
    Tesekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 5 Ekim 2008; 16:33:46 >
  • arkadaşlar,
    resimleri eklemeye devam ederken, 46X3500 den çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Görüntü kalitesi kesinlikle önceki 117 ekran LCD den daha iyi, ayar alternatifleri daha güçlü, ancak buna rağmen benim çektiğim fotolar, 46X3500'ün CANLI modunda , renk ayarı SOĞUK da ve diğer fabrika ayarlarına çok çok yakındır. RENK ayarları hiç değiştirilmemiştir.

Bu arada benim için önemli işaretlerden biri de elektronik ürünlerle hiç ilgilenmeyen eşimin vereceği tepkiydi. Daha ziyade 46X3500 ün dizayn çekiciliği ön plana çıkmasına rağmen, görüntü kalitesinin arttığı yönünde onay bu makamdan da alınmıştır. Eşim tarafından en çok fark edilen ayıntı ise ''motionflow'' özelliği ve FULL HD görüntülerdeki detayın-keskinliğin artışı oldu.

• iyi günlerde kullan dostum hayırlı olsun.

incelemeler güzel.
  • http://content.hmxmedia.com/sony/kdl_46x3500/index.html

Arkadaslar yukarıdaki linkten 3 boyutlu tvyi izleyebiliyorsunuz.

Kalite ve tasarım bir arada.

Bu arada hayırlı olsun bigmaster nasıl ve nerden aldın onu da yazarmısın...

Tesekkürler.
  • merhaba universiteli,
    kırmızı renk fazla açık değil, stadyumunda kullanılan çok güçlü renkli spot aydınlatmalar ve koreografi deki değişikliklere göre renklerin de değiştiğini göreceksiniz. Bu nedenle olimpiyat fotoğraflarında bazen mavi, bazen kırmızı , zaman zaman da diğer renkler resme hakim olabiliyor.
    ama kırmızının yerine eurosport logosuna , orta alandaki renklere de dikkatinizi çekmek isterim.

ayrıca genel bir bilgilendirme daha yapayım. sizin şu an izlediğiniz resimler sıkıştırıldığı için bazı düz çizgilerde kırılmalar görüyorum. eğer resimleri kendi bilgisayarınıza kopyalarak bakarsanız daha da net görebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: universteli

kalite ve renk canlılığı mükemmel.fakat kırmızı renk biraz fazla mı açık??? Saygılar

• arkadaşlar,
    ben 5500YTL sony mağazasından aldım . isim vermeyeyim reklam, yapıyor olmamak için. ancak dün gazete ilanı vardı. ilandaki fiyatlar benim aldığım fiyatların altına geliyor gibi geldi ve eşima arttırdım. gerçekten de tekrar bir kampanya daha olmuş sanırım. en az 500-600YTL daha aşağıya alabileceğinizi sanıyorum, telefonda net fiyat alamadık. doğrusu pek duymak da istemiyorum. home cinema mı ne veriyorlar yanında istemezseniz düşüyorlar falan filan. bir tek buna canım sıkıldı.

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

http://content.hmxmedia.com/sony/kdl_46x3500/index.html

Tesekkürler.

• Tesekkürler
    SD ve motion yorumunuz nasıl sayın bigmaster?

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

arkadaşlar,
    ben 5500YTL sony mağazasından aldım . isim vermeyeyim reklam, yapıyor olmamak için. ancak dün gazete ilanı vardı. ilandaki fiyatlar benim aldığım fiyatların altına geliyor gibi geldi ve eşima arttırdım. gerçekten de tekrar bir kampanya daha olmuş sanırım. en az 500-600YTL daha aşağıya alabileceğinizi sanıyorum, telefonda net fiyat alamadık. doğrusu pek duymak da istemiyorum. home cinema mı ne veriyorlar yanında istemezseniz düşüyorlar falan filan. bir tek buna canım sıkıldı.

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

http://content.hmxmedia.com/sony/kdl_46x3500/index.html

Tesekkürler.

• quote:

ayrıca genel bir bilgilendirme daha yapayım. sizin şu an izlediğiniz resimler sıkıştırıldığı için bazı düz çizgilerde kırılmalar görüyorum. eğer resimleri kendi bilgisayarınıza kopyalarak bakarsanız daha da net görebilirsiniz.

Hocam,

Resimleri yüklemeden önce bilgisayarında 640*480 civarında bir çözünürlüğe düşürürsen panoya eklediğinde o kırılmalar olmuyor.
  • havayi fişek görüntülerinde , havai fişeklerin kırmızı vb renklerde olanları sizleri yanıltmasın.

• HD yaın görüntüleri süper dostum. SD,DVD kalitesini görmemiz açısından o fotoları yollarsan çok iyi olur. Saygılar
  • dostum,
    ilk resmin altında tavsiyeni ekledim. ama bu defa resmin görünür ebadı da küçüldüğü için detayların izlenmesi zorlaşıyor. sanırım aynı şekilde devam etmek daha iyi olacak, herhangi bir resmi daha detaylı görmek isteyen arkadaşlarımız resmi kendi bilgisayarına kolayca kopyalayabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Hocam,

Resimleri yüklemeden önce bilgisayarında 640*480 civarında bir çözünürlüğe düşürürsen panoya eklediğinde o kırılmalar olmuyor.

• Evet ben kopyalıyorum bilgisayarda büyütüyorum aynen devam ebatlar bilgisayara kopyalamadan da çok iyi aslında yeterli
  • Geniş ekran notebook veya monitörlerde 800*600 da kırılmadan gösteriliyor. 15" gibi notebook ekranları için en ideali 640*480. Tabi doğaldır detaylar kayboluyor. Ama sd yayın fotoğrafı koyarsan detaylar o kadar önemli olmayacağı için istersen düşük çözünürlüklü foto koyabilirsin. Kırılmaların önüne geçmek amacıyla...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.