Giriş | |
|
|
|
5 Ekim 2008; 15:08:05
|
|
|
Merhabalar, Hep merak etmiştim, Tamron 17-50, acaba Nikon 50 mm F1.8 kadar keskin mi diye. Zaman zaman elimdeki fotoğraflarla karşılaştırıyordum ama farklı fotoğraflar olduğu için tam fikir vermiyordu. Bu kez aynı kadrajda (yani hemen hemen) deneme yapmak istedim. Belki bir fikir verir meraklılarına. Bu yüzden böyle bir çalışma yaptım. Çok profesyonelce olduğunu iddia edemem. Her ikisi 50 mm bile olsa farklı objektiflerle aynı kadrajı tutturabilmek çok zor, sapmalar olabiliyor. Krop yaparken de aynı şekilde... Fotoğraflar full kroptur. Yorumlarınızı bekliyorum... Her iki objektifi de severek kullanıyorum Nikon 50 mm F/2.8 Tamron 17-50 50 mm F/2.8 Nikon 50 mm F/8 Tamron 17-50 50 mm F/8 Nikon 50 mm F/16 Tamron 17-50 50 mm F/16 Not: İlk iki fotoğrafta netlik problemi var. Çekimleri AF ile yaptım, yalnız kroplarken çok uzak mesafeleri aldığım için bokeh kaynaklı bir netsizlik olabilir diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 5 Ekim 2008; 15:06:07 >
|
|
5 Ekim 2008; 15:16:45
|
|
|
Nikon F/2.8 Tamron F2.8 Nikon F/8 Tamron F/8 Nikon F/16 Tamron F/16
|
|
5 Ekim 2008; 15:22:54
|
|
|
Nikon F/2.8 Tamron F/2.8 Nikon F/8 Tamron F/8 Nikon F/16 Tamron F/16 Hepsi bu kadar
|
|
5 Ekim 2008; 16:11:20
|
|
|
tamron öne mi geçmiş acabaa fotoğraflara bakınca keskinlik farkı belli oluyor... kısık diyaframlarda doğal olarak pek fark yok ama açık diyaframda fark kendini hissettirmiş.. sigma 17-70 i tamron 17-50 ile kıyaslayacak babayiğit aranıyor
|
|
|
5 Ekim 2008; 16:16:37
|
|
|
Nikonda doğal olarak bokeh daha iyi. Keskinlikte sanki Tamron birazcık önde gibi. Sigma-Tamron karşılaştırmasını ben de merak ediyorum.
|
|
5 Ekim 2008; 16:25:01
|
|
|
|
paylaşım için teşekkürler ancak bu kesmeler kenardan mı yoksa merkezden mi alındı onu da belirtmekte fayda var diye düşünüyorum. daha açıklayıcı olacağı kanısındayım
|
|
|
|
|
5 Ekim 2008; 16:34:32
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: chilbir paylaşım için teşekkürler ancak bu kesmeler kenardan mı yoksa merkezden mi alındı onu da belirtmekte fayda var diye düşünüyorum. daha açıklayıcı olacağı kanısındayım Evet haklısın, ilk posttakiler kenardan. Diğerleri merkezden.
|
|
5 Ekim 2008; 17:38:43
|
|
|
Arkadaşlar, farkında olmadan Nikona haksızlık yaptım galiba. Çünkü Nikon üzerinden Cokin uv filtreyi çıkarmayı unutmuşum. Artık ne kadar etkiler, bilmiyorum. Aşağıdaki testlerde filtresiz. Nikon F/2.8 Tamron F/2.8 Nikon F/8 Tamron F/8 Nikon F/16 Tamron F/16 Bir de şöyle bir durum var. Anlam veremedim, birkaç defa da denedim ama hep aynı. Nikon ters ışığa karşı uzun pozlamada şöyle bir durum veriyor Nikon F/16 Aynı kadrajda Tamron F/16
|
|
5 Ekim 2008; 17:40:54
|
|
|
Fotoğraflar tam merkezden full krop. Spot metering, AF. Hepsi tripodlu. Nikon renklerde ve keskinlikte daha iyi gibi (Uv filtre farkı).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 5 Ekim 2008; 17:38:10 >
|
|
5 Ekim 2008; 17:50:13
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: coxackie Fotoğraflar tam merkezden full krop. Spot metering, AF. Hepsi tripodlu. Nikon renklerde ve keskinlikte daha iyi gibi (Uv filtre farkı). 9 belirttiğin için teşekkür ederim, tamron başlangıç diyaframında (2.8) ve değişken odaklı olmasına rağmen iyi sonuç vermiş, sanırım parasının hakkını verebilen bir lens
|
|
|
|
|
5 Ekim 2008; 17:58:29
|
|
|
Eline sağlık çok güzel bir test olmuş.Özellikle UV filtrenin kaliteyi ciddi biçimde düşüren bir etken olduğunu görmek iyi oldu.Her ne kadar koruma amaçlı kullanmaya devam edecek olsam da full crop da gerçekten fark anlaşılıyor.Dediğin gibi Nikon daha önde olsa da Tamron'un da hakkını vermek lazım bence o da başarılı. quote:
Orjinalden alıntı: coxackie Fotoğraflar tam merkezden full krop. Spot metering, AF. Hepsi tripodlu. Nikon renklerde ve keskinlikte daha iyi gibi (Uv filtre farkı).
