Giriş | |
|
|
|
7 Ekim 2008; 0:31:53
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: |brave|heart| alınacak son marka toshibadır... Bildiklerini paylaşırsan,neden alınmazmış anlatırsan sebeplerini bizde öğrenmiş oluruz.Ama bu konu hakkında bişey ifade edemeyeceksen,lütfen kimsenin aklını bulandırma. Burada toshiba topiğini okuduk kaç kez,alan dostlar memnun kimsede bi şikayet yok genelde çok olumlu tepkiler alan toshiba için oldukça kuru bi cümle olmuş ''alınacak son marka toshibadır'' demek.
|
|
7 Ekim 2008; 0:38:37
|
|
|
bigmaster077 hocam bugün uğramadınız TV'yi izliyorsunuz anlaşılan PS-3 görüntülerini bekliyoruz
|
|
7 Ekim 2008; 1:00:27
|
|
|
arkadaşlar, bu akşam sizlere Digiplus da SD 576p , HD Ready 720p ve FULL HD 1080i de ekrandan çektiğim fotolarla işaretlenmiş farkı göstereceğim. detayları daha iyi görebilmeniz için ekranın sağ yarısını alacak kadar yaklaştım. Aşağıdaki görüntüyü digiplus dan aldım. ekran görüntüsünü dondurdum. görüntü pause da beklerken, digiplus çıkış format ayarını 576p, 720p ve 1080i olarak değiştirerek aynı görüntüden 3 fotoğraf aldım. Biliyorsunuz ekrandan çekilen fotoğraflar, parlaklık ve renkler konusunda çok fazla etkileniyor ve tamamen gerçek ekran görüntüsünü yansıtmıyor. bunu hep tekrar ediyorum. düzgün fotoğraf çekmek hiç kolay değil. bir başka önemli husus ise fotoğrafları sabit bir noktadan çekmeme ve görüntü pause da olmasına rağmen , görüntü formatını değiştirdikçe , ekranın içine yayılan görüntünün ölçeğinin de hafifçe değişmesidir. yani çözünürlük azaldıkça görüntü dışa taşmakta. çözünürlük yükseldikçe(1080i) görüntü de çok hafif biraz daha içe gelmektedir. bunu daha iyi farkedebilmek için fotoğrafları kendi bilgisayarınıza kaydedip, 3 resmi hızla değiştiriniz veya 3 resim için ayın kenar çeperlerinin ekranın aşağı ve sağ yan çerçevesine olan uzaklığına bakınız. 1. resmimizde 576p lik görüntü izlenmektedir. kırmızı ile çevrilmiş alandaki çizgi kalın görünmekte. (arkadaşlar, fotoğraf çözünürlüğünü yüksek koyduğum için görüntü sıkışıyor ve belirttiğim çizgi tam kenar üzerinde gibi zor görünüyor.) 2. resmimizde ise 720p lik görüntü de kırmızı ile çevrilmiş alandaki çizginin biraz daha inceldiğini görüyoruz. 3. resmimizde ise 1080i lik görüntüde kırmızı ile çevrilmiş alandaki çizginin 720p ye göre biraz daha inceldiğini görüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 7 Ekim 2008; 0:58:51 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 11:03:30
|
|
|
ben gecen gun spidermani izledim bluray goruntu muthisti,10 gun sonra sonra digiturkde verdi ayni filmi,inanin pek fark goremedim,belki 10 gun gectigindendir.bu arada x3500 kullaniyorum.
|
|
7 Ekim 2008; 11:15:07
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: |brave|heart| alınacak son marka toshibadır... burası marka bazında konusulan ve markaların kotulendigi bir topic degil.. burası bir markanın modelinin incelemesinin oldugu bir topic.yani amac insanların bilgilendirilmesi....eger cok istersen tosh zf topiğine yaz bu yazdıklarını ordan cvp alırsın..ama once o topiği bir oku sonrada bu yazdıklarını tekrar yazabilirmisin tekrar bi dusun...
SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe... Toshiba 46ZF355DG HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
|
|
|
|
|
7 Ekim 2008; 14:26:46
|
|
|
Beyler selamlar ""alınacak son marka toshibadır"" bu laf bana gönderilmiş bir "yemdir" !! Siz keyfinizi bakın lütfen,bana böyle çok "yemler" gelir,cevap vermeyin onun için!! ++
|
|
|
7 Ekim 2008; 15:07:54
|
|
|
arkadaşlar, sizlere söz verdiğim üzere en ilginç ve şimdiye kadar yapılmamış testleri uygulamaya devam ediyoruz. 1080p blu-ray ile 1080i digiplus arasında görüntü kalitesi anlamında fark var mı ? ve bizler bunu görebilir miyiz? işte sonuçlar. DİKKAT: resmin yüksek boyutta olmasından dolayı, yapılan sıkıştırma nedeniyle görüntü ve kelimeler içiçe geçmiş. resimleri daha net görmek için bilgisayarınıza kaydediniz. ilk resmimizde digiplus 1080i formatta alınmış görüntü bulunmaktadır. işaretli alandaki yatay çizigilere dikkat ediniz ve sol sayfadaki işaretli kelimedeki harflere dikkat ediniz. ikinci resmimizde ps3 üzerinden blu-ray film üzerinden aynı görüntünün aynı karesine ulaşıyoruz. yine işaretli alan içindeki yatay çizgilerin daha netleştiği bariz bir biçimde görülürken, sol sayfadaki kelimeler de daha berrak gözüküyor. bu testlerin sonucunda 1080i uydu yayını ile 1080p blu-ray görüntüsü arasında görülebilir farklar olduğunu söyleyebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 7 Ekim 2008; 18:21:10 >
|
|
|
7 Ekim 2008; 15:56:40
|
|
|
Bu son resimli incelemede doğru olmayan bir şey var gibi, çünkü ,biri araya kablosuz iletiminin de girdiği ve arada çanak/lnb/anten kablosu gibi kayıp yaşanabilecek uydu yayını (buna sanırım bir de digi+ kutuya görüntünün kaydı sırasındaki kaybı da ekleyin) iletimi, diğeri ise doğrudan bluray diskden arada sadece bir hdmi kablo olan bir iletimin olduğu ps3 sinyali, bence doğrusu aynı karenin ps3 üzerinde görüntü ayarını 1080i ve 1080p'ye getirerek yapmak, böyle bir inceleme yaparsanız daha doğru bir gözlem yapmış oluruz şimdiden teşekkürler
Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1 Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
|
|
|
|
|
7 Ekim 2008; 15:59:38
|
|
|
Bu arada daima stream-media ile rec.media arasında azda olsa fark olur ve buda çok normaldir+ Kaldıki strem-media larda çok daha kötü resimde gelebilir! Birde şöyle yaparsan>>PS3 den değilde BD den izlersen biraz daha iyi resim gelecektir!
|
|
|
7 Ekim 2008; 19:22:32
|
|
|
|
1080i ile 1080p arasıdaki görüntü farkının en büyük sebebi tv nin 1080p de 1.1 mappig yapmasıdan kaynaklanıyor.
| | | |