|
|
5 Ekim 2008; 18:03:56
|
|
|
@coxackie hocam sizin gözünüzün gerçekte gördüğü renklerle bu fotolardaki renkleri karşılaştırırsanız hangisi gerçeğe daha yakın renk vermiş lenslerin? fotlardan benim gördüğüm tamron biraz daha koyu tonlarda vermiş renkleri. sizin görüşünüz nedir acaba? hangisi gerçeğe daha yakın?
|
|
5 Ekim 2008; 19:08:19
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mallorn @coxackie hocam sizin gözünüzün gerçekte gördüğü renklerle bu fotolardaki renkleri karşılaştırırsanız hangisi gerçeğe daha yakın renk vermiş lenslerin? fotlardan benim gördüğüm tamron biraz daha koyu tonlarda vermiş renkleri. sizin görüşünüz nedir acaba? hangisi gerçeğe daha yakın? Hocam Nikon'un renkleri daha sıcak, göze daha hoş geliyor. Ama Tamron'un renkleri gerçeğe daha yakın. Prime lensle başabaş olmak Tamron'un çok başarılı bir lens olduğunu gösteriyor. Bu arada, uv filtreyi zor hava şartları (rüzgar, toz vs) dışında kullanmamak gerektiğine katılıyorum. Herkese yorumları için teşekkür ederim
|
|
5 Ekim 2008; 21:04:22
|
|
|
Arkadaşlar D40 kullanıyorum; 50mm f1.8'imle 18-55 kit lensi satıp tamron 17-50 almayı düşünüyorum... Yani karşılaştırma fotograflarına baktım, 50mm'nin bende AF çalışmadığını da düşününce onu da elimden çıkarmaya karar verdim... Sizce doğru mu yaparım :) Yani ilerde D80 ve üstü bir model alırsam tekrar alırım diyorum en kötü ihtimalde 50mm'yi...
DeviantART Fotokritik | Nikon D40 | Nikkor AF-S 18-55mm | Nikkor AF 50mm f/1.8D | Sigma AFM 70-300mm APO DG Macro | 52mm Fotodiox Circular Polarizer Filter | | 52mm Fotodiox Neutral Density 4 Filter | Lowepro Sling Shot 100 AW | Lowepro Edit 140 | Transcend Class 6 4GB |
|
|
|
|
|
5 Ekim 2008; 22:08:51
|
|
|
Eline sağlık çok yararlı olmuş bu test. Tamron 17-50 değişken odaklı oldugnu goz onune alınca performans gercekten iyi. Renkleri bir parça sıcak geldi bana gerçi. @csilah Bence 50mm her fotografla ugrasan insanın elinde bulunması gereken bir objektif ki 1.8 açıklıgı herzaman yararlıdır. Aynı zamanda 1.4 e oranla sıfırı bile gayet ucuz olan bu lensi satmak yerıne elde tutmayı tavsiye ederdım ben. AF ne kadar kolaylık sağlasada sadece bu objektif için alıştıkca cok problem olacagını sanmıyorum.
|
|
|
|
|
5 Ekim 2008; 22:19:28
|
|
|
Tamron 17-50 daha iyi. Keskinligi yeter, jilet gibi.